goede start in het eerste kwartaal 2012

65 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
0
Aalberts Industries maakt een goede start in het eerste kwartaal 2012

Langbroek, 25 april 2012

In het eerste kwartaal 2012 is de marktpositie verder versterkt en zijn de orderpositie en omzet toegenomen, zowel in Industrial Services als Flow Control. Er is een goed resultaat behaald in beide activiteiten. De diverse gestarte investerings- en verbeterprojecten zijn verder vervolgd om de groei en efficiency te verhogen. Het op sommige locaties versterkte management heeft goede initiatieven genomen.Industrial Services

De markten waarin Industrial Services actief is laten een verschillend beeld zien. De half­geleider-, Duitse automobiel- en machinebouwmarkten continueerden de trend van de tweede helft vorig jaar. De luchtvaart-, turbine- en olie- & gasmarkten lieten een stijgend orderniveau zien met goede vooruitzichten. In de Franse automobiel- en metalektro­markten was sprake van een geringer orderniveau.De vele, vorig jaar gestarte, investeringsinitiatieven zijn verder geïmplementeerd. De in 2011 geacquireerde bedrijven Lamers High Tech Systems, Galvanotechnik Baum en DEC zijn goed gestart in het nieuwe jaar. Het gecombineerd en gezamenlijk aanbieden (door middel van key account management) van industriële producten, subassemblages en waar mogelijk in combinatie met een oppervlakte- en/of warmtebehandeling, is verder geïnten­siveerd.Flow Control

De markt voor woningbouw en commerciële gebouwen vertoonde hetzelfde uitdagende beeld als vorig jaar. De ontwikkeling en het vermarkten van complete energie-efficiency­systemen voor verwarming & koeling, water en gas is verder doorgezet. De markten voor gas en stadsverwarming lieten een uitstekend eerste kwartaal zien. In met name de Oost-Europese gasmarkt was sprake van een sterke volumegroei. Extra investeringen zijn gestart om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. De initiatieven ter verbete­ring van de marktpositie, productie-efficiency en marge krijgen continu veel aandacht. Mede hierdoor zijn de orderpositie en omzet toegenomen en is er een goed resultaat behaald.In Europa is het marktbeeld voor woningbouw en commerciële gebouwen nog steeds divers. De Duitse en Oost-Europese markten zijn goed, de Franse en Scandinavische markten zijn redelijk, terwijl de marktsituatie in het Verenigd Koninkrijk en Nederland uitdagend is. In de Verenigde Staten maakten de industriële en irrigatiemarkten een goede start.Vooruitzichten

Op basis van de intensieve marktcontacten, de brede spreiding van de marktportfolio, de solide orderpositie, een steeds actievere marktbenadering, de ontwikkeling van vele nieuwe producten en technologieën en een groot aantal initiatieven om de productie-efficiency verder te verbeteren, is – onvoorziene omstandigheden daargelaten – de verwachting dat de winst per aandeel verder zal toenemen in 2012.
wilfredo
0
Ziet er zeer goed uit, echter dan valt de stijging van de koers mij toch weer tegen, er zijn bedrijven die minder presteren maar harder stijgen dan ´wij´.....

Maar wat niet is, kan nog komen!!!!!!!!!
voda
0
UPDATE: Aalberts begint jaar goed, herhaalt outlook


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Aalberts versterkt marktposities in KW1, herhaalt outlook' om extra informatie, commentaar CEO, analistencommentaar en koersreactie toe te voegen.)


Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Aalberts Industries nv (AALB.AE) heeft in het eerste kwartaal zijn orderposities versterkt en meer omzet gerealiseerd, en verwacht nog steeds dat de winst per aandeel dit jaar opnieuw stijgt.

De verschillende eindmarkten van de industrieel toeleverancier laten ook in 2012 een verdeeld beeld zien, bleek woensdag uit een kwalitatieve trading update van het bedrijf. Bij de divisie Industrial Solutions zetten de halfgeleider- en de Duitse automotive- en machinebouwmarkten de stijgende trend van de tweede helft van vorig jaar door. In de markten voor luchtvaart, turbines en olie & gas stegen de orders en zijn de vooruitzichten goed.

In tegenstelling tot Duitsland namen de orders in de automotive- en metalektromarkten van Frankrijk af. "Duitsland heeft een grotere export, terwijl Frankrijk meer gericht is op Frankrijk zelf en Europa", zegt chief executive Jan Aalberts in een toelichting tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Voor Flow Control bleef de bouwmarkt, de grootste eindmarkt voor deze divisie, uitdagend. De markten voor gas en stadsverwarming deden het hier echter het uitstekend, vooral in Oost-Europa en Rusland waar extra investeringen nodig waren.

Het in 2010 overgenomen Conbraco presteert volgens Aalberts goed en in opkomende markten is de onderneming in India net klaar met het opzetten van een productiefaciliteit. Het is volgens de CEO echter nog te vroeg om daar iets over te zeggen.

Het bedrijf uit Langbroek heeft dit jaar vooralsnog geen overnames gedaan, maar die liggen wel in het verschiet. "Er zal zeker e e n overname of meer plaatsvinden dit jaar, maar dan wel tegen de juiste condities en de juiste prijs, want we hoeven niet", legt Aalberts uit. In 2011 werden drie bedrijven overgenomen, allemaal binnen Industrial Services, maar dat is volgens de topman en oprichter geen trend.

Peter Olofsen van Kepler Capital Markets stelt dat de Industrial Services-divisie heeft geprofiteerd van de overnames van het afgelopen jaar. Hij merkt daarbij op dat de trading update geen autonome groei vermeldt. Het aandeel Aalberts is volgens de analist juist gewaardeerd en vanwege een gebrek aan stimulerende factoren heeft hij een hold-advies.

Rabobank-analist David Tailleur maakt uit de trading update op dat de groei van Industrial Services licht is afgenomen naar 3-5% van 8% in het tweede halfjaar van 2011, vooral door de dalende orders in Frankrijk. De verwachte stijging van winst per aandeel, ten opzichte van de EUR1,36 in 2011, is volgens hem haalbaar, maar dan vooral vanwege de interne kracht van de onderneming en niet vanwege betere marktomstandigheden.

Het aandeel noteert woensdag omstreeks 12.00 uur 1,6% hoger op EUR14,76, terwijl de Midkap-index met 0,5% stijgt.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com


voda
0
Aalberts groeitrends IS licht omlaag in KW1 - Rabo


AMSTERDAM (Dow Jones)--Rabobank maakt uit de trading update van Aalberts (AALB.AE) op dat de groeitrend voor de divisie Industrial Services (IS) in het eerste kwartaal licht is teruggelopen, van 8% in het tweede halfjaar van 2011 tot 3-5% in de eerste drie maanden van 2012. Dit is vooral het gevolg van de verdere vertraging van de automotive en metalektromarkten in Frankrijk. Het management herhaalde de outlook van een stijging van de winst per aandeel in 2012 ten opzichte van de EUR1,36 uit 2011 en de Rabobank analisten denken dat dit mogelijk is, maar dan vooral door de interne kracht van de onderneming en de gevolgen van overnames en in mindere mate door verbeterende marktomstandigheden. Het advies blijft buy met een koersdoel van EUR16,00. Omstreeks 10.15 uur noteert het aandeel 2,1% hoger op EUR14,82, terwijl de Midkap met 0,5% stijgt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
[verwijderd]
0

Fonds:

Aalberts

Guru:

KBC SecuritiesAdvies:

Kopen

Status:

ActiefKoersdoel:

€ 19,00

Score:

0,00%Startkoers:

€ 14,52

Huidige koers:

€ 14,85Verw. rendement:

30,85%25 april 2012 - 16:48u
wilfredo
0
Vandaag op deze goede berichten een bescheiden stijging, morgen dan de 'echte' stijging, + 5% of meer!?!?! Hangt helaas wel van de beurzen af, maar het sentiment is weer UP!
[verwijderd]
0
quote:

wilfredo schreef op 25 april 2012 17:15:


Vandaag op deze goede berichten een bescheiden stijging, morgen dan de 'echte' stijging, + 5% of meer!?!?! Hangt helaas wel van de beurzen af, maar het sentiment is weer UP!


Geduld en vertrouwen in dit fonds maakt later alles goed
[verwijderd]
0
quote:

qurieus schreef op 26 april 2012 16:52:


Dank u, meneer Aalberts

www.iex.nl/Column/75296/Dank-u-meneer...


Gelezen, mooi stuk over een "bevlogen" man

Geen praatjes maar de schouders er onder
gerrit 69
0
quote:

JanK1 schreef op 26 april 2012 19:54:


[...]

Gelezen, mooi stuk over een "bevlogen" man

Geen praatjes maar de schouders er onder


Daar kan menig zakkenvullende ex-CEO zoals Ad scheepbouwer en Rijkman Groenink nog een voorbeeld aannemen.

Gerrit
[verwijderd]
0
Het lijkt er op dat Aalberts vandaag nog wordt gekocht voor het ex-dividend a.s. maandag
dannyvjp
0
quote:

JanK1 schreef:


Het lijkt er op dat Aalberts vandaag nog wordt gekocht voor het ex-dividend a.s. maandag


Eeven een vraagje daarover:

De aandeel van Aalberst zakt daardoor een beetje.

Als ik nou bij plus500 een aantal aandelen heb gekocht van Aalberts als dagtrader zou het dan verstading zijn om de aandelen te verkopen of juist houden op de dag van ex-dividend of krijg ik ook een aantal cent per aandeel uitgekeert? of stel ik nu een rare vraag?
[verwijderd]
0
quote:

dannyvjp schreef op 29 april 2012 13:24:


[...]

Eeven een vraagje daarover:

De aandeel van Aalberst zakt daardoor een beetje.

Als ik nou bij plus500 een aantal aandelen heb gekocht van Aalberts als dagtrader zou het dan verstading zijn om de aandelen te verkopen of juist houden op de dag van ex-dividend of krijg ik ook een aantal cent per aandeel uitgekeert? of stel ik nu een rare vraag?


Rare vragen bestaan niet en rare antwoorden wel

Wat verstandig is moet je zelf uitmaken. Er zijn beleggers die alleen maar aandelen kopen van bedrijven die een dividendrendement geven.

Bij de opening van de beurs op de dag van ex-dividend gaat het dividendbedrag er gelijk vanaf

Sommige fondsen keren op korte termijn terug naar de oude koers en bij anderen duurt dat soms veel langer.

Er zijn ook beleggers die een aandeel juist kopen op de ex-dividenddag om goedkoper in te slaan en te kunnen profiteren van een eventuele stijging

De keus is dus waaraan je het meeste geld denkt over te houden en van het dividendbedrag gaat nog de 15% belasting af. Zie hieronder
Ontvangt u dividend?

De vennootschap waarvan u het dividend ontvangt, moet over de uitkering dividendbelasting inhouden. Deze ingehouden dividendbelasting kunt u verrekenen met de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. U moet hiervoor in uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting aangeven hoeveel dividend u hebt ontvangen en hoeveel Nederlandse dividendbelasting hierop is ingehouden.
[verwijderd]
0
quote:

dannyvjp schreef op 29 april 2012 13:24:


[...]

Eeven een vraagje daarover:

etcSorry dat ik dit bericht niet eerder had gezien Danny en mijn antwoord was dus niet meer actueel
dannyvjp
0
quote:

JanK1 schreef:


[...]


Sorry dat ik dit bericht niet eerder had gezien Danny en mijn antwoord was dus niet meer actueel


Geen elke probleem,het is nog steeds weekend;)

Bedankt voor het antwoordt ik weet bijdeze genoeg.

Groetjes
[verwijderd]
0
quote:

Jean schreef op 30 april 2012 17:17:


Niet teveel schrikken, Aalberts noteert ex dividend vandaag.Ik heb nog bijgekocht op 14,54

Bij een groene beurs zou zeker een deel van de dividendaftrek zijn hersteld, maar het komt wel goed
[verwijderd]
0
quote:

wilfredo schreef op 1 mei 2012 15:33:


Nog iemand wat vernomen van de jaarvergadering van afgelopen donderdag?


Ik niet
viermeiden
0
quote:

wilfredo schreef:


Nog iemand wat vernomen van de jaarvergadering van afgelopen donderdag?


Hallo Alfredo,

heb je hier iets aan:

www.aalberts.nl/documenten/general_me...

www.aalberts.nl/documenten/general_me...

Belangrijke info:
¦ Op basis van
¦ de intensieve marktcontacten
¦ de brede spreiding van de marktportfolio
¦ de solide orderpositie
¦ een steeds actievere marktbenadering
¦ de ontwikkeling van vele nieuwe producten en
technologieën
¦ een groot aantal initiatieven om de productie-
efficiency verder te verbeteren
¦ onvoorziene omstandigheden daargelaten
¦ is de verwachting dat de winst per aandeel verder zal
toenemen in 2012

viermeiden
65 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 4 jun 2020 15:49
Koers 28,210
Verschil -0,160 (-0,56%)
Hoog 28,650
Laag 27,590
Volume 313.180
Volume gemiddeld 598.548
Volume gisteren 553.653

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group