ASML 2018

10.068 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 ... 500 501 502 503 504 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Ruud63
0
@Gastone,

Beste Gastone, ik heb hieronder een opsomming gemaakt van gisteren met betrekking tot het schrijven van een call op bestaand aandelen bezit.
Ik heb voor het gemak even een aantal van 40 duizend stuks aandelen genomen omdat dan de cijfers wat beter gaan spreken en omdat er 400 contracten beschikbaar zijn zoals in het eerste overzicht vermeld.
Om exact te zijn is de bid size 408 maar ik heb dat even afgerond naar 400.
Marketmakers zijn bereid om tegen een Strike price van 25 euro, met als vervaldatum 18 jan. 2018 een bedrag van 2 euro te betalen per aandeel.

- het is van belang dat in de contract periode geen dividend uitkering plaatsvindt.
- Na het afsluiten van het contract heeft de koper van de optie het recht om tot uiterlijk 18 jan. 2018 de aandelen af te nemen voor een bedrag van 25 euro.
- De premie die betaald moet worden voor deze optie is Euro 80.000 (40 duizend aandelen maal 2 euro), zoals A3 aangaf zit daar ruimte in, er wordt een bandbreedte aangegeven van 1.99 tot 2.11, ik hou voor het gemak even 2 euro aan.

De verkoper, verkoper X, heeft 40 duizend aandelen in zijn bezit, en die heeft hij aangekocht voor een gemiddelde prijs van Euro 26.80
Bij een daling naar 25 euro verliest hij Euro 72.000,00 hij ontvangt echter een premie van 8 duizend euro meer.
- Als de koers verder naar boven stijgt heeft verkoper X niet het profijt van die stijging.
- Als de koers verder daalt en boven de 25 euro blijft heeft verkoper X daar baat bij, hij kan tegen een lagere koers, nadat de aandelen geleverd zijn aan de koper, terugkopen.
Als de koers onder de 25 euro daalt, worden de aandelen niet afgenomen en heeft verkoper X het eerste stuk van de daling afgedekt door de premie.

De commissie voor de verkoop van calls is 1.50 per contract.
Dat zou dan neerkomen op 400 maar 1.50 is een totaal van 600 Euro.

Is dit alles juist ?

Gr. Ruud.
[verwijderd]
0
@Ceteris Paribus, Luckytrader, dank voor de link.
Heftig. Een kantoorgebouw. Vervelend voor hun, maar hoop natuurlijk dat het geen toeleveringsproblemen geeft voor ASML. Dit nou één van de zeldzame gevallen waar ik denk dat geen nieuws, goed nieuws is. Groet

P.S. Zo'n incident betekent natuurlijk een risico en dat kan onmogelijk al ingeprijst zijn. Macro-achtergrond tendens down (misschien een geforceerde opleving van korte duur na G20) en aandeel waarschijnlijk nog in downtrend. Nieuws zou dus koers lager zetten?
Hoppschwiiz
0
Morning Ruud, ik wil me er niet mee bemoeien, maar:
Als je stukken gekocht hebt op 26,80 en je bent blijkbaar wat onzeker over de nabije toekomst dan verkoop je toch je stukken? In jouw voorbeeld staan ze al boven de 25,00. Het schrijven van de jan 25 call levert je maar 2,- op (bijna geen premie dus).
En natuurlijk: als de stukken net onder 25 op expiratie komen, heb je de premie ontvangen en hoef je niet te leveren. De ideale uitkomst. Maar die komt zelden uit.
Je bent volgens mij een bovengemiddeld grote belegger. Ik zou me dan terdege verdiepen alvorens de optie wereld in te stappen. Het gaat je zo geen geld opleveren.
Waar haal ik de wijsheid vandaan? 1. De optieorders in mogen kloppen voor een grote particuliere belegger (250 mio). Hij was er dagelijks druk mee, maar het heeft hem nauwelijks een stuiver opgeleverd. 2. Naast professionele optiehandelaren gezeten. Rocketscience. Er komt veel meer bij kijken dan de gemiddelde forumbezoeker (inclusief mijzelf!) beseft.

Maar het blijft een leuke bezigheid als je er tijd voor hebt
[verwijderd]
0
Kijken jullie een beetje uit met die opties? Net als realist2018 in de comments www.iex.nl/Nieuws/ANP-021218-009/VS-e... verwacht ik ook eerder een paar klappen omlaag en opties helpen je dan zo van je aandelen af. (Zal me daar verder niet mee bemoeien. Wees gewaarschuwd)
roloff
1
@Zelden, of het structureel (want daar gaat het om) omhoog of omlaag gaat is moeilijk te voorspellen.

Dat het de komende tijd flink volatiel gaat worden c.q. volatiel blijft (dus flinke beursuitslagen, beide kanten op) lijkt me duidelijk.

Met mijn aandeeltjes, in combinatie met lange termijn visie, komt het wel goed.

Waar we op 31 december of over een paar kwartalen staan ... geen idee.

Het is een rare tijd, maar op lange termijn biedt de huidige correctie wel kansen.
David.
0
quote:

NeedForSpeed schreef op 1 december 2018 21:17:


[...]
Vraag: In jouw eerdere grafiek (posted David. 28 nov 2018 om 14:09) zie je ook nog een GAP in juli 2017.
Deze ligt tussen 120-130 en is nog niet gesloten.
Denk je dat dat nog gaat gebeuren?


Dat was een breakaway gap, blijven vaak gewoon open staan. Zal geen aantrekkingskracht meer hebben. Daarvoor is het te lang geleden.
Wil niet zeggen dat het niet gesloten kan worden. Alles kan. Geen idee of het gaat gebeuren.

Morgen kan weer leuk worden. Hoger openen.

Gastone
0
@Ruud, Het concept zoals je daar uiteenzet klopt. Zoals Hoppschwiiz al zei, is de verdienste op de geschreven 25C klein. In de regel schrijf je OTM (out-of-the-money) opties om een beetje wat bij te verdienen op het aandelenbezit. Op grond van TA had ik de MAR 29C genoemd. Wat het beste bij je visie past, kun je prima zelf bepalen denk ik. De optietheorie is complex. Vooral hoe opties worden gewaardeerd. Of er middels een paar cent aan arbitrage wat te verdienen valt is voor de beroepshandel. Zij hebben ook zeer lage kosten.

Zelf leg ik vaak gewoon een order in. Komende week verwacht ik bijvoorbeeld dat ASML naar de 160 gaat, een brand veranderd dat weinig, en ik heb rond dat niveau wat doorlopende orders ingelegd voor verkoop. Met een beetje rekenwerk kun je bepalen wat dan ongeveer de prijs moet zijn. Voordeel is dat ik er ook niet iedere minuut naar hoef te kijken, want ik moet ook werken.

Die aantallen bij de bid/ask zijn momentopnames. Een volgend moment is dat misschien 78st/140st. Het wisselt met de minuut. Ik zou je er niet zo druk over maken. Grote transacties kunnen soms wel even duren voordat alles is uitgevoerd. Vaak zie je dat er veel deeluitvoeringen zijn.

Als er geen dividend wordt uitgekeerd tijdens de looptijd, dan is het makkelijk. Is er wel een uitkering, dan hoef je je geen zorgen te maken als de optie OTM is. Bij ITM (in-the-money) moet je opletten, vooral bij een uitkering vlak voor expiratie. Je weet niet wat de tegenpartij gaat doen en je wordt at random aangewezen voor levering van aandelen.

Ik denk zeker, dat als je opties goed combineert, dat het voor jou een interessante aanvulling kan zijn gezien de omvang van je portefeuille.
Enkele keren is genoemd om het op papier uit te proberen, maar dan mis je een heel belangrijk aspect: de markt. Dat weet je ook uit ervaring met het handelen in aandelen. Of jouw order uitgevoerd wordt, weet je alleen als je hem daadwerkelijk inlegt.

De basis heb ik uitgelegd. Het lijkt me niet nodig om te adviseren wat je het beste kunt doen.
Toert
0
quote:

H.A.B.S. schreef op 2 december 2018 17:29:


Voor de geïnteresseerden:

www.bloomberg.com/news/articles/2018-...


Ik heb me een tijdje geleden ook een pakketje TSMC aangeschaft, juist omdat TSMC degene lijkt die het rapst aan de slag lijkt te gaan met EUV. En omdat dat een enorme aantrekkingskracht heeft op fabless chipontwerpers.

Wel nog niet veel plezier van gehad, maar dat komt nog wel.
Ruud63
0
@Gastone,

Dank je wel voor je uitleg dit weekend! Helemaal tof!
Met betrekking tot alle andere warme reacties van alle forum leden, natuurlijk ook hartelijk dank!
De verschillende berichten die geplaatst zijn dit weekend door mij hadden als doel tot het vergaren van kennis met betrekking tot het schrijven van Calls op bestaande aandelen portefeuille.


Of Belegger X van het geschetste voorbeeld de contracten gaat uitrollen valt nog te bezien, hopelijk eerst nog even up komende week!


Hartelijke groet,

Ruud.
Gastone
0
@Zelden, net ook even gekeken op die pagina. In slechts 30 berichtjes waarschuwt ze ons voor een zware koersval. Maar dat roept ze dagelijks.
Wat daar ook wordt genoemd is dat de rente de belangrijkste factor gaat worden. Dat denk ik ook. Stijgende rente in de US zal een rem zijn op de koersen, dus ik denk dat we na een korte opleving zeker nog een tweede poot in de huidige correctie gaan krijgen volgend jaar.
[verwijderd]
0
"ze"? Toch niet 'onze' ;-?

Ik weet niet of ik morgen nou 300K, 500K of 1M aandelen moet dumpen. Bij die kleine flutbedrijfjes was het eenvoudig; laag volume, geen trackers, globaal bekend wie wat had enz. Kleine pump organiseren, vette short erop, beetje achteraan dumpen en dan de prijs vastzetten met het speelpotje en wachten tot de gefrustreerden de short dicht hadden gestort.

Hier moet dat dus met opties gebeuren. Jammer, geen kaas van gegeten. Dus moeilijk in te schatten hoeveel te dumpen om me die aandelen goedkoop terug te laten leveren.

Circuleert zeker geen handleiding voor?
Luckytrader
0
quote:

Zelden schreef op 2 december 2018 10:50:


@Ceteris Paribus, Luckytrader, dank voor de link.
Heftig. Een kantoorgebouw. Vervelend voor hun, maar hoop natuurlijk dat het geen toeleveringsproblemen geeft voor ASML. Dit nou één van de zeldzame gevallen waar ik denk dat geen nieuws, goed nieuws is. Groet

P.S. Zo'n incident betekent natuurlijk een risico en dat kan onmogelijk al ingeprijst zijn. Macro-achtergrond tendens down (misschien een geforceerde opleving van korte duur na G20) en aandeel waarschijnlijk nog in downtrend. Nieuws zou dus koers lager zetten?


Ontploffingen in een kantoorgebouw. .. .. hmm..
[verwijderd]
0
Sporen wissen?

edition.cnn.com/2018/12/02/business/c...
Misschien kan ASML ze straks oprapen? Oh, nee. Share buybacks voor de insiders.
Broadcom met cijfers op donderdag 6e. Uit de ontvangst en koersreactie is misschien iets op te maken over het huidige sentiment in de sector... na de top (20;-)
www.investing.com/equities/avago-tech...
[verwijderd]
0
Of topic
Grappig dat NXP. Krijgen een bod, wordt afgewezen door de Chinezen(?) en kopen als gekken eigen aandelen in. Partijen al aan boord krijgen dus een relatief steeds groter belang zolang die shares gecancelled worden?
[verwijderd]
1
Toert
0
Zoals verwacht, een grote gap naar boven, en als ik het goed zie boven de bovenste lijn van het dalende kanaal. Een signaal dat we uit de dalende trend zijn, maar ook een signaal dat we terug moeten.

Wat nu ?
10.068 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 ... 500 501 502 503 504 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 mrt 2020 17:35
Koers 229,500
Verschil -19,500 (-7,83%)
Hoog 246,200
Laag 228,350
Volume 1.980.238
Volume gemiddeld 1.667.854
Volume gisteren 1.910.264

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group