Forum: Tesla Motors Inc. » Tesla blow-off » Pagina: 144 | Beursduivel.be

Tesla blow-off

2.975 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
fausto1
0
quote:

Topperke schreef op 12 jul 2019 om 12:01:


[...]
Van jou, diegene die riep dat op $190 Tesla een easy short is en dat het nog veel verder naar omlaag zou gaan op korte termijn, moeten we veel leren ja ;)


De koers kan ik niet beinvloeden. Het kan lang duren voor ik gelijk krijg. De koers van tsla bleef lang veel te hoog en ik stond lang in de min. Maar uiteindelijk heb ik een grote winst geboekt. ??
roloff
0
... en zo komen er nog wel meer samenwerkingsverbanden bij.
De kaarten in de EV industrie worden in de toekomst anders geschud, ga daar maar van uit.

www.telegraaf.nl/financieel/171569476...
boem!
0
Dat de kaarten in de automobiel industrie anders geschud gaan worden is bijna een zekerheid.

Naast de intrede van de EV zal ook het autonoom rijden voor een grote verschuiving binnen het huidige krachtenveld zorgen.

Of en in hoeverre de bekende namen vanuit die branche daar een toonaangevende rol kunnen blijven spelen moet worden afgewacht daar zij rijkelijk laat op deze grote veranderingen hebben ingespeeld.
boem!
0
Ik zie dat de koers van Tesla weer langzaam toekruipt naar de mediaan van $ 250 binnen de bandbreedte van $150 en $350 dollar.

Tesla bevindt zich in een heel onzekere fase waarbij verkoop-, productiecijfers, winstpotentieel en cash-flow alle reden geven om je bearish dan wel bullish op te stellen.

Voor mij zit Tesla in de overgangsfase waar duidelijkheid geschapen moet worden over deze grootheden met een grote deviatie in de koers tot gevolg.
Indien de koers onder de $150 zakt geeft dat mi aan dat investeerders en beleggers de mening zijn toegedaan dat mede door haar schuldenberg Tesla geen toekomst heeft waarna het snel bergafwaarts zal gaan met de dan geldende koers van $150.
Daar staat tegenover dat indien de koers boven de $350 geraakt diezelfde investeerders en beleggers Tesla een heel mooie toekomst toedichten waarna die koers kan exploderen.
DeZwarteRidder
0
’Dieselbak net zo schoon als stekkerauto’

Door Redactie DFT
Updated Vandaag, 12:29
Vandaag, 11:27 in FINANCIEEL

Amsterdam - De Mercedes-Benz dieselauto C220d heeft in een test van de Consumentenbond op het gebied van uitstoot net zo goed gescoord als zijn elektrische concurrenten.

De Mercedes kreeg de maximale score in de Clean Air Index van Green NCAP. Deze test beoordeelt auto’s onder meer op schadelijke uitlaatgassen. Daarbij gaat het overigens niet om broeikasgassen, maar om stoffen die op lokale schaal vervuilend zijn, zoals koolstofmonoxide en stikstofoxide.

Elektrische auto’s produceren helemaal geen vervuilende emissies, waardoor ze automatisch een 10 krijgen in de Clean Air index. Naar nu blijkt, ligt ook de uitstoot van de Mercedes zo ver onder de drempelwaarden van Green NCAP, dat hij eveneens een 10 krijgt.

Zuiniger

Erg zuinig is de Mercedes echter niet. Voor brandstofverbruik krijgt hij een 5,6, waarmee het eindoordeel op 3 sterren komt (van de 5). Dat is evenveel als de andere geteste diesel, de Renault Scenic Blue. De Renault is qua uitstoot viezer, maar rijdt iets zuiniger.

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond, vond de uitkomt ook verrassend. Toch meende ze dat Green NCAP zijn waarde heeft bewezen. „De test maakt duidelijk welke producenten serieus werk maken van het verduurzamen van hun auto’s, én helpt consumenten bij het kiezen van een schone auto.”

Groen

In het Green NCAP programma werken Europese consumentenorganisaties, automobielclubs, overheden en universiteiten samen om een beeld te krijgen van hoe ‘groen’ auto’s zijn. Daarvoor beoordeelt het de hoeveelheid schadelijke uitlaatgassen, uitgedrukt in een Clean Air Index, en het elektriciteit- en brandstofverbruik, weergegeven in een Energy Efficiency Index.

Green NCAP test de auto’s volgens de Consumentenbond op een realistische manier en strenger dan de wettelijke normen. Een eindscore van 0 tot 5 sterren vertelt consumenten hoe groen een auto is. Een auto haalt alleen 5 sterren als hij zeer schoon én zuinig is. De elektrische Nissan Leaf N-Connecta krijgt in deze test als enige 5 sterren.
roloff
0
quote:

boem! schreef op 12 jul 2019 om 17:19:


Dat de kaarten in de automobiel industrie anders geschud gaan worden is bijna een zekerheid.

Naast de intrede van de EV zal ook het autonoom rijden voor een grote verschuiving binnen het huidige krachtenveld zorgen.

Of en in hoeverre de bekende namen vanuit die branche daar een toonaangevende rol kunnen blijven spelen moet worden afgewacht daar zij rijkelijk laat op deze grote veranderingen hebben ingespeeld.
@boem!, daarom richt ik mijn beleggingen (al jaren) op de ASML´s en Besi´s van deze wereld. Dan ben je er zeker van dat je meelift op uitrollen 5G, grotere en snellere datacenters, autonoom rijdende auto´s, AI (Artificial Intelligence), IoT (Internet of Things), etc. Die ontwikkelingen zijn niet te stoppen en die bedrijven hebben zich al bewezen (lees ´winstgevend´).

Welke bedrijven de strijd om de EV gaan winnen (en wie de losers worden) is en blijft koffiedik.
boem!
0
Ik denk dat je vergroening van mobiliteit toe kan voegen aan je lijstje niet te stoppen ontwikkelingen.

De bedrijven die hierop hebben voorgesorteerd hebben ontegenzeggelijk een voorsprong op de rest maar zoals met alle belangrijke ontwikkelingen zijn het niet altijd de visionaires/pioniers die met de hoofdprijs aan de haal gaan in de finale.

Alle betrokken partijen onderkennen deze ontwikkeling en zijn zich terdege bewust van het disruptiegevaar waardoor partijen die nu nog op achterstand staan de tussensprint inzetten om hieraan te ontsnappen.

De huidige positionering van bedrijven in deze race is het bewijs van getoond inzicht en lef om bij deze ontwikkeling een vooraaanstaande rol te spelen waarbij ik het behaalde financiele resultaat tot dusver iets minder belangrijk vindt omdat we pas aan de vooravond staan van deze veranderingen.

Topperke
0
www.youtube.com/watch?v=xNDD3CHEsMI&a...
Een enorm interessante podcast over Tesla van 3 zeer intelligente personen.
Enkele interessante punten:

- Bij Tesla draait het tot nu toe nog niet om winst. Proberen waarderen o.b.v. P/E is dus nutteloos. Wat wel interessant is, is het toepassen van een sales multiple.
Op basis daarvan staat Tesla helemaal niet duur gewaardeerd. 1,7x de omzet voor 2019.
Vergelijk je dat met andere autobedrijven, die rond de 0,5x zitten, is dit nog 'duur'. Maar als je het vergelijkt met andere technologiebedrijven, zit je nog heel goedkoop.
En wees nu eerlijk, Amazon (4x sales) kan je toch ook niet waarderen als andere retail bedrijven, zoals Carrefour (0,2x sales)?
Aan de huidige waardering heeft Tesla een Price/sales ratio van 1x voor 2020. Dat is helemaal niet duur voor een disruptief bedrijf dat de omzet met een CAGR van 70% laten groeien... Een price/sales van 3 is meer op zijn plaats. Nog veel ruimte dus.

- Je hebt dus de enorme groei in sales. Bears zeggen dat het om winst gaat, wat helemaal niet het geval is. Het gaat om de groei van sales en ondertussen niet te veel cash burn hebben. Wat blijkt? De cash flow over de laatste 4 kwartalen was positief (!). Tesla verdiende dus geld ipv verliezen. Dit is waar het omdraait: enorme omzetgroei gezamenlijk met een verbetering van de cash flow.

- De customer satisfaction van Tesla is enorm hoog. Dit doordat ze het meest advanced self driving hebben, de meest veilige auto hebben, een geweldige software hebben... Moest Full Self Driving niet lukken, hebben ze nog steeds zoveel troeven die ze op tafel kunnen gooien om klanten aan te trekken.
Juist de services kunnen nog wat beter, maar daar is de laatste kwartalen toch ook serieuze verbetering in gekomen.

- Leggen ook de nadruk op model X/S refresh. Volgens hen zit daar ook enorm veel volk op te wachten & gaan bij de refresh nieuwe delivery records sneuvelen.
Dat zou wel heel sneu zijn voor de shorters, want dan haalt Tesla minstens 3 miljard winst.
Denk er eens over name, er komen alleen maar meer en meer economies of scale + als er dan terug meer model X/S worden verkocht...
Dan gaat de winst snel omhoog gaan, hoor.

- Opname in S&P 500: kan op korte termijn een katalysator zijn. Als ze 4 kwartalen op rij een winst kunnen halen, worden ze erin opgenomen. Dit kan voor extra koopkracht zorgen aangezien fondsen gemiddeld ongeveer 10% van de aandelen kopen.

- Ze lachen ook wat met de bears hun argument dat Tesla geen winst kan maken. Andere autobedrijven geven hun marges van EVs niet. Waarom? Waarschijnlijk omdat de gross margin zelfs negatief is! Omdat ze battery packs moeten inkopen en deze ook veel minder efficiënt zijn. Dat snapt de markt niet goed. Er wordt altijd maar gezegd 'Ford en Volkswagen maken ten minste winst'. Wel, je zou enorm verbaast staan moest je eens weten wat ze van 'winst' maken op EV's!
Tesla doet het veel beter op dit vlak en zal binnenkort ook mooie winsten maken, terwijl andere autobedrijven achterblijven met hoge verliezen op EV's.

- Insurance: zorgt voor nog meer customer satisfaction. Maar is ook ter anticipatie van FSD, want er gaan geen verzekeraars (ofwel heel dure) zijn die dit gaan

- Hebben het ook over Shanghai gigafactory. Hoeveel hoger de margins op de producten daar gaan zijn, door lagere arbeidskosten (chinees loon ongeveer 1/10 van in Fremont!), hogere efficiëntie en lagere capex per unit.
Wordt nog enorm onderschat. Tesla gaat hierdoor enorm snel in groene cijfers komen, want de helft van de productie gaat uit China komen!
Topperke
0
Uiteindelijk zit er zoveel aan te komen de komende 2 jaar, dat ik niet geloof dat ze na 2020 nog verlies gaan maken. En dan gaat het (net zoals bij Amazon) enorm snel gaan...
Shanghai GF gaat miljarden uitsparen per jaar t.o.v. Fremont factory, denk daar eens goed over na als shorter.

Ik heb nog steeds geen positie. Verwachtte zwakke beursmaanden en dus ook een dip in Tesla. Helaas verkeerd gegokt en het begint nu wel te pikken om aandelen in te slaan. Maar met de S&P op een all-time high is het psychologisch moeilijk voor mij om aandelen te kopen. Er zal op korte termijn toch wel een terugval zijn, niet?

Topperke
0
quote:

boem! schreef op 12 jul 2019 om 17:41:


Ik zie dat de koers van Tesla weer langzaam toekruipt naar de mediaan van $ 250 binnen de bandbreedte van $150 en $350 dollar.

Tesla bevindt zich in een heel onzekere fase waarbij verkoop-, productiecijfers, winstpotentieel en cash-flow alle reden geven om je bearish dan wel bullish op te stellen.

Voor mij zit Tesla in de overgangsfase waar duidelijkheid geschapen moet worden over deze grootheden met een grote deviatie in de koers tot gevolg.
Indien de koers onder de $150 zakt geeft dat mi aan dat investeerders en beleggers de mening zijn toegedaan dat mede door haar schuldenberg Tesla geen toekomst heeft waarna het snel bergafwaarts zal gaan met de dan geldende koers van $150.
Daar staat tegenover dat indien de koers boven de $350 geraakt diezelfde investeerders en beleggers Tesla een heel mooie toekomst toedichten waarna die koers kan exploderen.

En het kan volgens mij snel gaan binnenkort...
Als uitkomt wat ik verwacht: model S/X refresh en nieuwe verkooprecords + scaling gigafactory 3, dan gaat er tegen eind 2020 een pak meer winst gemaakt worden dan eind 2018...
En DAN gaat de markt, net zoals bij Amazon, pas snappen dat het niet enkel een groeiverhaal is qua omzet, maar ook qua mogelijke winsten.
Topperke
0
quote:

roloff schreef op 12 jul 2019 om 18:45:


Welke bedrijven de strijd om de EV gaan winnen (en wie de losers worden) is en blijft koffiedik.

Kijk, dat noem ik nu eens echt niet objectief kijken ten opzichte van de EV markt...
Andere autobedrijven komen nog niet tot aan de enkels van Tesla.
Qua performance en scaling, de 2 belangrijkste punten.
Volkswagen kan nog geen 100K ID.3's op de markt brengen en de E-trons die ze op de markt brachten moesten ze allemaal terugroepen.
Niemand heeft de kennis van batterijen die Tesla heeft en Tesla zal altijd 5 stappen voor blijven.
Tesla zet als enige 100% in op EVs omdat het als enige er binnenkort winst mee kan gaan maken en het de rest alleen maar geld kost.

Als je dan deze uitspraak doet... Tja.

Check deze tabel nog eens:
www.google.com/search?q=tesla+efficie...
roloff
0
quote:

Topperke schreef op 13 jul 2019 om 12:20:


[...]
Kijk, dat noem ik nu eens echt niet objectief kijken ten opzichte van de EV markt...
Andere autobedrijven komen nog niet tot aan de enkels van Tesla.
Qua performance en scaling, de 2 belangrijkste punten.
......
@Topperke,
Ik mag dan in jouw ogen niet objectief zijn maar, met alle respect, ben jij dat wel?
Tesla ligt op dit moment nog voor op anderen, dat ben ik met je eens, maar jij sluit uit dat anderen een grote inhaalslag gaan maken.
Wie onderschat de markt dan, jij of ik ...

Ik zeg (vrij neutraal) dat kaarten nog anders geschud kunnen worden de komende jaren, jij sluit dat eigenlijk uit.
Topperke
0
quote:

roloff schreef op 15 jul 2019 om 05:02:


[...]@Topperke,
Ik mag dan in jouw ogen niet objectief zijn maar, met alle respect, ben jij dat wel?
Tesla ligt op dit moment nog voor op anderen, dat ben ik met je eens, maar jij sluit uit dat anderen een grote inhaalslag gaan maken.
Wie onderschat de markt dan, jij of ik ...

Ik zeg (vrij neutraal) dat kaarten nog anders geschud kunnen worden de komende jaren, jij sluit dat eigenlijk uit.

Binnen dit en 5 jaar is er volgens mij indd geen twijfel bij mij wie er marktleider blijft...
Op heel lange termijn kan dat veranderen, maar ja, dat kan in elke sector.

Je bent niet objectief als je denkt dat de komende jaren iemand Tesla uit de markt zou kunnen duwen.
Waarom?

1. Geen 1 autobedrijf, buiten Tesla, heeft de batterijcapaciteit om honderdduizenden EVs te produceren.
Volkswagen de nieuwe grote concurrent? Wel, die zetten een limiet van 30 duizend (!) pre-orders van de ID.3, wat 1 van de nieuwe Tesla-killers zou zijn (https://www.electrive.com/2019/06/05/vw-marks-20000-pre-orders-for-their-id-3/)
En die levering gebeurt pas in 2020!

2. Alle autobedrijven halen hun winst uit ICE cars en gaan daar nog vele jaren lang zoveel mogelijk winst uit proberen halen. In tegenstelling brengen EVs enorm veel verlies in het laatje.
Daarom gaan ze ook echt de push richting elektrisch rijden niet doen, want het brengt te veel verlies op.
Pas wanneer de batterij kosten drastisch gedaald zijn, binnen een 5-tal jaar, zullen ze hier meer moeite voor doen.

3. Je onderschat de research en expertise die gepaard gaat met een electric vehicle heel hard. Dit is veel ingewikkelder dan een ICE car. Als je een Tesla ontleedt, is dit ook veel complexer dan een Leaf of een Bolt.
Autobedrijven zijn nog maar juist bezig met echt geld te pompen in R&D voor EV's.
Dit gaat niet in 1,2,3 voor sterke modellen zorgen. Het zal nog vele jaren duren om aan de specs van de huidige modellen van Tesla te geraken.
Ik laat je even terugdenken aan de NIO's en E-tron's, de grote Tesla-killers anno 2018, die beiden moesten worden teruggetrokken door problemen. Het lijkt allemaal zo simpel nog niet.

Dus je mag er zeker van zijn dat binnen de 4 jaar Tesla zijn leiderspositie zal kunnen vasthouden/vergroten. Of is dit niet objectief genoeg, dan?
Nadien blijft Tesla altijd 5 stappen voor op andere, stugge autobedrijven. Dit door zijn innovatieve cultuur die 100% inzet op een groene wereld.
Ook nadien lijkt het me waarschijnlijk dat ze marktleider zullen blijven.
löngterm
0
quote:

Topperke schreef op 15 jul 2019 om 11:43:


[...]
Binnen dit en 5 jaar is er volgens mij indd geen twijfel bij mij wie er marktleider blijft...
Op heel lange termijn kan dat veranderen, maar ja, dat kan in elke sector.

Je bent niet objectief als je denkt dat de komende jaren iemand Tesla uit de markt zou kunnen duwen.
Waarom?

1. Geen 1 autobedrijf, buiten Tesla, heeft de batterijcapaciteit om honderdduizenden EVs te produceren.
Volkswagen de nieuwe grote concurrent? Wel, die zetten een limiet van 30 duizend (!) pre-orders van de ID.3, wat 1 van de nieuwe Tesla-killers zou zijn (https://www.electrive.com/2019/06/05/vw-marks-20000-pre-orders-for-their-id-3/)
En die levering gebeurt pas in 2020!

2. Alle autobedrijven halen hun winst uit ICE cars en gaan daar nog vele jaren lang zoveel mogelijk winst uit proberen halen. In tegenstelling brengen EVs enorm veel verlies in het laatje.
Daarom gaan ze ook echt de push richting elektrisch rijden niet doen, want het brengt te veel verlies op.
Pas wanneer de batterij kosten drastisch gedaald zijn, binnen een 5-tal jaar, zullen ze hier meer moeite voor doen.

3. Je onderschat de research en expertise die gepaard gaat met een electric vehicle heel hard. Dit is veel ingewikkelder dan een ICE car. Als je een Tesla ontleedt, is dit ook veel complexer dan een Leaf of een Bolt.
Autobedrijven zijn nog maar juist bezig met echt geld te pompen in R&D voor EV's.
Dit gaat niet in 1,2,3 voor sterke modellen zorgen. Het zal nog vele jaren duren om aan de specs van de huidige modellen van Tesla te geraken.
Ik laat je even terugdenken aan de NIO's en E-tron's, de grote Tesla-killers anno 2018, die beiden moesten worden teruggetrokken door problemen. Het lijkt allemaal zo simpel nog niet.

Dus je mag er zeker van zijn dat binnen de 4 jaar Tesla zijn leiderspositie zal kunnen vasthouden/vergroten. Of is dit niet objectief genoeg, dan?
Nadien blijft Tesla altijd 5 stappen voor op andere, stugge autobedrijven. Dit door zijn innovatieve cultuur die 100% inzet op een groene wereld.
Ook nadien lijkt het me waarschijnlijk dat ze marktleider zullen blijven.Zelf denk ik dat je hier het grootste punt nog vergeet.
Stel je voor jij bent een jonge expert in material science, battery chemestry of electric drive trains. Je ben net klaar met je PhD en bent opzoek naar een baan. Waar klop je als eerste aan wanneer je jong en gedreven bent en net als vele andere jonge mensen volop gemotiveerd bent om de wereld te veranderen?

Bij de grote OEM's weet je dat je actief tegengewerkt zal worden in vrijwel alles wat je wil en aankaart. Promitie mogelijkheden zijn veel minder en de manier waarop de jeugd tegen deze bedrijven aan kijkt is veel minder positief dan bij Tesla.

In tegenstelling is Tesla erg actief in R&D en vooruitstrevend in alles wat ze doet. Innovatie wordt volledig omarmt en door de snele groei van het bedrijf zijn er promoties voor het oprapen wanneer je je hart en ziel in het bedrijf legt. Dit zorgt er voor dat het overgrote deel van het beste personeel op dit gebied bij Tesla terecht komt en niets anders zou willen!

Zie daar het grootste voordeel van Tesla dat niet is te emuleren met geld ;)
thejaguar
1
je mag er zeker van zijn dat tesla binnen 4 jaar zijn leiderspositie kan vasthouden/vergroten???? dat is zeker niet objectief. nadien blijft tesla altijd 5 stappen voor op andere autobedrijven????? dat is al helemaal niet objectief. het is maar de vraag of tesla over 4 jaar nog bestaat, of zelfs over 2 jaar. ik houd er rekening mee dat tesla binnen die periode failliet is. maar ik geef toe: ik weet het niet zeker. het is hoe dan ook de vraag of tesla blijvend winstgevend zal zijn
löngterm
0
quote:

thejaguar schreef op 15 jul 2019 om 11:57:


je mag er zeker van zijn dat tesla binnen 4 jaar zijn leiderspositie kan vasthouden/vergroten???? dat is zeker niet objectief. nadien blijft tesla altijd 5 stappen voor op andere autobedrijven????? dat is al helemaal niet objectief. het is maar de vraag of tesla over 4 jaar nog bestaat, of zelfs over 2 jaar. ik houd er rekening mee dat tesla binnen die periode failliet is. maar ik geef toe: ik weet het niet zeker. het is hoe dan ook de vraag of tesla blijvend winstgevend zal zijn


Dat het maar de vraag is hoe ver tesla voor zal lopen ben ik het mee eens.

Dat we net kunnen zeggen dat Tesla binnen 4 jaar zijn leiderspositie kan vasthouden/vergroten. Zeker geen zekerheid en zeker niet objectief waar.

Dat Tesla over 2 tot 4 jaar niet meer bestaat. Inderdaad niet objectief uit te sluiten!

Toch schat ik de kansen erg groot in dat de eerste twee waarheid zullen worden. Zeker wanneer we kijken naar de instelling van een groot deel van de concurentie. Op zowel EV gebied als Autonimous driving gebied lopen ze zowel kwa kunnen en op mindset enorm ver achter. Dat is objectief de waarheid!

En Tesla failiet in 2 tot 4 jaar? Alles kan maar wanneer we kijken naar hoe makkelijk het geld nog opgehaald kan worden en hoe de marges zijn is de kans dat ze cash-flow neutraal kunnen opereren erg groot. Wanneer je dat niet in ziet ben je ook niet objectief bezig.
Topperke
0
quote:

löngterm schreef op 15 jul 2019 om 11:50:


[...]

Zelf denk ik dat je hier het grootste punt nog vergeet.
Stel je voor jij bent een jonge expert in material science, battery chemestry of electric drive trains. Je ben net klaar met je PhD en bent opzoek naar een baan. Waar klop je als eerste aan wanneer je jong en gedreven bent en net als vele andere jonge mensen volop gemotiveerd bent om de wereld te veranderen?

Bij de grote OEM's weet je dat je actief tegengewerkt zal worden in vrijwel alles wat je wil en aankaart. Promitie mogelijkheden zijn veel minder en de manier waarop de jeugd tegen deze bedrijven aan kijkt is veel minder positief dan bij Tesla.

In tegenstelling is Tesla erg actief in R&D en vooruitstrevend in alles wat ze doet. Innovatie wordt volledig omarmt en door de snele groei van het bedrijf zijn er promoties voor het oprapen wanneer je je hart en ziel in het bedrijf legt. Dit zorgt er voor dat het overgrote deel van het beste personeel op dit gebied bij Tesla terecht komt en niets anders zou willen!

Zie daar het grootste voordeel van Tesla dat niet is te emuleren met geld ;)

Dat bedoelde ik met de innovatieve cultuur van Tesla tov. stugge grote autobedrijven.
Is inderdaad een belangrijke factor.
boem!
0
Wat je objectief kan vaststellen is, dat Tesla een doorbraak heeft weten te forceren in het bastion van de iCE OEM's.

De appreciatie van de geintroduceerde modellen is ongekend.
Niet alleen op basis van sustainability maar ook op basis van prestaties en veiligheid is de S verkozen tot de auto van het jaar over de afgelopen 70 jaar.

In die zin is het objectieve bewijs geleverd dat de markt open staat voor Tesla en dat zij zich minimaal kunnen meten met de ICE OEM's.

Zij zijn ook instaat om productiecijfers te overleggen die tot voor kort voor onmogelijk werden gehouden door de kritikasters, alhoewel een totaal productie in 2018 van 250K en een geprognotiseerde 400K natuurlijk nog steeds peanuts is in vergelijking met een wereldproductie va 100 mio.

Qua brand, imago, vraag, productie, prestatie en veiligheid een ongekend huzarenstukje maar bij ieder bedrijf draait het uiteindelijk maar om 1 ding: wat hou je er aan over ofwel is men in staat wagens te produceren met voldoende rendement en in de tussentijd voldoende cashflow te genereren.

Ik denk dat we objectief mogen vaststellen dat vraag, productie en deliveries als levensbedreigende issues voor Tesla nu genoegzaam de prullenbak in kunnen.

Blijft over de vraag of Tesla rendement kan maken met de productie van deze wagens.
Op 24 juli wordt het volgende tipje van die sluier hierover opgelicht waarbij mijn aandacht vooral uitgaat naar opmerkingen over te realiseren kostenreducties in Giga3.

thejaguar
1
wat gek: ik lees juist dat vrijwel alle topmanagers van tesla vluchten, met achterlating van hun aandelenopties. en ik lees ook dat tesla het gewone personeel over de kling jaagt, om maar de productiedoelen van musk te halen.
boem!
0
Om een objectiever beeld te verkrijgen van Tesla helpt het indien je naast bijv. een fanbase als Teslarati oa ook CNBC volgt in hun beschouwingen inzake Tesla.
2.975 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22-jul-19 22:00
Koers 255,680
Verschil +2,140 (+0,84%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 1.826
Volume gemiddeld 8.122.056
Volume gisteren 4.764.483

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group