Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

26,980
  • Verschill

    -0,360 -1,32%
  • Volume

    101.776
  • Bied

    26,600  
  • Laat

    27,260  
+ Toevoegen aan watchlist

Galapagos april 2017

2.841 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 143 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 april 2017 20:15
    De Tijd
    Biotech leidde andermaal de dans in Brussel, met Galapagos, Tigenix en Biocartis als uitblinkers.

    Brussel ging donderdag met de rest van Europa hoger. De Bel20 eindigde op 3820,8 punten, de derde winst op een rij.
    Galapagos (+2,5%, 84,6 euro) was zoals wel vaker de laatste tijd de stevigste klimmer in de sterindex. De biotechtrots uit Mechelen kreeg rugwind van een koersdoelverhoging bij Goldman Sachs. Het koersdoel over 12 maanden stijgt van 81 naar 96 euro. Galapagos was het vorige koersdoel vorige week al voorbijgestoomd, terwijl Goldman vandaag het koopadvies bevestigt. Galapagos heeft ook een mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar beet, uitbetaald door de farmapartner Gilead. Die komt er na de start van een nieuw klinisch onderzoek met het reumamiddel filgotinib bij patiënten met psioratische artritis, een vorm van reuma.Sinds nieuwjaar is het aandeel met voorsprong de grootste winnaar van de Bel20.
  2. [verwijderd] 6 april 2017 20:25
    quote:

    durobinet schreef op 6 april 2017 18:56:

    [...]

    Waar sommige mensen zich toe mee bemoeien!
    En altijd maar praten over begrijpend lezen i.p.v. eens te proberen begrijpend te schrijven!
    En natuurlijk is wat aossa zegt anders dan ik zei (nou ja, schrijf eigenlijk). Een antwoord is nu eenmaal anders dan een vraag!
    Naja eigenlijk heeft het weinig met begrijpend lezen te maken inderdaad, is meer een gevalletje bewust woorden verdraaien. Als u dat voortaan laat bemoei ik me verder nergens mee :)
  3. durobinet 6 april 2017 20:32
    quote:

    asti schreef op 6 april 2017 20:25:

    [...]
    Naja eigenlijk heeft het weinig met begrijpend lezen te maken inderdaad, is meer een gevalletje bewust woorden verdraaien. Als u dat voortaan laat bemoei ik me verder nergens mee :)
    Silence is the best reply to a fool!
  4. pardon 6 april 2017 20:38
    Is Vertex Pharmaceuticals de beste Biotech Stock?
    5 april 2017, 15:42:00 EDT Door Todd Campbell, Motley Fool

    Groeiende vraag naar haar cystic fibrosis drugs suggereert Vertex Pharmaceuticals (NASDAQ: VRTX) zou kunnen worden op de vooravond van consistente winstgevendheid, en zo ja, dan is de beleggers kan verstandig zijn om het aan de groei portefeuilles toe - vooral nu dat het bedrijf positieve late heeft aangekondigd -Stage proef resultaten die zijn adresseerbare markt aanzienlijk kunnen uitbreiden.

    Wat er op het spel
    Cystic fibrosis is een ernstige, levensbedreigende verkorting ziekte met weinig behandelingsopties. Ongeveer 75.000 mensen wereldwijd lijden aan het, en de meeste patiënten bezwijken aan hun ziekte voordat ze hun jaren '30 bereiken.

    Wetenschappers werken samen in een onderzoekslaboratorium.
    Bron afbeelding: GETTY IMAGES.

    Hoewel er geen remedie voor cystic fibrosis, is Vertex Pharmaceuticals die een belangrijke vooruitgang in het vechten. In 2012 lanceerde het bedrijf Kalydeco, een medicijn dat helder slijm helpt bij de luchtwegen van patiënten met 10 specifieke mutaties, en in 2015, lanceerde Orkambi, welke patiënten helpt met twee exemplaren van de F508del mutatie in het CFTR-gen. Deze twee drugs zijn een grote stap voorwaarts in de aanduiding; is er echter aanzienlijk meer werk moet worden gedaan, omdat de combinatie, deze twee geneesmiddelen aan te pakken slechts ongeveer 29.000 patiënten met cystische fibrose.

    Maar het aantal patiënten Vertex Pharmaceuticals helpt kunnen binnenkort uit te breiden. Na het melden van trial resultaten laten zien dat het combineren van Kalydeco met een nieuw medicijn, tezacaftor, verbetert de longfunctie bij patiënten, management plannen te maken voor de goedkeuring van deze nieuwe generatie drug in het derde kwartaal.

    In haar studies, Kalydeco plus tezacaftor combinatietherapie aanzienlijk beter dan placebo in het stimuleren van de longfunctie bij patiënten met twee exemplaren van de F508del mutatie. Het verbeterde ook de longfunctie bij patiënten met een mutatie die resulteert in residuele CFTR-functie, en een exemplaar van de F508del mutatie.

    Als het wordt goedgekeurd, schat Vertex Pharmaceuticals zal zijn adresseerbare markt te verhogen met ongeveer 1.500 patiënten. Wat nog belangrijker is, is van mening dat dit twee-drug combinatie kan als basis voor een eventuele triplet therapie die Vertex Pharmaceuticals' adresseerbare patiëntenpopulatie zo veel als 68.000 patiënten op een dag zou kunnen uitbreiden dienen.

    Een grafiek toont hoe Vertex Pharmaceuticals hoopt uit te breiden naar alle patiënten met cystische fibrose te behandelen.
    Bron afbeelding: VERTEX PHARMACEUTICALS

    Het draaien van de hoek
    Orkambi de lancering heeft Vertex Pharmaceuticals op een pad naar winstgevendheid, en een eventuele goedkeuring van haar nieuwe cystic fibrosis therapie zou de winst volgend jaar versnellen.

    Vorig jaar bedroeg de Vertex Pharmaceuticals omzet van ongeveer $ 1,7 miljard, maar de operationele kosten in verband met de afzet van hun drugs en het ontwikkelen van nieuwe therapieën ervoor zorgde dat het verliezen van meer dan $ 100 miljoen, op een GAAP-accounting basis. Hoewel het bedrijf geld verloren, het maakte aanzienlijke vooruitgang in de richting van het draaien van een winst. Het bedrijf GAAP verlies was $ 556 miljoen in 2015.

    Met name, profit-momentum versneld tot einde van het jaar, en het moet blijven in 2017. GAAP bedroeg de nettowinst $ 0,13 in het vierde kwartaal, vergeleken met een verlies van $ 0,30 per aandeel een jaar geleden, en dit jaar verwacht het bedrijf een omzet van ten minste $ 1,8 miljard en de kosten van tussen de $ 1,55 miljard en $ 1,7 miljard, op een GAAP-basis.

    Vooruit kijken
    Er is een grote onvervulde behoefte aan nieuwe cystic fibrosis drugs, en omdat deze medicijnen zijn duur, zou de lancering van een nieuwe combinatietherapie volgend jaar dat Vertex Pharmaceuticals' adresseerbare patiëntenpopulatie breidt extra steun te verlenen om de marges als de verkoop worden ingezet tegen vaste kosten.

    Na het verteren van de combinatietherapie data, de industrie watchers geloven dat het bedrijf kan GAAP-winst dit jaar, en dat de winst zal versnellen door middel van 2019.

    VRTX Jaarlijkse EPS GAAP Schattingen Grafiek

    VRTX Jaarlijkse EPS GAAP Schattingen gegevens door YCharts

    Uiteraard zal de mogelijkheid om te leveren op die verwachte groei hangt natuurlijk sterk af van de vraag of de FDA instemt met Vertex Pharmaceuticals' nieuwe therapie te keuren. Het zal ook afhangen van het vermogen van het management om te blijven innoveren om de voorsprong op de concurrentie die ook de ontwikkeling van nieuwe cystic fibrosis geneesmiddelen blijven. Bijvoorbeeld, Abbvie werkt samen met Galapagos op cystic fibrosis drugs die zij hoopt uiteindelijk best-in-class.

    Over het geheel genomen de mogelijke versnelling van de omzet en winst bij Vertex Pharmaceuticals maakt het een zeer intrigerend voorraad te richten op het bezit van de groei portefeuilles, en hoewel ik niet nu zelf, het is op mijn korte lijst van de voorraden te overwegen de aanschaf van dit jaar
  5. Wallander 6 april 2017 21:07
    quote:

    Harry uit het oosten schreef op 6 april 2017 20:59:

    mooi allemaal, ben voor de grap ingestapt op 64,50 nadat ik bnp obam na 5 jaar er uit had gegooid, blijf ook nog wel even....
    waar kwamen die f...ing wijzen ook al weer vandaan?
  6. nlvmark 6 april 2017 21:14
    quote:

    pardon schreef op 6 april 2017 20:38:

    Is Vertex Pharmaceuticals de beste Biotech Stock?
    5 april 2017, 15:42:00 EDT Door Todd Campbell, Motley Fool
    ...
    Bedankt voor je bijdrage maar ik ben geen fan van de vertaling. Hoe dan ook bedankt want ik had deze nog niet gezien.
    Hier de link:
    www.fool.com/investing/2017/04/05/is-...

  7. forum rang 10 voda 6 april 2017 22:03
    Galapagos verhoogt kapitaal door uitoefening van warrants
    E-mail van Galapagos press release: Galapagos verhoogt kapitaal door uitoefening van warrants

    22:01
    Galapagos press release

    Aan  Galapagos contacts  
    Afbeeldingen tonen
    Het vooraf laden van afbeeldingen via een externe link in uw e-mail is geblokkeerd om u tegen ongewenste e-mail (spam) te beschermen!
     
     
    Published: 22:00 CEST 06-04-2017 /GlobeNewswire /Source: Galapagos NV / : GLPG /ISIN: BE0003818359
    Galapagos verhoogt kapitaal door uitoefening van warrants

    Mechelen, België; 6 april 2017; gereglementeerde informatie - Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigt een kapitaalverhoging aan als gevolg van de uitoefening van warrants.
    Galapagos heeft 247.070 nieuwe aandelen uitgegeven op 6 april 2017, met een totale kapitaalverhoging van €4.033.858,30 (inclusief uitgiftepremie) tot gevolg.
     
    Overeenkomstig de regels van het warrantuitoefeningsprogramma van Galapagos' directiecomité, dat erin voorziet dat leden van het directiecomité automatisch een minimum aantal warrants uitoefenen onder bepaalde voorwaarden, heeft CEO Onno van de Stolpe 15.000 warrants uitgeoefend. Twee andere leden van het directiecomité hebben in het totaal 10.000 warrants uitgeoefend. Naast Onno van de Stolpe, heeft ook een ander lid van de raad van bestuur 5.400 warrants uitgeoefend.
     
    Overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving[1] deelt Galapagos mee dat haar maatschappelijk kapitaal thans €251.523.815,18 bedraagt; het totaal aantal stemrechtverlenende effecten bedraagt 46.503.148, wat gelijk is aan het totaal aantal stemrechten (de "noemer"); alle stemrechtverlenende effecten en alle stemrechten zijn van dezelfde categorie. Het totaal aantal rechten (warrants) om in te schrijven op nog niet uitgegeven stemrechtverlenende effecten bedraagt 3.369.337, wat tevens gelijk is aan het totaal aantal stemrechten dat bij de uitoefening van die warrants kan worden verkregen. Galapagos heeft geen in stemrechtverlenende effecten converteerbare obligaties noch aandelen zonder stemrecht uitstaan.
     
    Over Galapagos
    Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Onze pijplijn bestaat uit Fase 3, 2, Fase 1, preklinische studies en onderzoeksprogramma's in cystic fibrosis, fibrose, artrose, ontstekings- en andere ziekten. Wij hebben filgotinib ontdekt en ontwikkeld: in samenwerking met Gilead streven we ernaar om deze selectieve JAK1-remmer in ontstekingsziekten wereldwijd voor patiënten beschikbaar te maken. We richten ons op het ontwikkelen en het commercialiseren van nieuwe medicijnen die het leven van mensen verbeteren. De Galapagos groep, met inbegrip van fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 510 medewerkers in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië. Meer informatie op www.glpg.com.
     
    Contact

    Investeerders:
    Media:
    Elizabeth Goodwin
    Evelyn Fox
    VP IR & Corporate
    Communications
    +1 781 460 1784
     
    Director Communications
    +31 6 53 591 999
    communications@glpg.com
    Paul van der Horst
    Director IR & Business
    Development
    +31 6 53 725 199
     
    ir@glpg.com
     
     
    Toekomstgerichte verklaringen
    Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke verklaringen zijn geen garanties voor toekomstige resultaten. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken, tenzij dit specifiek wettelijk of reglementair verplicht is.
  8. forum rang 10 voda 6 april 2017 22:08
    quote:

    egeltjemetstekel schreef op 6 april 2017 22:06:

    Prima weten we dat ook weer.
    Niks opmerkelijks.
    Hahaha, ik was je net te snel af he?
  9. Polylepis 6 april 2017 22:14
    Vertegenwoordigd 1 warrant niet ook 1 aandeel?
    ER zijn 40 000 warrant uitgeoefend door bestuurder, maar er zijn 247.070 aandelen uitgeschreven.. Waar gaan die 'overige' 200 000 aandelen naar toe dan?
  10. durobinet 6 april 2017 22:19
    quote:

    Polylepis schreef op 6 april 2017 22:14:

    Vertegenwoordigd 1 warrant niet ook 1 aandeel?
    ER zijn 40 000 warrant uitgeoefend door bestuurder, maar er zijn 247.070 aandelen uitgeschreven.. Waar gaan die 'overige' 200 000 aandelen naar toe dan?
    Standaard op de beurs verhandelde opties hebben 100 aandelen als onderliggende waarde, >>in warrants heeft men diverse soorten en maten, op buitenlandse aandelen, op indexen, op obligaties, op afgesproken combinaties van aandelen (mandjes) enzovoorts.
  11. Mr Greenspan 6 april 2017 22:25
    quote:

    Polylepis schreef op 6 april 2017 22:14:

    Vertegenwoordigd 1 warrant niet ook 1 aandeel?
    ER zijn 40 000 warrant uitgeoefend door bestuurder, maar er zijn 247.070 aandelen uitgeschreven.. Waar gaan die 'overige' 200 000 aandelen naar toe dan?
    Wellicht de rest van het personeel?
    1 warrant geeft recht om 1 aandeel te kopen.
  12. Gebraden Kip 6 april 2017 22:28
    quote:

    durobinet schreef op 6 april 2017 22:19:

    [...]

    Standaard op de beurs verhandelde opties hebben 100 aandelen als onderliggende waarde, >>in warrants heeft men diverse soorten en maten, op buitenlandse aandelen, op indexen, op obligaties, op afgesproken combinaties van aandelen (mandjes) enzovoorts.
    "Het totaal aantal rechten (warrants) om in te schrijven op nog niet uitgegeven stemrechtverlenende effecten bedraagt 3.369.337, wat tevens gelijk is aan het totaal aantal stemrechten dat bij de uitoefening van die warrants kan worden verkregen."

    Zo te zien lopen de warrants 1 op 1 met de te verkrijgen aandelen.
  13. forum rang 10 voda 6 april 2017 22:29
    Beursupdate: AEX op Wall Street

    Aegon de sterkste stijger.

    (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn donderdag vier van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. Aegon was met een winst van 0,7 procent de sterkste stijger. ArcelorMittal was met een verlies van 0,6 procent de sterkste daler.

    Aegon (+0,7%)
    ArcelorMittal (-0,6%)
    ASML (+0,1%)
    Galapagos (-0,1%)
    ING Groep (+0,2%)
    Philips (-0,2%)
    RELX (-0,2%)
    Royal Dutch Shell (+0,2%)
    Unilever (-0,1%)

    Euro/dollar: 1,0644

    Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 516,30 punten, zijn geëindigd op 516,28 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. pardon 6 april 2017 22:31
    quote:

    Polylepis schreef op 6 april 2017 22:14:

    Vertegenwoordigd 1 warrant niet ook 1 aandeel?
    ER zijn 40 000 warrant uitgeoefend door bestuurder, maar er zijn 247.070 aandelen uitgeschreven.. Waar gaan die 'overige' 200 000 aandelen naar toe dan?
    Goed lezen,verplicht een minimum aantal moet uitgeoefend worden dus niet allemaal.

    Overeenkomstig de regels van het warrantuitoefeningsprogramma van Galapagos' directiecomité, dat erin voorziet dat leden van het directiecomité automatisch een minimum aantal warrants uitoefenen onder bepaalde voorwaarden, heeft CEO Onno van de Stolpe 15.000 warrants uitgeoefend. Twee andere leden van het directiecomité hebben in het totaal 10.000 warrants uitgeoefend. Naast Onno van de Stolpe, heeft ook een ander lid van de raad van bestuur 5.400 warrants uitgeoefend. - See more at: www.debeurs.nl/Forum/Topic/1343116/21...
2.841 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 143 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht