Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Telegraaf Media Terug naar discussie overzicht

Overname TMG door Grootaandeelhouders aanstaande??

632 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 maart 2017 16:57
    quote:

    realiteit 2017 schreef op 10 maart 2017 16:51:

    Alle omzet vandaag op € 6,50 is naar John de Mol gegaan, dat aankoop limiet zal hij waarschijnlijk tot de rechtszaak in de markt laten liggen:-)
    Hopelijk krijgt hij TMG in handen.
    Naar mijn mening heeft hij minimaal 34% nodig om een vuist te kunnen maken en dat is mogelijk als hij z'n bod voldoende verhoogt.
  2. forum rang 10 voda 10 maart 2017 21:41
    Correctie: Talpa koopt meer aandelen TMG

    Belang nu ruim een kwart.

    (ABM FN-Dow Jones) Talpa Holding heeft meer aandelen Telegraaf Media Groep gekocht en daarmee zijn belang fractioneel verhoogd. Dit maakte het mediabedrijf van John de Mol vrijdag bekend.

    Talpa kocht 14.980 aandelen TMG tegen een gewogen gemiddelde prijs van 6,499 euro. Het overnamevoorstel van Talpa bedraagt 6,50 euro per aandeel TMG. Hiermee komt het belang van Talpa in TMG uit op 25,15 procent. Een dag eerder was dit nog 25,12 procent.

    Afgelopen weekend werd bekend dat TMG een akkoord heeft bereikt met de combinatie Mediahuis en VP Exploitatie over een overnamebod van 6,00 euro in contanten per aandeel TMG. Woensdag werd bekend dat de zaak die Talpa tegen TMG heeft aangespannen donderdag 16 maart in behandeling wordt genomen door de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam. Talpa is het niet eens met hoe het overnameproces rondom TMG tot nog toe is verlopen.

    Correctie: om aan te geven dat het belang van Talpa een dag eerder 25,12 procent was.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 maart 2017 09:52
    ‘De Mol en grootaandeelhouder wilden TMG van de beurs halen’

    Gepubliceerd: 11 maart 2017 08:18 Laatste update: 11 maart 2017 08:43

    Hoewel ze nu tegenover elkaar staan in een gevecht om TMG over te nemen, voerden John de Mol en grootaandeelhouder VP Exploitatie een jaar geleden nog gesprekken om het bedrijf samen van de beurs te halen.

    De familie achter VP Exploitatie zou TMG willen redden en rust willen geven, zo meldt NRC Handelsblad zaterdag op basis van gesprekken met betrokkenen.

    Bij de gesprekken, eind 2015 en begin 2016, was investeringsmaatschappij Dasym aanwezig. In dit fonds zaten naast De Mol ook andere aandeelhouders van TMG zoals de familie De Rijcke, verzekeraar Delta Lloyd en pensioenuitvoerder PGGM.

    De investeerder wilde onderzoeken of TMG samen kon gaan met SBS, waar De Mol een minderheidsbelang in heeft. Begin 2016 bleek dat dit geen oplossing was.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 maart 2017 09:59
    FD,NL

    Gedegen courantiers

    De contacten met Mediahuis waren bovendien overeind gebleven. Mediahuis beloofde rust te brengen bij TMG, bestond uit gedegen courantiers en kon de transformatie zorgvuldiger begeleiden. Dat hadden ze in eigen land bewezen en de eerste resultaten in Nederland waren hoopgevend. Bovendien was het een familiebedrijf, waar de Van Puijenbroeken hun betrokkenheid zouden kunnen voortzetten.

    Het is alsof je gezamenlijk op een glijbaan zit en een van de partijen gaat plotseling linksaf

    Betrokkene uit het Talpa-kamp

    In de zomer wisselde 'De Puij' van kamp. 'Een stukje benadering', zei Guus van Puijenbroek hierover medio december in De Telegraaf. Concreet betekende het dat Mediahuis en Van Puijenbroek op 25 augustus al een eerste overnamebod van €4,70 per aandeel indienden bij de raad van bestuur en raad van commissarissen. Impliciet betekende het een afscheid van de strategie van Van der Snoek en het buiten de deur zetten van De Mol. 'Het is alsof je gezamenlijk op een glijbaan zit en een van de partijen gaat plotseling linksaf', zo verwoordt een betrokkene uit het Talpa-kamp het.

    Geheime overeenkomst

    In de maanden daarop sloeg de grootaandeelhouder verrassend toe. Met Mediahuis klopte de familie aan bij een aantal grootaandeelhouders met een geheime overeenkomst. De bevriende textielfamilie Zeeman en Delta Lloyd hapten toe tegen een prijs van €5,25, waardoor de combinatie zich vrijwel verzekerd wist van 60% van de aandelen. Zij kozen voor de zekerheid van dit bod. De Mol kwam op een niet in te halen achterstand.

    Arrogant, respectloos en tegen de afspraken in, valt bij het kamp-De Mol te beluisteren. 'Acting in concert', zal donderdag ook klinken bij de Ondernemingskamer. Met andere woorden: door stiekem samen te spannen kon een prominente minderheidsaandeelhouder bij TMG buitenspel worden gezet. En de raad van commissarissen — Guus van Puijenbroek incluis — stond erbij, keek ernaar en keurde het goed.

    Verstandshuwelijk 2.0

    Van der Snoek staat sinds vorig weekeinde op non-actief. Tot aan de deadline weigerde hij overstag te gaan om het bod van Mediahuis en Van Puijenbroek te steunen. Daarmee werd zijn schorsing voor de toezichthouders onvermijdelijk. Voor hem was het kiezen uit twee kwaden. Had hij getekend, dan leidde dit op termijn ook tot zijn vertrek — alleen dan zonder alle rumoer van afgelopen week.

    Van De Mol werd gehoopt dat hij tevreden zou zijn met zijn radiobelangen en verdere betrokkenheid bij het videoproject. Nog altijd wordt hem deze handreiking gedaan. Desnoods mag hij aanschuiven als minderheidsaandeelhouder. Noem het een 'verstandshuwelijk 2.0'. De Mol heeft er geen trek in.

    Cantor Holding

    Na Talpa Holding van John de Mol en de Vereniging Effectenbezitters schuift ook Cantor Holding aan in de zaak die is aangespannen tegen Telegraaf Media Groep (TMG). Cantor Holding is de houdstermaatschappij waarbij de voor witwassen veroordeelde vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg betrokken is. Cantor bezit een belang van 3,35% in de uitgever van De Telegraaf, het Noordhollands Dagblad, Privé en Autoweek.

    Cantor luidde in januari 2016 al de noodklok over de mediagroep via een brief aan de TMG-toezichthouders. Daarin suggereerde ze dat de twee grootaandeelhouders van het bedrijf doelbewust de koers van het aandeel omlaag drukten. Dat waren de familie Van Puijenbroek en Dasym, waarin toen nog het aandelenpakket van De Mol was gestationeerd. Hun vermeende actie vergrootte de kans dat TMG tegen een te lage waardering van de beurs zou worden gehaald.

    Intussen staan Van Puijenbroek en De Mol lijnrecht tegen over elkaar en zijn ze op het dieptepunt van de aandelenkoers in een onderlinge biedingenstrijd verwikkeld geraakt. Cantor wil dat de Ondernemingskamer drie onafhankelijke supercommissarissen benoemt. Die moeten een breed onderzoek doen naar de gang van zaken bij TMG.

    In een toelichting wijst Blenheim-advocaat Jasper Hagers, die namens Cantor het woord voert, erop dat zijn cliënt al in een vroegtijdig stadium zijn zorgen heeft bekendgemaakt aan de bedrijfstop. 'In de strijd lijken vertrouwen in het bestuur en toezicht bij TMG te veel te hebben ingeboet', zegt hij.

    Hagers wijst net als Talpa op de dubbele rol van Guus van Puijenbroek, die naast bieder ook lid is van de raad van commissarissen. 'Maar er is meer: beperkte cashflow, verkoop van goedlopende bedrijfsonderdelen tegen verkrijging van een minderheidsbelang, verkoop van de Basisweg 30, onzekerheid over Keesing. Tel daarbij op het volledig passeren van een hoger bod, gevolgd door het ontslag van de voltallige raad van bestuur: de chaos is compleet en TMG is stuurloos.'
  5. DeHardeWerker 13 maart 2017 13:19
    quote:

    johnny baboa schreef op 13 maart 2017 07:50:

    Talpa bied €7.- zaterdag even voor middernacht
    Bron ? Of is dit je eigen verwachting, dan graag dat ook duidelijk aangeven.
  6. johnny baboa 13 maart 2017 19:43
    Gistere morgen had ik de radio aan en hoorde dat de Mol kort voor middernacht zijn bod verhoogd had naar €7,-

    Vond het zelf ook erg vreemd dat ik vanmorgen niets van dit bericht kon vinden.

    Dus we moeten afwachten.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 maart 2017 08:03
    Talpa vergroot belang in TMG verder
    Gisteren, 21:16

    LAREN (AFN) - Talpa heeft maandag op de beurs nog meer aandelen Telegraaf Media Groep (TMG) ingeslagen. Het belang van de investeringsmaatschappij van John de Mol in het mediabedrijf is daardoor gegroeid van 25,15 naar 25,58 procent.

    Talpa kocht 199.984 certificaten van aandelen tegen een volumegewogen gemiddelde prijs van 6,50 euro. De hoogste prijs die werd betaald bedroeg 6,50 euro.

    De Mol is in een overnamestrijd verwikkeld met het Belgische Mediahuis om TMG. Talpa verhoogde onlangs zijn bod op TMG tot 6,50 euro per aandeel. Mediahuis en VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek, bieden 6 euro per aandeel.
  8. forum rang 10 voda 14 maart 2017 19:24
    'Kritische TMG-directeur De Wit stapt op'

    Gepubliceerd op 14 mrt 2017 om 18:10 | Views: 416

    AMSTERDAM (AFN) - Harry de Wit, directeur Landelijke Media bij Telegraaf Media Groep (TMG), vertrekt bij het mediaconcern. Dat meldde het Financieele Dagblad op basis van ingewijden rond de zaak.

    Volgens de bronnen zal vrijdag het vertrek van De Wit worden aangekondigd. Hij had zich in een interview met de zakenkrant onlangs kritisch uitgelaten over de beoogde overname van TMG door het Belgische Mediahuis. De Wit, die zei te spreken namens een groep van dertig managers en specialisten, stelde dat TMG niet zit te wachten op verdere dagbladconsolidatie.

    De redactieraad van De Telegraaf voelde zich geroepen om direct afstand te nemen van de uitlatingen van zijn uitgeefdirecteur, aldus het Financieele Dagblad. De Wit was sinds november 2014 directeur van TMG Landelijke Media.
  9. forum rang 10 voda 14 maart 2017 20:04
    TMG benoemt Hans Bakker tot algemeen directeur ad-interim

    Bakker blijft aan tot een nieuwe raad van bestuur is aangesteld.

    (ABM FN-Dow Jones) De raad van commissarissen van Telegraaf Media Groep heeft Hans Bakker benoemd tot algemeen directeur ad-interim van TMG. Dit meldde het mediaconcern dinsdag nabeurs.

    De benoeming is per direct. Bakker zal verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse aansturing van de onderneming.

    TMG meldde tevens dat de primaire verantwoordelijkheid voor het proces rondom het merger protocol in handen blijft van de raad van commissarissen. "Hans Bakker blijft aan in deze functie totdat een nieuwe raad van bestuur is aangesteld", aldus TMG.

    Bakker was onder andere van 2002 tot en met 2016 algemeen directeur van RAI Amsterdam.

    Het bestuur van TMG werd eerder deze maand buitenspel gezet door de raad van commissarissen vanwege een verschil van mening in de overnamestrijd rond het mediaconcern tussen de Vlaamse uitgever Mediahuis en het Nederlandse mediabedrijf Talpa.

    Het aandeel TMG sloot dinsdag op een rood Damrak 0,4 procent lager op 6,52 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 14 maart 2017 21:00
    Mediahuis verkrijgt aanvullend belang in TMG

    Mediahuis breidt belang uit met 0,73 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Mediahuis heeft dinsdag een aanvullend belang van 0,73 procent verworven in Telegraaf Media Groep. Dit meldde Mediahuis dinsdag nabeurs.

    Mediahuis kocht dinsdag 337.932 gewone aandelen, ofwel 0,73 procent, voor een prijs van 6,00 euro per aandeel. Mediahuis kocht de aandelen van de familie Kok. Daarmee komt het totale belang van Mediahuis in TMG op 18,67 procent.

    "Het belang is in een transactie buiten de beurs om verworven", aldus Mediahuis.

    De familie Kok, die al decennia lang aandeelhouder in TMG is, meldde het belangrijk te vinden om zijn steun uit te spreken voor Mediahuis en de familie van Puijenbroek, aangezien volgens hen de continuïteit van de onderneming en De Telegraaf bij hen het beste is gewaarborgd.

    TMG, Mediahuis en VP Exploitatie maakten op 5 maart bekend een voorwaardelijke overeenkomst gesloten te hebben met betrekking tot een aanbevolen openbaar bod in contanten van 6,00 euro door Mediahuis en VP Exploitatie op het uitstaand aandelenkapitaal van TMG.

    VP Exploitatie houdt een belang van 41,31 procent in TMG. Mediahuis en VP Exploitatie houden samen een belang van 59,98 procent in TMG.

    Talpa, dat tevens zijn vizier heeft gericht op TMG, houdt een belang van 25,58 procent in het mediabedrijf. Het overnamevoorstel van Talpa bedraagt 6,50 euro per aandeel TMG.

    Het aandeel TMG sloot dinsdag op een rood Damrak 0,4 procent lager op 6,52 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 17 maart 2017 14:58
    Keus voor Mediahuis aandeelhouder TMG blijft onomkeerbaar

    Plan Talpa volstaat niet volgens VP Exploitatie.

    (ABM FN-Dow Jones) De overeenkomst tussen TMG-aandeelhouders VP Exploitatie en het Belgische Mediahuis is definitief. Het belang van VP van de familie Van Puijenbroek in TMG is niet te koop.

    Dit herhaalde een woordvoerder van VP vrijdag tegen ABM Financial News. "De essentie na alles wat er de afgelopen weken voorbij is gekomen, blijft het persbericht van het Consortium VP/Mediahuis van 19 februari, waarin duidelijk staat dat de keuze voor de combinatie met Mediahuis definitief is".

    Naar verluidt heeft Guus van Puijenbroek woensdag 22 februari, in een bijeenkomst met Mediahuis, VP Exploitatie, Dasym en Talpa, deze boodschap nog eens persoonlijk aan John de Mol van Talpa overgebracht.

    Talpa heeft het voornemen om op 17 april een biedingsbericht naar de Autoriteit Financiële Markten te sturen met een bod dat nu op 6,50 euro per aandeel TMG ligt. Het Consortium beidt 6,00 euro.

    "De prijs is voor VP niet het punt. Het belang van de familie Van Puijenbroek van circa 40 procent in TMG is niet te koop heeft nooit te koop gestaan, voor welke prijs dan ook. Zij worden immers aandeelhouder in de nieuwe combinatie. Wij vindt, na nauwkeurige bestudering, het plan van Mediahuis na nauwkeurige bestudering wel beter dan het plan van Talpa", aldus de VP-woordvoerder.

    Het consortium en TMG heeft zijn een zogeheten 'merger protocol' opgesteld overeen gekomen waarin een paragraaf is opgenomen die een andere partij de kans geeft een beter bod te doen, dat dan vervolgens door de raad van bestuur en de raad van commissarissen van TMG wordt bestudeerd. "Nogmaals: het belang van VP in TMG is niet te koop. Daar is het de familie Van Puijenbroek nooit om te doen geweest", aldus de woordvoerder.

    Mediahuis en VP Exploitatie houden samen een belang van 59,98 procent in TMG. "Die meerderheid is de realiteit, voor ins ons en voor iedere andere aandeelhouder in TMG", aldus VP vrijdag.

    Een hoger bod kan er overigens uiteraard wel toe leiden dat de koers van het aandeel TMG verder oploopt dan de huidige koers van 6,50 euro. Er is volgens VP nu nog sprake van een free float van circa 11 procent. Er zijn momenteel geen indicaties voor een hoger bod dan wat Talpa bereid is te betalen.

    VP voorziet dat na een formeel bod de overname van TMG door het Consortium en de daarop volgende afhandeling leidt tot een 'done deal' aan het einde van het tweede kwartaal.

    Donderdag 16 maart vond bij de Ondernemingskamer (OK) Amsterdam een zitting plaats waarop in totaal elf partijen sprekers spreektijd kregen, waaronder TMG zelf, Talpa, zonder John de Mol, en Mediahuis/VP Exploitatie (het Consortium) als biedende partijen, maar ook de Vereniging van Effectenbezitters, de geschorste raad van bestuur, de raad van commissarissen en de Centrale Ondernemingsraad van TMG.

    De eis is onder andere dat de schorsing van CEO Geert-Jan van der Snoek en CFO Leo Epskamp teniet wordt gedaan gemaakt. De uitspraak is op dinsdag 21 maart.

    Het aandeel TMG noteerde vrijdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 6,50 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 20 maart 2017 20:41
    Talpa koopt meer aandelen TMG

    Belang ruim 26 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Talpa Holding heeft meer aandelen Telegraaf Media Groep gekocht en daarmee zijn belang vergroot. Dit maakte het mediabedrijf van John de Mol maandag nabeurs bekend.

    Talpa kocht 37.253 aandelen TMG tegen een gewogen gemiddelde prijs van 6,50 euro. Het overnamevoorstel van Talpa bedraagt eveneens 6,50 euro per aandeel TMG. Met de aankopen komt het belang van Talpa in TMG uit op 26,65 procent. Vrijdag was dit nog 26,57 procent.

    Eerder werd bekend dat TMG een akkoord heeft bereikt met de combinatie Mediahuis en VP Exploitatie over een overnamebod van 6,00 euro in contanten per aandeel TMG. Afgelopen woensdag werd bekend dat de zaak die Talpa tegen TMG heeft aangespannen donderdag 16 maart in behandeling wordt genomen door de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam. Talpa is het niet eens met hoe het overnameproces rondom TMG tot nog toe is verlopen.

    Het aandeel Telegraaf Media Groep sloot maandag op een rood Damrak vlak op 6,50 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 21 maart 2017 19:15
    Talpa vangt bot bij rechter

    Gepubliceerd op 21 mrt 2017 om 18:35 | Views: 416

    AMSTERDAM (AFN) - De kansen van John de Mol op een overname van mediaconcern Telegraaf Media Groep (TMG) lijken verkeken. De mediamagnaat ving dinsdag bot bij de Ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam.

    De rechter wees een verzoek tot het aanstellen van een onafhankelijke commissaris bij TMG af. Die had de overnamestrijd tussen het Talpa van De Mol en de Belgische tegenstrever Mediahuis mogelijk een nieuwe wending kunnen geven.

    De Mol voelt zich benadeeld omdat de commissarissen van TMG begin maart steun betuigden aan het bod van concurrent Mediahuis, terwijl hij een hoger bod op TMG in het vooruitzicht heeft gesteld. Volgens De Mol was er geen sprake van een gelijk speelveld bij TMG, ook omdat grootaandeelhouder en TMG-commissaris Guus van Puijenbroek samen optrekt met Mediahuis.
  14. forum rang 10 voda 21 maart 2017 19:55
    Update: Telegraaf Media Groep niet verplicht om tegenbod Talpa te bespreken

    Mediahuis mag TMG overnemen.

    (ABM FN-Dow Jones) Het consortium van de Belgische uitgever Mediahuis en VP Exploitatie van grootaandeelhouder Van Puijenbroek mogen Telegraaf Media Groep (TMG) overnemen en zijn niet verplicht om in gesprek te gaan met Talpa. Dit besloot de Ondernemingskamer dinsdag in de zaak die tegen deze geplande overname was aangespannen door tegenbieder Talpa van mediamagnaat John de Mol en enkele andere partijen.

    De Ondernemingskamer noemde het beleid van TMG niet onzorgvuldig en voegde toe dat het TMG vrij staat om het bod van Talpa niet te bespreken of te accepteren.

    De Ondernemingskamer gaf daarmee geen gehoor aan de eis van Talpa om met TMG in gesprek te gaan over het bod van 6,50 euro per aandeel TMG, waar het laatste bod van het consortium Mediahuis/VP 6,00 euro per aandeel bedraagt. De raad van commissarissen van TMG heeft dit bod inmiddels geaccepteerd. Het consortium bezit inmiddels bijna 60 procent van de aandelen TMG, waar Talpa bijna 27 procent in handen heeft.

    Het consortium Mediahuis/VP wil bij het huidige belang het overnamebod op TMG al gestand doen, terwijl Talpa een minimale aanmeldingsgrens beoogt van 95 procent, wat volgens de Ondernemingskamer te veel onzekerheid met zich meebrengt over het voortbestaan van TMG gelet op de financiële situatie.

    Belang VP Exploitatie

    "Volgens de Ondernemingskamer staat het VP Exploitatie (VPE) vrij om haar belang in TMG niet aan te bieden onder een hoger concurrerend bod", indien het bod niet aan de eerder gemelde voorwaarden voldoet. Twee van deze voorwaarden, namelijk de aanvaardbaarheid voor TMG, de onderneming en haar stakeholders, en een voldoende hoge graad van dealzekerheid, zijn volgens de Ondernemingskamer "afhankelijk van het oordeel van VPE zelf daarover".

    Het verzoek van Talpa en anderen tot het treffen van onmiddellijke voorzieningen, waaronder de benoeming van een commissaris van TMG, werd door de Ondernemingskamer afgewezen. De Ondernemingskamer oordeelde dat onmiddellijke voorzieningen slechts mogelijk zijn indien er "gegronde redenen zijn om te twijfelen aan een juist beleid of een juiste gang van zaken", wat niet het geval is.

    Behalve Talpa hadden ook beleggersvereniging VEB, de door de raad van commissarissen geschorste bestuursleden CEO Geert-Jan van der Snoek en CFO Leo Epskamp en de ondernemingsraad van TMG zich om verschillende redenen bij de Ondernemingskamer gemeld met protesten tegen de geplande overname door Mediahuis/VP.

    Schorsing bestuur

    Volgens de Ondernemingskamer handelde de raad van commissarissen van TMG niet onjuist door de bestuurders Van der Snoek en Epskamp te schorsen. "Volgens de Ondernemingskamer heeft zich in toenemende mate een verwijdering voorgedaan tussen de opvattingen van de raad van commissarissen enerzijds en van de raad van bestuur anderzijds over de door TMG te kiezen opstelling in het biedingsproces", iets wat volgens de Ondernemingskamer pas in een later stadium gepaard ging met een "verslechtering van onderlinge verstandhouding en een toenemend wantrouwen over en weer".

    Dit bemoeilijkte een "adequate opstelling" van TMG in het biedingsproces, luidde het oordeel.

    "De Ondernemingskamer acht het begrijpelijk dat het geduld van de raad van commissarissen uitgeput was", waardoor volgens de Ondernemingskamer middels een schorsing van de raad van bestuur het fusieprotocol met het consortium buiten het bestuur om, zeker gesteld kon worden.

    Positie commissaris Van Puijenbroek

    Over de positie van commissaris Guus van Puijenbroek oordeelde de Ondernemingskamer dat er geen gegronde redenen bestaan om te twijfel aan een juist beleid of een juiste gang van zaken van TMG.

    Om persoonlijk tegenstrijdige belangen te voorkomen, nam Van Puijenbroek vanaf 25 augustus 2016 niet meer deel aan vergaderingen en beraadslagingen. Vanaf 22 december keerde Van Puijenbroek terug, "behoudens voor wat betreft de onderwerpen die aan het biedingsproces raken".

    "De Ondernemingskamer heeft daarbij tevens overwogen dat er geen concrete voorbeelden zijn genoemd waaruit zou blijken dat door Van Puijenbroek verkregen informatie niet tevens aan Talpa ter beschikking is gesteld", luidde het slotcommentaar van de Ondernemingskamer.

    Reactie VEB

    De Vereniging Van Effectenbezitters (VEB) meldden ABM Financial News bij monde van advocaat Geert Koster zich te beraden op de uitspraak van de Ondernemingskamer.

    Op een overwegend rood Damrak sloot het aandeel Telegraaf Media Groep dinsdag fractioneel hoger op 6,50 euro.

    Update: om meer informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 22 maart 2017 10:12
    'Tegenslag voor Talpa in TMG-zaak'

    Gepubliceerd op 22 mrt 2017 om 09:16 | Views: 316

    AMSTERDAM (AFN) - Het besluit van de Ondernemingskamer in Amsterdam in de zaak tussen Talpa en Telegraaf Media Groep (TMG) is een tegenslag voor de investeringsmaatschappij van John de Mol. Dat stelde KBC Securities woensdag.

    De marktvorsers wezen er daarbij op dat De Mol via verschillende verzoeken aan de rechter een voet tussen de deur bij bij het mediabedrijf wilde krijgen.

    Volgens KBC verkeert de overname van TMG in een impasse en is de toekomst van de onderneming daardoor ,,hoogst onzeker". KBC verwacht dat Talpa zijn belang, dat momenteel ruim 26 procent is, via de beurs verder zal uitbreiden naar een ,,theoretisch maximum'' van 40 procent. Mediahuis en VP Exploitatie bezitten momenteel zo'n 60 procent.

    KBC hanteert een ''accept the offer''-advies op het bod van Mediahuis en VP Exploitatie. Het aandeel TMG stond woensdag omstreeks 09.15 uur nagenoeg vlak op 6,50 euro.
  16. forum rang 10 voda 22 maart 2017 10:30
    Beursblik: toekomst TMG na uitspraak Ondernemingskamer blijft onzeker

    Talpa ondervindt tegenslag volgens KBC Securities.

    (ABM FN-Dow Jones) De uitspraak van de Ondernemingskamer waarin diverse verzoeken van aandeelhouder Talpa van Telegraaf Media Groep werden afgewezen, neemt de onzekerheid rondom de toekomst van TMG niet weg. Dit concludeerde analist Ruben Devos van KBC Securities woensdag.

    Devos sprak van een tegenslag voor Talpa en ziet voor het mediabedrijf nu nog hooguit 13 procent aandeelhouders van TMG die in kunnen gaan op het bod van Talpa van 6,50 euro per aandeel. Hiermee kan Talpa zijn belang vergroten tot hooguit 40 procent, wat volgens Devos zorgt voor grote onzekerheid rond de toekomst van TMG.

    Het consortium dat bestaat uit VP Exploitatie en Mediahuis hebben aangegeven hun bod van 6,00 euro per aandeel met een totaalbelang van bijna 60 procent door te zetten.

    KBC Securities adviseert beleggers het bod van het consortium te accepteren en hanteert een koersdoel van 6,00 euro voor het aandeel Telegraaf Media Groep. Het aandeel noteerde woensdag op een rood Damrak fractioneel lager op 6,50 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
632 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.294
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.579
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.998
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.175
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.769
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.868
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.370
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.678
Allfunds Group 3 1.224
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.415
AMG 965 126.324
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.177
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.725
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.153
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.294
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.736
ASML 1.762 77.277
ASR Nederland 18 4.138
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht