Akzo Nobel - 1e kwartaal 2015

8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Akzo Nobel kwartaalomzet en winst hoger - Preview

AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel (AKZA.AE) zal dinsdag voorbeurs over het eerste kwartaal van 2015 een hogere omzet en winst rapporteren, verwachten analisten. Achttien door Vara Research geraadpleegde analisten komen gemiddeld uit op een 3,5% hogere kwartaalomzet van EUR3,501 miljard en een 18,2% hoger EBITDA-resultaat van EUR430,2 miljoen. Zestien analisten zetten de aan aandeelhouders toe te wijzen nettowinst gemiddeld 25,9% hoger op EUR162,3 miljoen. De analisten denken dat het verf- en chemieconcern, ondanks aanhoudend moeilijke macro-economsiche omstandigheden, profiteert van valutaeffecten, lagere olie- en andere grondstofprijzen, lagere herstructureringskosten, en als gevolg van doorgevoerde herstructureringen en desinvesteringen van een structureel lagere kostenbasis. De analisten verwachten dat Akzo Nobel de rendements- en nettoschulddoelstellingen voor 2015 zal herhalen. Omstreeks 11.30 uur noteert het aandeel 1,3% hoger op EUR71,55, terwijl de AEX met 1,1% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

pmfs
0
Net nieuw op het forum, maar benieuwd naar wat dit aandeel morgen gaat doen, wat denken jullie? Ik hoop niet zoals met ASML, goede cijfers maar matige vooruitzichten.
bokie2
0
voda
0
Akzo Nobel kwartaalomzet en winst hoger, maar volumes lager
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel (AKZA.AE) heeft in het eerste kwartaal van 2015 zijn operationele en netto-resultaten sterk verbeterd dankzij lagere kosten, gunstige valuta-effecten en succesvolle herstructureringen, maar terwijl de omzet steeg, daalde het volume met 2%, maakt het chemie- en verfbedrijf dinsdag bekend.

Het concern uit Amsterdam verwacht dit jaar "lagere groeicijfers in sterk groeiende economieen", zonder daar concrete cijfers aan te verbinden voor 2015.

Akzo Nobel blijft op koers om de doelstellingen van 9% rendement op omzet en 14% rendement op geinvesteerd vermogen te behalen in 2015, zegt CFO Maelys Castella in een toelichting.

"In het eerste kwartaal hebben we een rendement gerealiseerd van 8,5% op de omzet en van 10,6% op de investeringen. Het streven om de nettoschuld lager te houden dan twee keer de EBITDA hebben we al gerealiseerd", zegt ze desgevraagd tegen Dow Jones.

De aan aandeelhouders toewijsbare nettowinst steeg met 24% naar EUR160 miljoen, van EUR129 miljoen een jaar eerder.

Het operationeel resultaat voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) steeg met 27% naar EUR462 miljoen, van EUR364 miljoen. De omzet steeg 6% tot EUR3,591 miljard van EUR3,383 miljard een jaar eerder.

Analisten geraadpleegd door Vara Research rekenden gemiddeld op een nettowinst van EUR162,3 miljoen, een EBITDA-resultaat van EUR430,2 miljoen en een kwartaalomzet van EUR3,501 miljard.

Het concern realiseerde omzet- en resultaatsgroei in alle drie hoofddivisies Performance Coatings, Decorative Paints en Specialty Chemicals. Maar het bedrijf meldt dat een positief valuta-effect van 8% deels werd geneutraliseerd door de 2% lagere volumes "als gevolg van een langzame start van het jaar".

De positieve valuta-effecten kwam vooral uit de belangrijke markten VS, China en Groot-Brittannie, waar de sancties en economische malaise in Rusland de resultaten drukten, zegt CFO Castella.

De cijfers zijn voor Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers beter dan verwacht. De analist licht toe dat dit voornamelijk te danken is aan groei in Noord-Amerika, waar Europa in de drie divisies in volumes nog achterblijft. "Maar het eerste kwartaal is voor Akzo Nobel altijd zwak en we kunnen in de tweede helft van het jaar de resultaten van de aantrekkende economie en bouwmarkten in Europa verwachten", zegt de analist. Van Beek is verder positief over de resultaten van herstructureringen, kostenbesparingen en productinnovaties. Hij heeft 'aanbevolen' als advies.

Het aandeel staat dinsdag omstreeks 09.20 uur 2,2% hoger op EUIR73,70 op een 1,2% hogere AEX-index.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Akzo Nobel volumedaling valt tegen - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Hoewel de resultaten van Akzo Nobel (AKZA.AE) dankzij valutameevallers en lage herstructureringslasten beter zijn dan verwacht, is de volumedaling van 2% voor analisten van Rabobank een teleurstelling. Ze wijzen daarbij op de 'uitdagende' marktomstandigheden in Europa en Azie. De analisten denken dat de voorspelde herstructureringslasten ten bedrage van 1% van de omzet in 2015 en ook de financiele doelstellingen voor dit jaar, gezien de aanhoudende valutavoordelen, lagere olieprijzen en resultaten van herstructureringen, haalbaar moeten zijn. Ze zijn echter van mening dat deze voordelen al in de huidige koers zijn ingeprijsd en wijzen verder op de aanhoudend hoge pensioenkosten, die het genereren van vrije kasstroom de komende jaren zullen blijven beperken. Het advies blijft derhalve hold, terwijl het huidige koersdoel van EUR64,00 onder herziening is. Omstreeks 09.50 uur noteert het aandeel 2,1% hoger op EUR73,67, terwijl de AEX met 1,1% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Akzo Nobel netto kasuitstroom hoger dan verwacht - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel (AKZA.AE) heeft in het eerste kwartaal als gevolg van negatieve valuta-effecten op werkkapitaal, pensioenlasten en kosten voor onder meer herstructureringen een netto kasuitstroom van EUR622 miljoen geboekt en dat was hoger dan ING-analist Filip de Pauw had verwacht. Ook de nettoschuld kwam met EUR2,278 miljard hoger uit dan verwacht. De analist wijst er verder op dat het onderliggend EBIT-resultaat weliswaar boven verwachting uitkwam, maar dat de winst per aandeel door hogere financiele lasten en belastingen in lijn met verwachting was. Het advies blijft hold bij een koersdoel van EUR71,00. Omstreeks 10.30 uur noteert het aandeel 2,3% hoger op EUR73,77, terwijl de AEX met 1,0% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Akzo Nobel KW1-cijfers beter dan verwacht - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel (AKZA.AE) brengt kwartaalcijfers, die voor Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers (TGB) beter zijn dan verwacht. De analist licht toe dat dit voornamelijk te danken is aan groei in Noord-Amerika, waar Europa in de drie divisies in volumes nog achterblijft. "Maar het eerste kwartaal is voor Akzo Nobel altijd zwak en we kunnen in de tweede helft van het jaar de resultaten van de aantrekkende economie en bouwmarkten in Europa verwachten", aldus de analist. Van Beek is verder positief over de resultaten van herstructureringen, kostenbesparingen en productinnovaties. TGB heeft 'aanbevolen' als advies. Het aandeel is maandag gesloten op EUR72,15. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 mei 2020 17:35
Koers 73,380
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 73,380
Laag 72,500
Volume 255.219
Volume gemiddeld 1.356.118
Volume gisteren 255.219

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group