Forum: Air France - KLM » Info » Laatste pagina | Beursduivel.be

Info

2.768 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 134 135 136 137 138 139 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
this
0
De luchtvaart heeft zichzelf de nek omgedraaid met de veel te goedkope vluchten en tarieven. Ze maken zelfs daar verlies op air france. Nota bene de luchtvaart is de grootste vervuiler CO2 bij schiphol is even veel als al het verkeer in NL per jaar! Ja we hebben allemaal gestemd op de klimaatplannen dus maak vliegen gewoon kei duur. Dit is de enige weg.
voda
0
Overleggen cao KLM geklapt

Gepubliceerd op 11 jul 2019 om 16:58 | Views: 0

Air France-KLM 16:38
8,65 +0,01 (+0,12%)

AMSTELVEEN (AFN) - Het overleg tussen KLM en de vakbonden voor betere cao's voor piloten, het grond- en het cabinepersoneel is geklapt. Dat bevestigde FNV donderdag. Alle bonden die gesprekken voerden, besloten gezamenlijk om de stekker uit het overleg te trekken nadat KLM weinig gehoor aan de eisen gaf, aldus Jan van den Brink die onderhandelingen namens FNV voert.

FNV gaat zich beraden over verdere stappen. "We gaan een ledenvergadering houden en het is niet uitgesloten dat er een ultimatum komt", aldus Van den Brink. Hij benadrukt dat KLM dit jaar honderd jaar bestaat en momenteel er sterk financieel voor staat. "Als je nu het personeel niet beloont, wanneer dan wel? We moeten er meer druk op zetten", concludeert de onderhandelaar.
voda
0
Besprekingen cao KLM afgebroken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
8,65 0,006 0,07 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
8,65 0,006 0,07 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Het overleg tussen de vakbonden en KLM is donderdag beëindigd. Dit maakte KLM donderdag bekend.

Er stond volgens de luchtvaartmaatschappij een tweedaagse onderhandelingssessie gepland, maar de bonden hebben onverwachts halverwege de eerste onderhandelingsdag de stekker uit het overleg getrokken, aldus de luchtvaartmaatschappij.

KLM zei donderdag concrete voorstellen te hebben gedaan in reactie op de voor bonden belangrijke inhoudelijke voorstellen en heeft een loonbod neergelegd met een loonsverhoging die uitkomt boven inflatieniveau.

KLM stelt een cao voor met een looptijd van twintig maanden, waarbij de lonen in totaal structureel 2,25 procent worden verhoogd met eenmalige uitkeringen ter hoogte van 3,7 procent. Dit komt bovenop de structurele loonsverhoging van 1 procent die per 1 februari jongstleden al is gegeven en de winstdeling van bijna 14 procent over 2018 die in april van dit jaar is uitgekeerd.

KLM heeft tevens aangegeven bereid te zijn tot een ‘overbruggings-cao’ met een korte looptijd en een loonparagraaf. KLM heeft hiertoe een concreet voorstel gedaan, maar ook hier zijn bonden volgens het bedrijf niet op ingegaan.

KLM zei beschikbaar te blijven voor overleg.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'AF-KLM komt met nieuwe vliegtuigorders'

Gepubliceerd op 14 jul 2019 om 13:12 | Views: 2.752

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Air France-KLM is van plan eind deze maand bij de bekendmaking van halfjaarcijfers nieuwe vliegtuigorders aan te kondigen. Dat meldde de Franse krant La Tribune, zonder aan te geven waar de informatie vandaan komt.

Ter vernieuwing van zijn vloot voor korte en middellange afstanden zou Air France de keuze kunnen maken voor de A320neo en A220-300 van Airbus. Voor prijsvechter Transavia bekijkt het luchtvaartconcern de Boeing 737 MAX, al zou wel worden gewacht tot de crisis rond dat type is overgewaaid. De 737 MAX staat nu wereldwijd aan de grond vanwege twee dodelijke ongevallen in korte tijd met dat model.

Daarnaast wordt overwogen de zeven Airbus A380's in dienst bij Air France te vervangen door de Boeing 787 of de Airbus A330neo. Volgens La Tribune is topman Ben Smith van Air France-KLM ontevreden over geregelde mankementen met de A380-superjumbo's en wil hij kleinere en zuinigere vliegtuigen die financieel meer opleveren. Onlangs werd nog bekend dat er mogelijk haarscheurtjes in de vleugels van de A380 kunnen zitten.

Naar verluidt wordt Air France-KLM bij het bepalen van de toekomst voor zijn langeafstandsvloot geadviseerd door een externe consultant. De aankondigingen door het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern zouden nog wel afhangen van het succes van de onderhandelingen met vliegtuigbouwers. Volgens La Tribune is het niet zeker of het luchtvaartbedrijf alle beslissingen rond de vliegtuigorders naar buiten brengt bij de cijferpublicatie. De halfjaarcijfers van Air France-KLM staan voor 31 juli op de rol.
voda
0
'Strafproces tegen Air France om crash 2009'

Gepubliceerd op 17 jul 2019 om 11:51 | Views: 312

Air France-KLM 11:59
8,99 -0,03 (-0,35%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse justitie zint naar verluidt op een strafproces tegen Air France, in verband met de crash van een Air France-toestel op een vlucht van Rio de Janeiro naar Parijs in 2009. Daarbij vonden 228 mensen de dood.

De maatschappij zou volgens het parket van Parijs "nalatig en onvoorzichtig" zijn geweest door haar piloten niet van voldoende informatie te voorzien, meldt persbureau AFP op basis van bronnen. De aanklagers zouden daarnaast de juridische strijd tegen Airbus, de fabrikant van het toestel, willen staken.

Vlucht 447 stortte op 1 juni 2009 neer in de Atlantische Oceaan. De crash zorgt al jaren voor veel discussie. Aanvankelijk werd het ongeluk toegeschreven aan een combinatie van technisch en menselijk falen. Later onderzoek legde de schuld nadrukkelijker bij de piloten.

Andere incidenten

In een recente, nog niet naar buiten gekomen aanklacht staat volgens AFP dat in de maanden voorafgaand aan het ongeval al andere incidenten hadden plaatsgevonden. Naar aanleiding van die incidenten zou Air France zijn piloten beter hebben moeten instrueren over bepaalde procedures die zij moesten volgen.

Air France spreekt de beschuldigingen in een reactie tegen. Of het daadwerkelijk tot een proces zal komen is overigens niet duidelijk. In Frankrijk legt justitie aanklachten eerst bij onderzoeksrechters voor. Die bepalen dan of er een zaak gestart wordt.
voda
0
KLM onder vuur omdat moeders die borstvoeding geven zich moeten bedekken

Luchtvaartmaatschappij KLM ligt onder vuur omdat het bedrijf wil dat moeders die aan boord borstvoeding geven een dekentje over de baby en de borst leggen om te voorkomen dat anderen er aanstoot aan nemen.

Ton Voermans 17-07-19, 12:18 Laatste update: 12:35
Volgens KLM zijn er nu eenmaal mensen die zich niet op hun gemak voelen in de buurt van een vrouw die haar kind voedt. En zijn er in het verleden zelfs klachten binnengekomen. KLM krijgt duizenden reacties, voornamelijk boze. Er circuleren zelfs oproepen om de maatschappij te boycotten.

Prettig voelen

De controverse begon zondag met een Facebook-post van de Amerikaanse Shelby Angel. Zij waarschuwt moeders níet met KLM te vliegen als ze nog borstvoeding geven. Zij vloog vorige maand van San Francisco naar Amsterdam met haar 1 jaar oude kind, toen ze een conflict kreeg met een stewardess die vroeg of de Amerikaanse zich wilde bedekken tijdens het voeden. Ze gaf een dekentje aan. Angel weigerde en zei dat haar kind daar absoluut niet tegen zou kunnen. Volgens haar had niemand geklaagd en was het alleen de stewardess die er problemen mee had.

KLM-woordvoerster Manel Vrijenhoek legt uit dat ‘iedereen zich aan boord prettig moet voelen’. Een internationale luchtvaartmaatschappij krijgt nu eenmaal mensen met verschillende achtergronden aan boord. ,,Je zit met heel veel mensen in een heel kleine ruimte en dat vraagt soms compromissen. Wij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid aan boord.’’ Ze benadrukt dat vrouwen hun baby’s gewoon kunnen voeden, maar dat soms gevraagd zal worden om de blote borst te bedekken als er wordt ingeschat dat dat tot consternatie leidt. ,,Er zijn ook andere oplossingen. We kunnen ook de persoon die zich eraan ergert vragen om ergens anders te gaan zitten.’’

Diep decolleté
KLM krijgt ook vragen of vrouwen met een diep decolleté eveneens een dekentje aangereikt krijgen om zich te bedekken. Vrijenhoek gaat er niet op in en zegt geduldig uit te blijven leggen aan klagende klanten wat het beleid is. ,,Borstvoeding geven mag gewoon aan boord, maar het is aan de inschatting van onze mensen of ze vragen om de blote borst te bedekken.’’

De hoon en toorn op sociale media is echter niet te stoppen. Of KLM wel weet in welk jaar we leven? En andere luchtvaartmaatschappijen maken er geen probleem van. Naast de op sociale media reguliere scheldkannonade zijn er ook ludieke oplossingen. Zo is er de suggestie dat KLM beter ooglapjes uit kan delen aan de mensen die niet tegen een drinkende baby kunnen in plaats van dekens aan moeders.

www.ad.nl/binnenland/klm-onder-vuur-o...
voda
0
Strafproces dreigt voor Air France voor crash Rio-Parijs - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
8,878 -0,142 -1,57 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
8,878 -0,142 -1,57 % Euronext Paris
Airbus Group SE nominatif adm
131,66 0,52 0,40 % Euronext Paris
Airbus SE
131,66 0,52 0,40 % Euronext Paris
Airbus SE
131,84 0,66 0,50 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) De openbare aanklager van Parijs wil Air France strafrechtelijk vervolgen voor de crash van een vlucht vanuit Rio de Janeiro naar Parijs waarbij in 2009 de 228 inzittenden het leven lieten. De aanklager wil de zaak tegen Airbus laten vallen. Zo laat persbureau AFP woensdag weten.

De openbare aanklager verwijt Air France nalatigheid en roekeloosheid, omdat de piloten onvoldoende informatie kregen over de juiste procedures in geval van problemen met de sensoren die de snelheid van het vliegtuig regelen, aldus het AFP.

Het neergestorte vliegtuig was een Airbus A330.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Air France gaat voor tientallen Airbussen'

Gepubliceerd op 18 jul 2019 om 17:11 | Views: 509

Air France-KLM 17:29
8,78 -0,08 (-0,88%)

PARIJS (AFN) - Air France staat naar verluidt op het punt om veel vliegtuigen bij Airbus te bestellen. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat de ophanden zijnde deal tientallen nieuwe nieuwe toestellen betreft.

Er gaan al langer geruchten dat moederconcern Air France-KLM van plan is eind deze maand bij de bekendmaking van halfjaarcijfers nieuwe vliegtuigorders aan te kondigen. Rond die tijd is er ook weer een bestuursvergadering en daarin zou dan een knoop doorgehakt kunnen worden over de nieuwe vliegtuigen.

Volgens Reuters zou het bedrijf zo'n 50 tot 70 toestellen van het type A220 willen hebben. Die zouden ter vervanging kunnen dienen van de circa 50 A318's en A319's van Air France. Daarnaast gaan de Fransen waarschijnlijk voor de A320neo als vervanger van circa 40 oudere A320-modellen.

Airbus weigerde commentaar te geven. Een woordvoerster van Air France-KLM liet aan Reuters weten: "Air France werkt aan de vernieuwing van haar vloot op middellange afstanden. Er is in dit stadium nog geen besluit genomen. "
2.768 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 134 135 136 137 138 139 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19-jul-19 17:35
Koers 8,818
Verschil +0,054 (+0,62%)
Hoog 8,930
Laag 8,742
Volume 2.127.094
Volume gemiddeld 2.100.637
Volume gisteren 1.494.825

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group