Forum: Galapagos » Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge! | Beursduivel.be

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

2.427 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 117 118 119 120 121 122 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Het nieuwe coronavirus treft ook de medicijnproductie

Terwijl China vecht tegen Covid-19 begint de rest van de wereld zich zorgen te maken over hun eigen medicijnen. China is namelijk veruit de grootste leverancier van grondstoffen voor geneesmiddelen. Zonder de Chinese fabrieken, geen paracetamol, cholesterolverlagers en antibiotica.

Marco Visser12 februari 2020, 15:27

“In de provincie Hubei, waarin Wuhan ligt, staan aardig wat grondstoffabrieken”, zegt Weite Oldenziel van de Ofichem Groep, een farmaceutisch bedrijf met veel contacten in China. “Ook andere provincies waar veel grondstoffen worden gemaakt, zijn getroffen. Het is moeilijk op dit moment de consequenties te overzien, ook al omdat de uitbraak van het nieuwe coronavirus plaatsvond in de periode dat China Nieuwjaar vierde. Op dat moment ligt de productie sowieso al stil.”

De vakantieperiode in China zou begin februari aflopen, maar veel grondstoffabrieken liggen nog altijd stil of ze draaien op een laag pitje. De Duitse Tageschau meldt dat de fabriek van United Laboratories op het ‘laagste niveau’ produceert. Deze fabriek is een grote producent van de grondstof voor alle antibiotica die wereldwijd wordt gebruikt.

Sars-CoV-2, zo heet het virus achter de ziekte Covid-19
Het virus dat in december in China opdook was een onbekend lid van de familie van ­coronavirussen. Het kreeg al snel de naam wuhanvirus, naar de stad waar de epidemie uitbrak, maar in officiële termen werd het ‘het nieuwe coronavirus uit 2019’ genoemd, afgekort: 2019-nCoV.

Dinsdag maakte de WHO ­bekend dat de ziekte die dit ­virus veroorzaakt vanaf nu ­Covid-19 wordt genoemd ­(coronavirus disease 2019). Het virus zelf kreeg een andere naam: Sars-Cov-2, omdat het verwant is aan het Sars-virus, dat in 2002 en 2003 vooral in China en Hongkong heerste.

Door alle reisbeperkingen en quarantaines is het opstarten van fabrieken niet zo eenvoudig. Zo kan het afsluiten van provincie- en stedengrenzen voor problemen zorgen, denkt Oldenziel. “Medewerkers van de grondstofbedrijven kunnen niet zomaar van de ene naar de andere provincie rijden”, zegt hij. Daarbij lopen de beperkingen ook dwars door handelsroutes zodat grondstoffen, als ze al worden geproduceerd, niet van plek A naar B kunnen.

Een paar weken langer stil liggen of op een laag pitje draaien, lijkt niet zo erg. Maar de medicijnenhandel zit vast aan een strak schema. Voorraden worden op het allerlaatste moment aangevuld. Daarom kan een probleem in de productie in China al snel uitgroeien tot een tekort elders in de wereld. Dat bleek eerder met de productie van de anticonceptiepil. Door grondstofproblemen in China, was de pil in Nederland in 2018 nauwelijks te verkrijgen.

Schaarste zorgt voor stijging van prijzen
Hoe groot de gevolgen zullen zijn, Oldenziel en Jan Broeren, voorzitter van de Generieke Leveranciers Nederland (GLN), kunnen het nog niet te zeggen. “Mocht China eind deze maand de fabrieken weer laten draaien, dan valt de schade mee”, zegt Broeren. “Maar of dat gaat gebeuren, daar ben ik niet zo zeker van. De situatie is nog steeds niet onder controle.”

Het internationale farmaceutisch handelsplatform Kemiex vroeg 97 farmaceuten naar hun verwachtingen. 85 procent zei problemen te verwachten en 35 procent denkt zelfs dat de gevolgen fors zullen zijn. Die zorgen leven ook bij de Duitse Vereniging van de Farmaceutische Industrie. Zij laten weten dat de levering van 48 werkzame stoffen in gevaar is.

Schaarste zorgt voor stijging van prijzen. In India is dat al merkbaar. India is na China de tweede grote speler in de wereldwijde geneesmiddelproductie. In dat land wordt een groot deel van de grondstoffen uit China verwerkt tot pillen, capsules en drankjes. Als reactie op de schaarste overweegt het Indiase ministerie van farmacie de export op een lager pitje te zetten, zo meldt de India Times.

De laatste jaren is geregeld discussie over de afhankelijkheid van China en India als medicijnkast van de wereld. De Verenigde Staten bijvoorbeeld haalt 97 procent van de grondstoffen voor antibiotica uit China, zo bleek vorig jaar uit een hoorzitting over de grote Amerikaanse afhankelijkheid van de Chinezen. De voormalig directeur van de Amerikaanse voedsel- en medicijnenwaakhond FDA, Steven Lynn, zei twee weken geleden dat de VS moet kijken hoe groot de voorraden medicijnen zijn, “en als er niet genoeg is, hoe kunnen we er dan zo snel mogelijk aan komen.”

Zo denkt de rest van de wereld er ook over, stelt Broeren. “Iedereen probeert de voorraad sneller in te kopen.” Vooralsnog is er geen acuut probleem met tekorten. Volgens Oldenziel hebben producenten en tussenleveranciers nog voorraden.

Lees ook:
Europa moet zelf weer medicijnen gaan produceren, vinden minister en apothekers
Om het medicijntekort op te lossen moet de productie van (sommige) geneesmiddelen desnoods weer naar Europa verhuizen, stelt minister Bruno Bruins (medische zorg). Nederland is te afhankelijk van lagelonenlanden in Azië.

www.trouw.nl/buitenland/het-nieuwe-co...
voda
0
70 jaar oud malariamiddel werkt tegen door coronavirus veroorzaakte ziekte

18 februari 2020 16:18
Laatste update: 54 minuten geleden

Onderzoekers aan de KU Leuven in België hebben ontdekt dat een bestaand malariamedicijn werkt tegen COVID-19, de ziekte die door het coronavirus 2019-nCoV wordt veroorzaakt.

Op de hoogte blijven van al het nieuws over het coronavirus? Volg ons liveblog.

Het gaat om het middel chloroquine, dat sinds 1934 op de markt is. De Belgische professor Marc Van Ranst ontdekte in 2004 al dat het middel werkte tegen SARS, dat ook een coronavirus is. Vervolgens vroeg hij zich af of het middel ook zou werken tegen COVID-19.

In tien ziekenhuizen in Peking, Hunan en Guangdong is chloroquine de afgelopen periode getest op patiënten met COVID-19. Experts van het Chinese ministerie van Wetenschap en Technologie hadden maandag goed nieuws voor Van Ranst: het middel werkte.

Patiënten in China die een week chloroquine toegediend kregen, vertoonden minder koorts, hadden een verbeterde longfunctie en waren sneller weer virusvrij en genezen, aldus de KU. Tot op heden konden artsen alleen de symptomen van het virus bestrijden.

Het middel kan worden gebruikt totdat er een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar is. Hier werkt de universiteit onder leiding van viroloog Johan Neyts momenteel hard aan. Naar verwachting duurt het echter nog circa twee jaar voordat een vaccin toegepast kan worden op mensen.

Door corona in quarantaine op een cruise: zo gaat het eraan toeDoor corona in quarantaine op een cruise: zo gaat het eraan toe

'Medicijn eenvoudig en goedkoop te maken'
Van Ranst is "verheugd dat chloroquine effectief werkt". Volgens hem is het middel "eenvoudig te produceren in grote hoeveelheden, ook al zijn er momenteel wereldwijd nog weinig producenten".

"We hopen dat chloroquine, mede omdat het erg goedkoop is, wereldwijd een impact kan hebben op de antivirale behandeling van patiënten met dit nieuwe coronavirus", aldus de wetenschapper.

Chloroquine was in 2004 niet getest op mensen, omdat de SARS-epidemie toen net voorbij was.

www.nu.nl/buitenland/6031723/70-jaar-...
voda
0
De koers van Gilead Sciences daalde 0,8 procent. Klinische studies in Wuhan om Gileads middel tegen het nieuwe coronavirus te testen, gaan langzamer dan gehoopt, aangezien de farmaceut moeite heeft om geschikte patiënten te rekruteren.

www.iex.nl/Forum/Topic/1280654/325/Do...
voda
0
Genmab houdt rekening met lagere resultaten

Gepubliceerd op 19 februari 2020 19:28 | Views: 331

KOPENHAGEN (AFN) - Het Deense biotechbedrijf Genmab rekent voor 2020 op een omzetdaling en een lager operationeel resultaat. Het bedrijf, waarin relatief veel Nederlandse beleggers investeren, profiteerde vorig jaar nog van hoge eenmalige mijlpaalbetalingen gerelateerd aan de verkoop van het medicijn tegen kanker Darzalex. Dat speelt dit jaar niet.

Voor 2020 rekent Genmab nu op bijna 4,8 miljard tot een kleine 5,2 miljard Deense kroon aan opbrengsten. Dat is omgerekend maximaal zo'n 690 miljoen euro. Vorig jaar stegen de opbrengsten nog van 3 miljard tot bijna 5,4 miljard kroon.

De prognose voor het operationele resultaat staat op 850 miljoen tot zo'n 1,3 miljard kroon. Vorig jaar steeg het operationele resultaat nog van circa 1,4 miljard tot dik 2,6 miljard kroon.
voda
0
Curetis sluit jaar af met flink meer omzet

Gepubliceerd op 20 februari 2020 08:56 | Views: 0

Curetis 19 feb
0,70 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Curetis heeft het afgelopen jaar afgesloten met een flink hogere omzet dan een jaar eerder. Dat meldde de onderneming donderdag op basis van voorlopige cijfers. Curetis deed goede zaken met zijn samenwerkingsverbanden. Met name dochterbedrijf Ares Genetics zorgde voor meer opbrengsten. Ook was er veel vraag naar het diagnosesysteem Unyvero.

Curetis zette een omzet van 2,3 miljoen euro in de boeken over 2019. Dat is een stijging van 64 procent vergeleken met een jaar daarvoor. Volgens topman Oliver Schacht blijven de vooruitzichten voor dit jaar eveneens positief. Curetis verwacht onder meer om zijn Unyvero-productenlijn in de Verenigde Staten aan meerdere ziekenhuizen en medische centra te leveren. Daarnaast werkt Ares Genetics aan een veelbelovende test die het nieuwe coronavirus bij besmette mensen kan detecteren.

Onder de streep resteerde bij het biotechnologiebedrijf een verlies van 17,2 miljoen euro. Dat was een kleiner negatief nettoresultaat vergeleken met 2018. Curetis gaf in 2019 minder uit aan onderzoek en uitrol en levering van zijn producten.
aossa
0
Reumamiddel zet UCB op recordkoers

Het stermiddel Cimzia zal tegen 2024 een forse 2 miljard omzet draaien, terwijl UCB stevig investeert in de middelen die later dit decennium de opvolging moeten verzekeren.

Een van de 'oudere' blockbusters van UCB UCB3,44% , het reumamiddel Cimzia, stuwt de groei en de goede resultaten van het Belgische biofarmabedrijf, blijkt donderdag uit de jaarresultaten.

De verkoop steeg vorig jaar met 18 procent naar 1,71 miljard euro, 35 procent van de groepsomzet. Nog belangrijker: er zit volgens UCB nog rek op. De groep verhoogt de verwachte piekverkoop tot 2 miljard euro tegen 2024. Eerder lag de lat op 1,7 miljard, een cijfer dat in 2019 al bereikt is.

Dankzij Cimzia en ook het epilepsiemiddel Vimpat (verwachte piekverkoop van 1,5 miljard euro tegen 2022) bleek 2019 een boerenjaar voor UCB, dat vorige maand al aangaf dat de resultaten beter dan verwacht zouden zijn.

De omzet klokt af op 4,91 miljard euro, ofwel 6 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is iets beter dan de 4,87 miljard euro die analisten verwachtten en goed voor een winstmarge van 29 procent. De brutobedrijfswinst (rebitda) klom 2 procent naar 1,43 miljard euro. Dat is minder dan de 6 procent omzetgroei.
Kosten

De reden is de beloftevolle pijplijn van de groep, met verschillende producten in een vergevorderde onderzoeksfase. Er zijn positieve onderzoeksresultaten voor onder meer rozanolixizumab, een potentieel middel tegen de zeldzame spierziekte myasthenia gravis, en bimekizumab, een middel tegen ochtendstijfheid. Daarnaast mocht UCB in 'tweede zit' het osteoporosemiddel Evenity op de cruciale Amerikaanse markt lanceren.
+10%

Onderzoek
UCB dreef de uitgaven voor onderzoek vorig jaar met 10 procent op tot 1,27 miljard euro.

UCB mikt op zes of zeven nieuwe medicijnen tegen 2025, waardoor de opvolgers voor de goed scorende 'oudjes' Cimzia en Vimpat, waarvan de patenten tussen 2022 en 2024 verstrijken, klaar lijken te staan om het estafettestokje van Cimzia en Vimpat over te nemen.

Allemaal goed nieuws, maar die pijplijn jaagt op korte termijn wel de kosten hoger. Over 2019 stegen de marketingkosten 15 procent naar 1,1 miljard euro, de onderzoekskosten - hoe verder het onderzoek staat, hoe groter en duurder de klinische tests - gingen 10 procent hoger naar 1,27 miljard euro. Daarom dat de winst geen gelijke tred houdt met de omzet.

Netto daalde de winst zelfs met 1 procent naar 792 miljoen euro of 4,23 euro per aandeel, vooral door een herstructureringslast van 50 miljoen om de 'Europese organisatie te stroomlijnen'. Exclusief die reorganisatie stijgt de courante nettowinst met 9 procent naar 5,20 euro per aandeel. Het dividend stijgt - traditiegetrouw - licht: + 2 procent naar 1,24 euro per aandeel.

Voor 2020 verwacht UCB een lichte groei van de omzet, tot ongeveer 5,1 miljard euro. Dat is grosso modo in lijn met de verwachting van de analisten. De uitgaven voor onderzoek en marketing zouden wel licht op de winstmarge wegen: die zou tussen 28 à 29 procent uitkomen. De courante nettowinst zou rond 5 euro uitkomen, een daling tegenover 2019.

Ondanks die volgens analisten 'voorzichtige' prognose tonen beleggers zich tevreden over het sterke 2019 en de hogere piekverkopen voor Cimzia. Het aandeel UCB koerst in Brussel tot 4 procent hoger naar 93 euro, een record. Beurshuis UBS merkt bovendien op dat de prognose voor 2020 nog geen rekening houdt met de recente overname van het Amerikaanse Ra Pharma, een deal die juridisch nog niet helemaal rond is.

Bron: De Tijd
2.427 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 117 118 119 120 121 122 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 feb 2020 17:38
Koers 242,700
Verschil -4,600 (-1,86%)
Hoog 252,900
Laag 242,700
Volume 545.299
Volume gemiddeld 516.191
Volume gisteren 523.407