Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

PB 1e halfjaar. Man overboord....

41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 31 augustus 2011 08:39
    Verslag over het eerste halfjaar van 2011

    AND zet in op strategische herpositionering

    - Omzet eerste halfjaar 2011 € 1,2 miljoen tegen € 3,3 miljoen in eerste halfjaar 2010
    - Impairment (non-cash) eerste halfjaar 2011 € 10,9 miljoen
    - Verlies eerste halfjaar 2011 € 12,9 miljoen (inclusief impairment van € 10,9 miljoen) tegen € 1,2 miljoen winst in eerste halfjaar 2010
    - Verlies per aandeel eerste halfjaar 2011 € 3,46 tegen € 0,32 winst per aandeel in eerste halfjaar 2010
    - Cashpositie AND eind juni 2011 ruim voldoende € 1,5 miljoen
    - AND zal kostenbasis terugbrengen naar ongeveer € 2,5 miljoen op jaarbasis
    - AND voert gesprekken inzake strategische herpositionering

    Rotterdam, 31 augustus 2011 - AND International Publishers NV heeft de omzet over het eerste halfjaar van 2011 fors zien afnemen en heeft een netto verlies van € 12,9 miljoen geleden, mede door een impairment van € 10,9 miljoen. Vanwege tegenvallende resultaten over de eerste helft van 2011, technologische vernieuwingen, snel veranderende marktomstandigheden en steeds meer aanbod van gratis digitale geografische data heeft AND een strategische herpositionering in gang gezet. Tevens zal AND in de tweede helft van 2011 een kostenreductie doorvoeren om de toekomstige winstgevendheid te waarborgen.

    De technologische en marktomstandigheden waarin AND opereert zijn snel veranderd. De kaarten zijn meer en meer commodity geworden. De technologie om kaarten te produceren is veranderd en eenvoudiger geworden. "Om op de nieuwe omstandigheden te anticiperen gaat AND de kostenbasis terugbrengen naar een niveau waarin de winstgevendheid voor de toekomst gewaarborgd is. Daarnaast is AND oriënterende gesprekken aangegaan om de technologische know-how van AND en de beursnotering van AND optimaal te benutten." alsdus Chief Executive Officer Maarten Oldenhof.

    Gang van zaken eerste halfjaar 2011
    In maart heeft AND een overeenkomst gesloten met Infochimps. Infochimps biedt de kaart van de Verenigde Staten aan voor geocodering. Een gegeocodeerde plaats kan eenvoudig op een kaart worden getoond, worden gebruikt voor check-in services, routebeschrijvingen, etc.

    De samenwerking met Navmii is het eerste kwartaal verder uitgebreid. In de eerste maanden van 2011 zijn de landen Ierland, Groot-Brittannië en Finland toegevoegd aan het assortiment. Hiermee is heel West-Europa voorzien van mobiele navigatie. De navigatie app is inmiddels ongeveer 300.000 keer gedownload voor iPhone en iPad via de iTunes store.

    In mei heeft AND een joint venture gesloten met het Indiase SatNav. Via SatNav heeft AND de kans om verder te groeien en aanwezig te zijn in de sterk opkomende Indiase markt. AND gaat de digitale kaart van India aanbieden aan bestaande en nieuwe relaties over de gehele wereld.

    In juni heeft AND een samenwerking met AvMap aangekondigd. AvMap zal een verscheidenheid aan producten en diensten, waaronder navigatie voor West-Europa op de iPhone, op basis van AND kaarten aanbieden om aan de wensen van verschillende doelgroepen te voldoen.

    Het onderzoek naar de haalbaarheid van GDMA is afgerond. Uit het onderzoek is gebleken dat gezien de huidige marktontwikkelingen een samenwerking financieel niet haalbaar is. De kosten van het samenvoegen van de verschillende databases weegt niet op tegen de opbrengsten op middellange termijn, mede door de continue veranderende business modellen voor de verkoop van digitale kaarten voor locatiegebaseerde diensten. De partijen hebben besloten om niet verder te gaan als Global Digital Mapping Alliance.

    In het eerst halfjaar heeft AND gewerkt aan het verbeteren, uitbreiden en updaten van de digitale kaarten van West-Europa en Noord-Amerika. Daarnaast is de navigatiekaart van Bulgarije in het eerste kwartaal gereed gekomen. Deze kaart is volledig gelokaliseerd en beschikbaar met cyrillische karakters.

    De door AND Labs ontwikkelde gratis apps voor iTunes en de Android Market zijn inmiddels ruim 300.000 maal gedownload. Ook is de het populaire iVoetbalstanden, een app voor het bekijken van tussenstanden van voetbalwedstrijden in de Eredivisie op de kaart van Nederland, weer geupdate voor het seizoen 2011/2012.

    Financiële positie
    De totale opbrengsten zijn afgenomen van € 3.262.000 naar € 1.214.000. Dit wordt hoofdzakelijk verklaard door het uitblijven van vervangende omzet voor de in 2010 getroffen schikking van € 2.000.000 voor het gebruik van de kaarten van het Verenigd Koninkrijk.
    De totale bedrijfskosten (exclusief bijzondere waardevermindering) zijn licht gedaald van € 2.310.000 naar € 2.244.000. De netto bedrijfskosten (exclusief bijzondere waardevermindering) zijn gestegen van € 1.479.000 naar € 1.890.000. Dit wordt verklaard door een daling van de geactiveerde ontwikkelkosten die wordt veroorzaakt door de voltooiing van de kaarten van West-Europa eind 2010, waardoor de onderhoudskosten in 2011 zijn gestegen.

    Bijzondere waardevermindering
    Aangezien AND onder IFRS rapporteert en immateriële vaste activa op de balans heeft opgenomen waarover niet stelselmatig wordt afgeschreven, bestaat de verplichting om jaarlijks deze activa op een mogelijke impairment te toetsen. Daarnaast bestaat de verplichting om tussentijds te toetsen of er interne of externe omstandigheden zijn die aanleiding geven om een tussentijdse impairment test op te stellen. Een aantal negatieve (markt) ontwikkelingen geeft aanleiding om tussentijds een impairment test uit te voeren. Hierbij beoordeelt de onderneming of de boekwaarde van de database die per eind juni 2011 op de balans is opgenomen nog volwaardig is. De geschatte bedrijfswaarde wordt vergeleken met de boekwaarde. Als deze lager is dan de boekwaarde dient er een bijzonder waardeverminderingsverlies geboekt te worden.

    Uit de opgestelde impairment test is gebleken dat de bedrijfswaarde lager is dan de boekwaarde van de immateriële vaste activa. Op basis van deze uitkomst heeft de directie geconcludeerd dat er een bijzonder waardeverminderingsverlies van € 10.855.000 opgenomen dient te worden.
    Deze bijzondere waardevermindering wordt veroorzaakt door tegenvallende marktontwikkelingen in de PND markt, achterblijvende omzet uit de verkoop voor het gebruik van kaarten op smartphones, lage prioriteit van sociale netwerken met betrekking tot locatie gebaseerde diensten en daarbij het gebruik van digitale kaarten en de tegenvallende omzet die door AND over het eerste halfjaar is gerealiseerd.

    Er bestaat een verschil tussen de commerciële en fiscale waardering van de immateriële vaste activa. Voor dit verschil is een latente belastingverplichting gevormd van € 1.573.000. Vanwege het bijzondere waardeverminderingsverlies dat is ontstaan is zowel de economische en fiscale waarde van de database fors afgenomen. Als gevolg hiervan bestaat er geen verschil meer tussen de economische en fiscale waarde van de database. Daarom is de gevormde latente belastingverplichting vrijgevallen. Deze vrijval van € 1.573.000 is opgenomen in de post belastingen. Hierdoor bedraagt de netto impact van de bijzondere waardevermindering € 9.282.000.

    Aangezien de toekomstige verwachtingen neerwaarts zijn bijgesteld heeft dit consequenties voor de compensabele verliezen die per eind juni 2011 op de balans zijn opgenomen. Daarom zijn de opgenomen fiscaal compensabele verliezen afgeboekt met € 2.929.000.

    Ondanks de bijzondere waardevermindering en afboeking op de compensabele verliez
  2. forum rang 4 s.lin 31 augustus 2011 08:53
    AND boekt impairment van EUR10,9 mln, bekijkt strategie
    Gepubliceerd: 08:10
    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--AND International Publishers nv (AND.AE) maakt woensdag voorbeurs bij de cijfers over de eerste helft van 2011 een impairment bekend van euro10,9 mln en volgt daarmee het voorbeeld van TomTom (TOM2.AE)eerder dit jaar. Het bedrijf gaat de kostenbasis verlagen en start een strategische herpositionering.

    Met de impairment schrijft de Rotterdamse maker van digitale routekaarten rode cijfers. Het nettoresultaat, vorig jaar nog gesteund door een eenmalige bate, daalde in de eerste helft van 2011 naar euro12,9 mln negatief tegen euro1,2 mln positief over de eerste zes maanden van 2010. Het bedrijfsresultaat (ebit) was euro11,5 mln negatief, bij een omzet van euro1,2 mln tegen euro3,3 mln een jaar eerder, toen gesteund door een eenmalige bate van euro2 mln.

    AND wil de kostenbasis verlagen naar euro2,5 mln op jaarbasis. Bovendien start AND een strategische herorientatie om de snel veranderende markt en de technologische ontwikkelingen het hoofd te bieden.

    Het bedrijf geeft geen outlook voor de rest van 2011.

    Het aandeel AND sloot dinsdag op euro1,74

    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
  3. The Duck Master 31 augustus 2011 08:54
    De volgende cijfers zul je dus bij de curator moeten halen :)
    En dan nog zeggen als CEO dat er niets aan de hand is en er geen bijzonderheden te melden zijn.
  4. [verwijderd] 31 augustus 2011 08:56
    Zo, de slechte cijfers zijn uit de hoed getoverd. Dhr Oldenhof had dus niet gelijk toen hij een paar weken geleden zei dat er niks anders te melden was!! Was er dan toch voorkennis bij die grote daling vanaf de Euro 4.5 of had die partij gewoon de juiste marktfeeling?
    En hoe nu verder?
    Het bedrijf heeft nog steeds Euro 1.5 mln in het laatje, gaat zijn kosten verlagen en heeft zijn balans goed opgeschoond. Downtick op de cijfers en dan mogelijk misschien een herstelletje?
  5. [verwijderd] 31 augustus 2011 08:59
    quote:

    The Duck Master schreef:

    De volgende cijfers zul je dus bij de curator moeten halen :)
    En dan nog zeggen als CEO dat er niets aan de hand is en er geen bijzonderheden te melden zijn.

    Dank voor uw email. AND hecht veel waarde aan een goede communicatie met beleggers zodat zij een goede en realistische inschatting kunnen maken van het
    waardepotentieel van het aandeel AND. Wij zullen dan ook altijd onze aandeelhouders informeren indien daar reden toe is. Echter, er is geen aanleiding geweest voor AND om een persbericht uit te brengen. Wij hebben dan ook geen verkaring waarom de waarde van het aandeel de afgelopen periode gedaald is. Zoals reeds gemeld in de trading update van 10 februari en 17 mei zijn wij, net als vorig jaar, niet in staat om een verwachting uit te spreken voor de resultaten over geheel 2011.

    Met vriendelijke groet,
    Maarten Oldenhof
    Chief Executive Officer"

    Dit komt zekers in een ander daglicht te staan !!!
  6. [verwijderd] 31 augustus 2011 09:00
    MARKET TALK: AND impairment hoger dan gedacht - AEK [LHYXYQQ]

    AMSTERDAM (Dow Jones)--AND International Publishers (AND.AE) maakte woensdag
    bij de halfjaarcijfers over 2011 een hoger dan verwachte afboeking van EUR10,9
    miljoen bekend, aldus analist Martin Crum van AEK. Crum vindt de afboeking in
    het licht van de huidige omstandigheden reeel. Crum verwacht dat het bedrijf
    grofweg EUR1,5 miljoen aan kosten zal trachten te besparen. Positief is de
    beperkte cashburn en de sterke kaspositie van AND. AEK hanteert een market
    performer-advies op het aandeel AND. Het aandeel AND sloot dinsdag op EUR1,74.
    (ANS)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

    31Aug11 06:58 GMT
    Symbols:
    nl;AND
    Source BBN Betten Beursmedia News
    Categories:
    MST/I MST/I/SOF MST/R MST/R/WEU MST/R/NL MST/R/BE MST/R/EUR MST/L/NL
    MST/R/BE TGT/FET MST/L/NL TGT/FET
  7. forum rang 5 maci 31 augustus 2011 09:05
    quote:

    soepkip1972 schreef:

    Zo, de slechte cijfers zijn uit de hoed getoverd. Dhr Oldenhof had dus niet gelijk toen hij een paar weken geleden zei dat er niks anders te melden was!! Was er dan toch voorkennis bij die grote daling vanaf de Euro 4.5 of had die partij gewoon de juiste marktfeeling?
    En hoe nu verder?
    Het bedrijf heeft nog steeds Euro 1.5 mln in het laatje, gaat zijn kosten verlagen en heeft zijn balans goed opgeschoond. Downtick op de cijfers en dan mogelijk misschien een herstelletje?
    Al eens eerder, ik denk dat het vorig jaar was, heb ik me hier afgevraagd waarom de grootaandeelhouders Oldenhof handhaven.
    De toevoeging die ik nu plaats: hetzelfde geldt natuurlijk voor de raad van commissarissen.
    De enige reden die ik me kan bedenken is dat hij een gigantische afkoopsom heeft bedongen.
    Zelfs nu blijft hij nog optimistisch. Een naargeestig Ajaxtrekje misschien?

    Nog iets aan degenen die zich maar steeds verbazen dat grote omzetten niet worden gemeld.
    Wellicht wordt vergeten dat NimAND er is uitgestapt. Dit heeft geresulteerd is een groot aantal vrij verhandelbare aandelen. Sinds die zijn vrijgekomen is de dagomzet sterk vergroot.
  8. forum rang 4 s.lin 31 augustus 2011 09:05
    MARKET TALK: AND impairment hoger dan gedacht - AEK
    Gepubliceerd: 08:59
    AMSTERDAM (Dow Jones)--AND International Publishers (AND.AE) maakte woensdag bij de halfjaarcijfers over 2011 een hoger dan verwachte afboeking van euro10,9 mln bekend, aldus analist Martin Crum van AEK. Crum vindt de afboeking in het licht van de huidige omstandigheden reeel. Crum verwacht dat het bedrijf grofweg euro1,5 mln aan kosten zal trachten te besparen. Positief is de beperkte cashburn en de sterke kaspositie van AND. AEK hanteert een market performer-advies op het aandeel AND. Het aandeel AND sloot dinsdag op euro1,74. (ANS)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
  9. forum rang 5 maci 31 augustus 2011 09:18
    quote:

    arreno schreef:

    handel ligt stil
    Dat moet bij grote koersverschillen, maar het duurt wel erg lang nu.
    De theoretische openingskoers varieert tussen de 1,25 en 1,65.
  10. [verwijderd] 31 augustus 2011 09:20
    quote:

    maci schreef:

    [quote=arreno]
    handel ligt stil
    [/quote]

    Dat moet bij grote koersverschillen, maar het duurt wel erg lang nu.
    De theoretische openingskoers varieert tussen de 1,25 en 1,65.
    Open op Euro 1.43
  11. [verwijderd] 31 augustus 2011 09:32
    quote:

    soepkip1972 schreef:

    Ik zie zowaar kopers !!!!

    Partij is geinteresseerd in belang AND.
    Maar, voordat andere hierop reageren, dat hebben ze al vaker gemeld ;)
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 mei

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Jap)
    2. Investeringen maart (NL)
    3. Consumentenvertrouwen mei (NL)
    4. Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Dld)
    6. Ahold Delhaize - beleggersdag
    7. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (eurozone)
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VK)
    9. Aalberts - jaarvergadering
    10. Turkse centrale bank - rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht