Hunter Douglas voorziet verbetering omzet VS; winst KW3 stijgt sterk


Door Elco van Groningen

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Hunter Douglas nv (HDG.AE) voorziet een verbetering van de omzet in de VS, na een kwartaal waarin de nettowinst sterk verbeterde, terwijl de omzet door met name een valuta-invloeden licht daalde, blijkt dinsdag uit publicatie van de cijfers van de fabrikant van Luxaflex, andere raambekleding en bouwmaterialen.

Het in Rotterdam gevestigde bedrijf zag de nettowinst in het derde kwartaal oplopen tot $31,0 miljoen van $0,3 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De omzet daalde licht, met 0,4% tot $643,6 miljoen van $646,0 miljoen. Daarbij werd een 4,0%-volumegroei teniet gedaan door een negatieve valuta-impact van 4,4%.

Waar de omzet in de VS verbetert, wat een beter consumentenvraag en - vertrouwen weerspiegelt, daalde de omzet in Europa door de moeilijke economische omstandigheden. In Europa moet er dan ook verder geherstructureerd worden om zich aan te passen aan de huidige vraagniveaus. Hunter Douglas verwacht een bescheiden groei is Azie en Zuid-Amerika.

Hunter Douglas stelt sterk te staan met betrekking tot de producten, distributie, financien en het management.

Het bedrijfsresultaat voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) steeg 29,9% naar $62,2 miljoen van $47,9 miljoen in het derde kwartaal van 2011.

De omzet uit bedrijfsvoering steeg met 51,3% tot $40,1 miljoen van $26,5 miljoen. Het resultaat uit beleggingen kwam uit op $5,4 miljoen, waar een jaar eerder nog een negatief resultaat uit beleggingen werd gerapporteerd van $20,2 miljoen.

Maandag eindigde het aandeel op EUR28,30.


- Door Elco van Groningen; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; elco.vangroningen@dowjones.com