Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Draka Holding Terug naar discussie overzicht

FONDSEN UITGELICHT: Draka

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 oktober 2010 18:59
    FONDSEN UITGELICHT: ASML en Draka


    Door Maaike Noordhuis

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week waarin Nederland een nieuw kabinet kreeg waren beleggers vooral geinteresseerd in het derdekwartaalcijferseizoen, dat deze week van start ging. ASML kon deze week alvast positief verrassen, maar AkzoNobel moest richting de cijfers volgende week terrein prijsgeven.


    ASML STIJGT NA STERK DERDE KWARTAAL


    Het cijferseizoen ging deze week in Nederland voortvarend van start met de resultaten van ASML Holding (ASML.AE). Het derde kwartaal was het beste kwartaal ooit in de historie van de chipmachinebouwer, waardoor het concern uit Veldhoven de week met een flinke winst afsloot.

    De markt leek al op de goede resultaten vooruit te lopen, want in de twee dagen voor de resultaten was ASML de grootste stijger binnen de AEX.

    Woensdag rapporteerde ASML een winst van EUR269 miljoen op een omzet van EUR1,18 miljard. Analisten hadden een winst van EUR246 miljard en een omzet van EUR1,12 miljard voorspeld.

    Maar hoewel de indrukwekkende resultaten over de laatste verslagperiode verwacht waren, zat de verrassing vooral in de verwachtingen voor de toekomst.

    ASML sprak de verwachting uit dat de waarde van het aantal nieuwe orders voor chipmachines in het vierde kwartaal zou stijgen ten opzichte van de derde periode, toen het orderboek op EUR1,3 miljard uitkwam. Orders worden gezien als een belangrijke indicator voor de toekomstige omzet.

    Niet iedereen had hierop gerekend. ING Research had bijvoorbeeld verwacht dat de orders in het vierde kwartaal met 15% zou afnemen. De analisten zijn van mening dat de toename van de ordersinstroom dichtbij een omslagpunt is.

    Maar anderen stellen dat de sterke cijfers laten zien dat ook al zou de piek in de orderinstroom dichtbij zijn, dan nog zal de vraag naar machines van ASML niet snel inzakken. Zo verwacht een analist van Jefferies "dat de orderinstroom in 2011 zich zal stabiliseren in een bandbreedte van EUR1,1 miljard en EUR1,4 miljard."

    ASML zelf verwacht een 'sterke en voortgaande structurele vraag naar zijn producten, ondanks gemengde signalen en minder sterke groei van pc-verkopen en een afname van prijzen voor computergeheugen".

    Aandeelhouders van het concern kunnen het voorlopig allemaal tevreden aanzien. Door de goede resultaten steeg de totale kaspositie naar EUR1,55 miljard en alles boven de EUR1,5 miljard zal in de vorm van dividend worden uitgekeerd. De exacte hoogte van de uitkering wordt in het vierde kwartaal bekend gemaakt.

    ASML sloot de week af met een winst van 10,9% op EUR23,36.


    Door Maaike Noordhuis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; maaike.noordhuis@dowjones.com



  2. forum rang 10 voda 15 oktober 2010 19:29
    Oeps, hier ging het fout...

    DRAKA WINT OP NIEUWE OVERNAMESPECULATIE


    Naast de eerste kwartaalcijfers, was er ook fusie- en overnamenieuws op het Damrak, of eigenlijk, waren er berichten over al dan niet op handen zijnde overnames. Zo liet TKH Groep (TWEKA.AE) donderdag weten in gesprek te zijn geweest met Nedap (NEDAP.AE) over een mogelijk samengaan, maar die gesprekken zouden alweer zijn afgeketst.

    Daarnaast meldde Het Financieele Dagblad op woensdag dat Flint Beheer, de investeringsmaatschappij van de familie Fentener van Vlissingen, af wil van zijn controlerend belang van 43,9% in Draka (DRAK.AE), waarbij het bedrijf feitelijk in de etalage wordt gezet.

    Flint Beheer zou zakenbank Lazard hebben ingehuurd om te bekijken wat de beste toekomst voor het kabelbedrijf is.

    Orienterende gesprekken zouden zijn gevoerd met de Franse kabelmaker Nexans (NEX.FR), de nummer 1 in Europa, en met het Italiaanse Prysmian (PRI.MI), waarmee Draka vorig jaar nog fusiegesprekken voerde. Prysmian ontkende officieel en Nexans weigerde commentaar, maar de markt ging ermee aan de haal.

    Analist Tijs Hollestelle van ING Research verhoogde het advies voor Draka naar buy van hold, volgend op de nieuwe overnamespeculatie. Hollestelle waardeert Draka nu op de aanname dat het bedrijf een prooi zal zijn in de huidige consolidatieslag in de Europese kabelindustrie.

    Hij verhoogde zijn koersdoel naar EUR18,00 van EUR11,50, omdat hij verwacht dat Draka zal worden overgenomen door een strategische partner.

    Op weekbasis sloot het aandeel 11,1% hoger op EUR15,32.

  3. forum rang 4 torro 16 oktober 2010 15:15
    Overgenomen van DFT

    Advies ABN Amro
    15 oktober | 10:23

    Kabelbedrijf DRAKA(EUR 15,15 - Kopen) staat in de etalage. Volgens geruchten zou grootaandeelhouder Flint Beheer een zakenbank hebben ingehuurd om zijn belang van 44 procent in Draka te verkopen. Als het Flint lukt zijn belang te verkopen, is de koper wettelijk verplicht ook een bod uit te brengen op de rest van de aandelen.

    Het gerucht gaat dat Flint zijn stukken tegen EUR 17-18 per aandeel zou willen verkopen. Er zou interesse bestaan bij Europese kabelbedrijven als Prysmian, waarmee Draka het vorig jaar niet eens werd over een overnameprijs. Ook zou er interesse zijn bij private equity partijen, vanwege Draka's stabiele cash flow en gezonde balans.

    De Europese kabelmarkt is een sterk gefragmenteerde sector. Hierdoor komen de overnamegeruchten niet als een verrassing. Het Kopen-advies dat we afgeven is niet gebaseerd op deze geruchten, maar op het feit dat het aandeel laag gewaardeerd is met een koers/winstverhouding van 11 keer de verwachte winst voor 2011.
  4. forum rang 10 voda 7 januari 2011 18:28
    FONDSEN UITGELICHT: Spyker en Draka


    Door Eelco Hiltermann en Harm Luttikhedde

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Na een stuurloze eerste handelsweek van het nieuwe jaar reageerder beleggers verheugd op verkoopsijfers van Spyker en zorgde de overnamestijd rond Draka opnieuw voor vuurwerk.


    Xinmao verdwijnt met noorderzon uit beeld Draka


    Zo onverwachts als Xinmao zich mengde in de overnamestrijd om Draka, zo plotseling verdwenen de Chinezen afgelopen week ook weer van het strijdtoneel.

    Het Italiaanse Prysmian kan daardoor de champagne alvast bestellen; vrijwel niets lijkt een succesvolle overname van de Nederlandse kabelproducent nog in de weg te staan.

    Maar zoals gewoonlijk kent elke winnaar ook verliezers, en dat zijn vooral de aandeelhouders van Draka die een overname door Xinmao wel zagen zitten, al was het alleen maar om de prijs.

    Er werd, gelet op de beurskoers, wel degelijk rekening mee gehouden dat Xinmao op tijd een officieel bod op tafel kon leggen. Het aandeel noteerde al die tijd boven de prijs die Prysmian bood, zij het weer iets onder de EUR20,50 die Xinmao voor elk aandeel Draka wilde neertellen.

    Nadat Xinmao bekendmaakte de handdoek in de ring gooide, daalde het aandeel Draka naar het niveau dat overeenkomt met het bod van Prysmian. De waarde van het bod beweegt mee op de koers van Prysmian omdat het bod voor ongeveer de helft in aandelen wordt betaald, en de andere helft in cash.

    Vrijdag sloot het aandeel Draka met een plus van 1,4% op EUR17,96, en een verlies op weekbasis van 5,9%.

    Als het bod slaagt, krijgt Draka alsnog zijn gedroomde koper. In 2009 liep een overnamepoging al eens stuk op de prijs, waarna Draka zei een zelfstandige koers te willen gaan varen.

    Maar Flint Beheer van de familie Fentener van Vlissingen met een beslissend belang in Draka van bijna 50%, en met twee commissarissen in de toezichthoudende raad, dacht daar op een gegeven moment anders over en wist Nexans ertoe te bewegen in oktober 2010 een bod uit te brengen op Draka van EUR15 per aandeel.

    Het bestuur van Draka en de overige commisarissen zeggen echter volslagen verrast te zijn door het bod van de Franse sectorgenoot en wezen het resoluut van de hand. Vervolgens werden alle opties onderzocht, wat resulteerde in een overname-overeenkomst met Prysmian op 22 november. Dat op dezelfde dag Xinmao een indicatief bod uitbracht - door Draka steevast een voorstel genoemd - had niemand zien aankomen.

    De directe steun voor het bod van de Italianen is niet geheel onomstreden. Het zou Xinmao onder dermate grote tijdsdruk hebben gezet dat het de strijd om Draka moest staken. In dat licht is het opmerkelijk dat in het 'position statement' op de website van Draka - voor het eerst - melding wordt gemaakt dat Xinmao al in een eerder stadium een indicatief bod op Draka heeft uitgebracht van EUR17,50 per aandeel.


    Door Eelco Hiltermann en Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 210, eelco.hiltermann@dowjones.com

  5. forum rang 10 voda 7 februari 2011 16:11
    Draka krijgt vervolgopdracht in Noorwegen
    Gepubliceerd op 7 feb 2011 om 14:58 | Views: 40

    Artikel Reacties Gerelateerde instrumenten
    Draka Holding 15:41
    € 18,74 +0,11 (+0,59%)

    •Draka krijgt vervolgopdracht in Noorwegen
    •Ruim 90 procent Draka-aandelen aangemeld
    DRAMMEN (AFN) - De Offshore-divisie van kabelproducent Draka heeft een opdracht gekregen van het European Marine Energy Centre (EMEC) voor de levering van 5000 meter kabel.

    Dat maakte het bedrijf maandag bekend zonder financiële details te noemen. Het gaat om 20kV-kabels voor op de zeebodem.

    Draka levert al kabels aan EMEC en heeft nu een vervolgopdracht binnengesleept, zo bevestigde een woordvoerder van het bedrijf. EMEC is een onderzoeks- en testcentrum waar getracht wordt energie op te wekken uit eb en vloed en de golfslag.
5 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.294
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.592
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.998
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.557
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.180
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.769
ageas 5.843 109.780
Agfa-Gevaert 13 1.868
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.370
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.686
Allfunds Group 3 1.224
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.769
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.418
AMG 965 126.330
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.177
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.728
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.154
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.295
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.736
ASML 1.762 77.300
ASR Nederland 18 4.138
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht