Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ASML Holding NL0010273215

Laatste koers (eur)

858,800
  • Verschill

    +25,100 +3,01%
  • Volume

    498.526 Gem. (3M) 553,6K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Voor u gelezen

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 oktober 2010 17:27
    Smoordruk ASML werkt in de kerstvakantie door.

    Veldhoven: Om aan de enorme vraag naar chipmachines te voldoen, wordt bij ASML tijdens de vakantiedagen rond de kerst en de jaarwisseling doorgewerkt.
    Alleen op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag zijn de fabrieken gesloten. Het bedrijf staat onder grote druk om snel apparatuur te leveren. De levertijd van zes tot negen maanden geld in de sterk cyclische chipmarkt als lang. Vooral naar zogenaamde immersie-chipmachines bestaat wereldwijd extreem veel vraag. Van deze machines die enkele tientallen miljoenen kosten worden er de komende maanden vele tientallen uitgeleverd.
    ASML heeft dit jaar al duizend mensen aangenomen. Het aantal medewerkers in Veldhoven is opgelopen tot 5000.

    bron: Leeuwarder Courant
  2. viermeiden 30 oktober 2010 11:19
    L.s.,
    VELDHOVEN (AFN) – ASML in Veldhoven zet deze dagen alle zeilen bij om aan genoeg handjes te komen om de chipmachines kunnen bouwen waar grote technologieconcerns weer om schreeuwen. Het bedrijf, dat vorig jaar nog bijzonder hard getroffen werd door de crisis en voor 1100 mensen werktijdverkorting aanvroeg, werft nu personeel met paginagrote advertenties in landelijke dagbladen.

    Fabriekspersoneel kan de kerstvakantie vergeten en onderzoekers worden tijdelijk uitgeleend aan productieafdelingen. Het bedrijf verwacht flexibiliteit in deze drukke tijden, zegt een woordvoerder.

    Twee weken geleden presenteerde ASML prachtige kwartaalcijfers. In het derde kwartaal werd een omzet van 1,1 miljard euro geboekt en werden 51 machines afgeleverd in Azië en de Verenigde Staten. Over heel 2009 was de omzet slechts 1,6 miljard en werden 70 machines verkocht. ASML stevent af op een recordomzet.

    Flexwerkers

    In de fabriek die begin vorig jaar nog uitgestorven oogde, is het nu weer een drukte van belang, toont arbeidsmarktwoordvoerder Jojanneke Strijbos van ASML. De zogenoemde cleanrooms waarin de peperdure machines vanaf de grond worden opgebouwd zijn allemaal bezet. Buiten rijden de vrachtwagens af en aan.

    ASML telt in Veldhoven een redelijk stabiel aantal van vierduizend vaste werknemers. In de regio is het bedrijf na Philips de grootste commerciële werkgever. Vorig jaar moest afscheid worden genomen van zevenhonderd gedetacheerde flexwerkers maar op dit moment zijn er weer duizend flexwerkers actief.

    Meer data

    Op het terrein is een nieuwe ultramoderne fabriek gebouwd voor de productie van de nieuwe generatie chipmachines, de EUV-machine. Deze maand werd de allereerste nieuwe machine (prijs 40 à 50 miljoen euro) naar een niet-genoemde afnemer in Azië verscheept. De EUV-machine zet nog kleinere lijntjes op een chip waardoor er meer data op kunnen. ASML is vooralsnog de eerste die de techniek beheerst in een markt waar met Nikon en Canon nog maar twee concurrenten opereren.

    ASML heeft op dit moment nog honderd onvervulde vacatures voor vaste krachten. Het bedrijf meent dat zijn voortrekkersrol goede en ervaren mensen uit de branche moet verleiden om in het BrabantseVeldhoven te komen werken. ,,We bieden goede arbeidsvoorwaarden maar gaan niet strooien met cadeaus of auto’s.’’

    viermeiden
  3. viermeiden 11 november 2010 12:58
    L.s.,

    mooi nieuws!

    VELDHOVEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft zijn beoordeling voor de langetermijn schulden van ASML verhoogd naar Baa2 van Baa3. Dat maakte Moody's donderdag bekend.

    ,,De verbetering reflecteert de verwachting van Moody's dat ASML ongevoelig is voor toekomstige volatiliteit in de chipindustrie'', legt ASML-hoofdanalist Wolfgang Draack van Moody's uit. ,,Deze visie is gebaseerd op de goede operationele flexibiliteit tijdens de recente neergang en het vermogen om zijn leidende positie in de chipsector uit te breiden.''

    Zelfs in het slechtste scenario verwacht Moody's dat ASML de brutokaspositie boven de 1 miljard euro kan houden.

    viermeiden
  4. [verwijderd] 11 november 2010 13:02
    Juist daarom is het koersverloop van vandaag zo bizar. Alle seinen staan maximaal op groen. Welke handelaren hebben dan het lef om de koers even ZO ver onderuit te drukken. Ik ben gaan bijkopen (helaas wat te vroeg) en ik verwacht daar de komende dagen weer de vruchten van te gaan plukken. ASML blijft wat dat betreft een ideaal fonds om in te traden.
  5. [verwijderd] 19 november 2010 08:50
    *ASML CFO zal overtollige kasmiddelen verdelen over dividend, inkoop eigen aand

    *ASML CFO: details over dividend, inkoop aand worden bij KW4 gegeven

    De aandeelhouders gaan weer volop meeprofiteren van de recente boom! Waarom houd ik toch zo van ASML? Zo lekker innovatief en no-nonsense tegelijk!

    (en zo sympathiek om deze info juist op expiratiedag de wereld in te slingeren ;-) !!)
  6. [verwijderd] 19 november 2010 15:16
    De reactie op het zeer optimistische geluid uit Veldhoven is vooralsnog erg timide. Dat gaat denk ik de komende dagen nog wel veranderen. De huidige koers weerspiegelt absoluut nog niet het feit dat ASML voorlopig nog blijft pieken als nooit tevoren.

    De cash spuit eruit en die gaat dus binnenkort voor een heel groot stuk naar de aandeelhouders en godzijdank niet naar ondoordachte acquisities of iets dergelijks.
  7. forum rang 10 voda 19 november 2010 15:40
    ASML CFO verwacht toename kapitaaluitgaven in 2011


    BARCELONA (Dow Jones)--ASML Holding NV (ASML.AE) verwacht dat de kapitaaluitgaven in de halfgeleiderindustrie volgend jaar zullen toenemen, zei CFO Peter Wennink vrijdag op de Morgan Stanley Technology, Media and Telecoms conference in Barcelona.

    Wennink zei dat hoewel het aantal klanten van ASML afneemt, de resterende klanten in omvang toenemen. De vraag naar de meest geavanceerde technologie is sterk wat resulteert in levertijden van 10 maanden.

    Ook zei Wennink dat ASML overtollige kasmiddelen terug zal geven aan aandeelhouders via de inkoop van eigen aandelen en de uitkering van dividend. Details hierover zullen worden bekendgemaakt bij de publicatie van de vierdekwartaalresultaten op 19 januari 2011.


    Door Archibald Preuschat; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; archibald.preuschat@dowjones.com

  8. [verwijderd] 21 november 2010 21:23
    Na het mooie slot in Amsterdam op vrijdag deed Amerika er nog eens een kleine 2% bovenop. Daar koerst ASML nu op E 25,27. Je ziet een Nederlands fonds in de US zelden zo doorstijgen. Wellicht betekent dat wat goeds voor de koers hier in de komende week.
  9. [verwijderd] 23 november 2010 11:58
    VELDHOVEN - ASML gaat de wereldwijde distributie van onderdelen niet meer vanuit Veldhoven en Singapore verzorgen, maar vanuit Zuid-Korea. DB Schenker, een groot Oostenrijks logistiek bedrijf, gaat deze taak op zich nemen.

    Hiervoor heeft dat bedrijf in haar vestiging op Incheon International Airport in Zuid-Korea een temperatuur en luchtvochtigheid geregelde magazijnruimte van 2000 vierkante meter gereserveerd. In deze ruimte is een kleine cleanroom waarin onderdelen omgepakt kunnen worden. Schenker, in Korea gevestigd in een vrijhandelszone bij het vliegveld nabij Seoul, gaat de wereldwijde distributie van de onderdelen verzorgen.

    Volgens een woordvoerder van ASML is het nieuwe onderdelencentrum nodig om de belangrijkste klanten snel van onderdelen te kunnen voorzien. "Onze aanwezigheid in die regio is nodig om de groei die we daar doormaken bij te benen. Het nieuwe globale distributiecentrum in Korea moet het voor ASML makkelijker maken onderdelen snel bij de klanten af te leveren. Niet alleen in Azië, maar ook in de rest van de wereld. Het effect moet zijn dat de machines bij onze klanten minder lang stil staan als er een defect optreedt."

    Omdat het nieuwe distributiecentrum zeven dagen per week de klok rond actief is, kunnen ook ASML-klanten in de Verenigde Staten ervan profiteren. Voor klanten in Europa blijft het distributiecentrum in Veldhoven nog een regionale functie vervullen. Ook het centrum in Singapore blijft open voor klanten in die regio.
11 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht