Forum: Galapagos » Galapagos GLPG Optie-draadje. | Beursduivel.be

Galapagos GLPG Optie-draadje.

172 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
flosz
3
le sobriquet
1
vandaag in mijn mailbox van beleggersplaats.com volgende bericht:

"Galapagos bereikte afgelopen week een all time high van €45,45 wat nu weerstand is geworden. Het aandeel is sinds het begin van dit jaar maar liefst circa 200% gestegen. Steun kunnen we vinden rond €38 alwaar de 10-daags exponentiële moving average noteert. Tussen €30 en €32 vormen de stijgende 40- en 47-daags exponentiële moving averages een solide steun (zie grafiek). Wij verwachten dat het aandeel de komende tijd tussen €40 en 45 gaat consolideren.

Beleggers die verwachten dat het aandeel de komende tijd gaat consolideren rond het huidige niveau, zouden een premie short affaire kunnen opzetten. Dit zullen we verderop uitleggen aan de hand van een kansrijke short strangle. We hebben nog geen short strangle ingenomen in Galapagos voor de OptieAanbevelingen. Zodra we een positie innemen, zullen we dit uiteraard exclusief aan onze OptieAanbevelingen-abonnees communiceren.

Steun- en weerstandsniveaus

Eerste weerstand: €45,45.
Tweede weerstand: €n.v.t.
Eerste steun: €38,47.
Tweede steun: €32,25.

Short strangle Galapagos

Bij een short strangle wordt zowel een put als een call met dezelfde expiratiemaand geschreven met niet gelijke uitoefenprijzen. Een ezelsbruggetje hierbij is dat de ng in strangle staat voor ‘niet gelijk’.

Een mogelijke Short Strangle in Galapagos zou kunnen zijn:

Short: 1 GLPGA SEP 55 Call @ €2,55
Short: 1 GLPGA SEP 30 Put @ €1.

Voor de Short Strangle (SEP 55 Call en SEP 30 Put) in Galapagos met september-opties zou u €3,55 *100=€355 kunnen ontvangen. In dat geval gaat u tot de september-expiratie de plicht aan om enerzijds de aandelen te leveren voor €55 respectievelijk af te nemen voor €30 per aandeel. Momenteel noteert Galapagos rond €44.
Handelen in opties

Scenario op september-expiratie

We kunnen 2 break-even-points berekenen op expiratie: €26,45 (€30-€3,55) respectievelijk €58,55 (€55+€3,55).

De maximale winst bedraagt €3,55*100 = €355 per short strangle als het aandeel tussen €30 en €55 expireert. Dit lijkt ons een voldoende ruime range om winst te kunnen halen.

Verlies wordt geleden als Galapagos te ver ‘uit de band springt’, zijnde €100 per punt daling onder de €26,45 respectievelijk €100 per punt stijging boven €58,55."

lijken mij te grote risico's aanzitten !
op de aandelenemissie die overtekend is heeft johnson & johnson 25 miljoen getekend, beursnotering nu ook op de nasdaq , dus wie zegt mij dat galapagos niet van de een op andere dag opgeslokt wordt en dan zit je met je zogenaamd gratis geld.
misschien weet herbinator wat wijsheid is.

mr. gala
0
Ik ben begonnen met een paar calls juli kopen, ben van plan dit uit te breiden de komende weken omdat ik hoop dat de yanks gek worden van de 24 weeks resultaten. Zullen ook calls aug en sept bijkomen.
durobinet
0
quote:

mr. gala schreef op 22 mei 2015 om 20:55:


Ik ben begonnen met een paar calls juli kopen, ben van plan dit uit te breiden de komende weken omdat ik hoop dat de yanks gek worden van de 24 weeks resultaten. Zullen ook calls aug en sept bijkomen.


mr. gala, ik zie dat de calls juli 45 3,47 doen, de calls 46 3,25 en de calls 50 1,80. Ik weet niet voor welke je gekozen hebt, maar het is wel erg dichtbij.
Stel dat de Amerikanen (en ook Europeanen) nou eens niet gek worden omdat de 24 weeks resultaten weinig verschillen met de 12 weeks, dan is de kans dat je in de boot zit wel erg groot lijkt me. De calls aug en sept zijn nog wat duurder en de koers zal geen wezenlijk verschil maken die paar maanden denk ik omdat er tussentijds (of na de 24 weken) weinig meer gebeurt. Of het zou een overname moeten zijn mogelijk in september(?). Ik persoonlijk zou toch meer voor die Short Strangle voelen, maar we zijn niet allemaal hetzelfde. :-)
mr. gala
0
Ik ben begonnen met juli 50, ik weet niet nog niet precies welke kant ik precies op wil. Ik neig ernaar om wat minder zwaar in de aandelen gala te gaan zitten maar meer in de opties. Ik verwacht een uitbraak omhoog bij goede resultaten, had me voorgenomen om te wachten tot eind juni ofzo maar een mooi artikel van bijv een invloedrijke amerikaanse analist kan zo 5-10% plus geven. Het sentiment is ook nog steeds prima en de koers blijft ijzersterk liggen waar ik een kleine terugval had verwacht. Mochten de resultaten toch tegenvallen is de verloren optiepremie een stuk lager dan het koersverlies op de aandelen. Kan ook zijn dat ik wat calls ga schrijven op hogere strikes waarbij het wel gedekt is door aandelen. Keuzes keuzes....
durobinet
0
Okay, je denkt er goed over na in elk geval!
Zelf overweeg ik 1 call te kopen en voor de rest blijf ik schrijven. En zowel puts als calls. Mijn gedachtegang is deze: alles wat ik meer maak dan ooit gedacht en voorspeld is mooi meegenomen. Op het moment dat je te greedy wordt gaat het maar al te vaak mis. Succes in elk geval!
mr. gala
0
So far so good in elk geval. Twijfel nog steeds hoe verder te gaan, neig ernaar om meer aandelen te verkopen en vol te laden met calls. Maar ben er nog niet uit.
durobinet
0
quote:

mr. gala schreef op 27 mei 2015 om 22:52:


So far so good in elk geval. Twijfel nog steeds hoe verder te gaan, neig ernaar om meer aandelen te verkopen en vol te laden met calls. Maar ben er nog niet uit.


Rustig aan, je hebt de tijd nog... denk ik.
Maar aandelen verkopen en vol laden met calls??
Calls koop je omdat je denkt dat het nog veel hoger kan, dus kun je net zo goed je aandelen aanhouden toch? Of een groot gedeelte en wat calls.
mr. gala
0
Dat klopt, is een manier van all-in gaan door een deel van de aandelen in te ruilen voor nog meer opties. Als de resultaten echt goed zijn kan het veel hoger m.i. maargoed, nog een maandje om erover na te denken....
mr. gala
0
Ik neem aan dat je bij elke broker gala opties kan nemen. Ik zit bij binck, die hebben een kansloze app waar het niet mee kan maar op de website wel. De nieuwe app van binck heb ik na 5 min weer verwijderd, misschien dat het daar wel mee kan dat weet ik niet.
durobinet
0
nelis h
0
mr. gala
0
Dat weet maar in de (oude) app kun je ze niet vinden. Alleen als je ze hebt gekocht of geschreven, dan kan je vanuit de portefeuille kopen of verkopen.
mr. gala
0
Voor de binck klanten, volgens mij kunnen er ook geen combinatie orders worden opgegeven voor opties galapagos, heel irritant want gisteren en vandaag moest ik dus los van elkaar pust kopen en schrijven. Met de grote spreads op deze opties is dat echt vervelend, helemaal met zoveel orders. Kan het natuurlijk opzoeken op de site of bellen maar misschien weet iemand hier waarom dit niet kan...
aossa
0
Morgen vrijdag 19 juni (triple) expiratiedatum...

Wat zijn de verwachtingen?

Minimum pain, koersdoelen etc.
[verwijderd]
0
zo spreads van 4 euro, MM is er niet helemaal gerust op blijkbaar.
(sept 44 c 5.00 - 9.00)

edit de C36 zelfs 6 euro.
172 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25-mei-18 17:35
Koers 86,420
Verschil +1,100 (+1,29%)
Hoog 86,760
Laag 85,380
Volume 302.286
Volume gemiddeld 355.120
Volume gisteren 282.667

Brussel real time stocks quotedata by Euronext, other by real time BATS Chix.
'Symbol' + '#' = Index indications calculated, real time 24 hours by Commerzbank. Streaming powered by: VWD Group