POSTNL APRIL 2019

2.058 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 99 100 101 102 103 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Sukkeltjes
1
prinszicht
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 3 april 2019 09:34:


Tussenstand na een half uurtje handel

Royal Mail + 3,35 %
Bpost + 1,79 %
Deutsche Post + 1,31 %
Österreichische Post + 1,23 %
Poste Italiane + 0,35 %

LostNL + 1,50 %

De dag is nog niet voorbij. Helaas halen ze er met het grootste gemak meer dan de helft er af. Bij Bpost is het volgens mij een trendbreuk. Heerlijk. Wij zitten in een krampachtige zijwaartse beweging zonder serieuze koopintentie richting dividend. Maandag eenmalig 8 miljoen en 0,11 afbouw. Dit is wat we kunnen zien. Mogelijk dat Norges aan het winkelen is richting dividend. Echter na ex dividend, kan het met 7 procent short en wat grillige IBers zo maar omslaan. Dan staan we optisch nog steeds bij de 2 en hebben we een enorme herstelbeweging van de AEX misgelopen. Ofwel, het kan helaas nog alle kanten op als we niet meer dagen gaan krijgen met 8 miljoen en plus 6 procent. Zeker met het oog op de Brexit en de belabberde deal met Sandd. Laat je geen Sandd in de ogen strooien. Boven de 2,75 wordt het pas interessant.
williedevil
1
quote:

MD2018 schreef op 3 april 2019 10:06:


[...]

Ik hoop en verwacht dat het aandeel eindelijk de weg omhoog heeft gevonden. Zelf een paar weken geleden uitgestapt om toch nog een beetje winst te verzilveren. Nu net weer gekocht. Beter een risico dan dood geld op de bank. We gaan zien of het wat opleverd. In iedergeval de dividend binnenkort. Succes iedereen!


Als er nou iets is wat dood geld is dan is het wel een LT belegging in PostNL, laat staan het door PostNL uitgekeerde dividend.
Erger dan dood geld, met dank aan onze sprankelende aandeelhouderminnende CEO. Remember: nog €3,40 te gaan tot de beloofde koers. Op eigen kracht, dat gelukkig wel.....
Eurowin
0
quote:

gpjf schreef op 3 april 2019 09:43:


Nou het optimisme verandert op de beurs van de ene op de andere dag. Nico Bakker ziet de AEX zomaar nog via 577 naar 600 gaan. Wij zitten hier bovendien in een fonds dat zeer sterk is achtergebleven en ook nog fors dividend gaat uitkeren. Kortom de komende welen zullen we aardig gaan stijgen is mijn verwachting. Ik gok op 2,60 voor de 18e


Koers POST oké, maar dat de beurzen na UP en UP en UP alleen op hoop China USA nog verder UP gaan, daar geloof ik niets van.... eens stopt deze onzin lucht koersen... vroeger gingen aandelen UP na verdienste bedrijf, tegenwoordig alleen door lucht HOOP...
MD2018
0
quote:

williedevil schreef op 3 april 2019 10:17:


[...]

Als er nou iets is wat dood geld is dan is het wel een LT belegging in PostNL, laat staan het door PostNL uitgekeerde dividend.
Erger dan dood geld, met dank aan onze sprankelende aandeelhouderminnende CEO. Remember: nog €3,40 te gaan tot de beloofde koers. Op eigen kracht, dat gelukkig wel.....


Klopt voor een deel natuurlijk. Ik snap niet dat de waardering rond de 1 miljard blijft hangen terwijl de assets van PostNL dit al minstens waard zijn. Dus geen enkele waardering op dit moment in de koers. We wachten het af. Risico is redelijk klein, pakketten zullen met minsten 6/10 % stijgen ieder jaar. Post met consolidatie Sandd wel een min maar niet zo groot. Post volume kan er gemakkelijk bij! We gaan het zien. Blijft de koers weer te lang hangen dan gaat het aandeel eruit voor iets anders.
prinszicht
1
quote:

Toekomstbeeld schreef op 3 april 2019 10:21:


www.acm.nl/nl/publicaties/opbrengst-v...

Effe lachen.


Ha ha. Hoeveel is afkomstig uit AMM? Bescherming van een constructie die alleen stand hield met dubieuze arbeidscontracten bij Sandd. Achterstallige premies. Post over de schutting bij PostNL voor ramsjprijzen. En dan te weten dat de dialoog al lang is afgerond. We geen cijfers te zien krijgen van Sandd. De hut overladen is met schulden en op omvallen staat en wij en de werknemer daar nog een slordige 200 miljoen cash voor betalen. Meer dan 1 keer de omzet. Ik lach me dood.
Gaston Lagaffe
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 3 april 2019 09:02:


[...]

Ps: de exacte getallen en ratio's voor 2017 en 2018 heb ik 2 weken geleden gepost. Ter referentie eventueel.

Tav het inhouden vh dividend. Heb hier ook mijn bedenkingen over omdat wij nu de financiering op onze nek laden.

Mijn vermoeden over het waarom zo star is tweeledig:
1. Eind 2020 moet men de restpost vd netted pensions in 1 klap afstorten: 233 mln euro.
Met het inhouden vh slotdividend over 2019 en interim 2020, kan men zonder lenen toch de cashpositie net aan positief houden per eind 2020.
Dus men kan Sandd en die 233 mln afbetalen zonder nieuwe leningen maar dat gaat ten koste van 1 jaar dividend.

2. Ik denk dat ze aan het sandbaggen zijn met de geschatte besparingen (alleen synergieën zijn geteld) en daarom nu schrappen dividend om politiek, bonden en ACM niet te hebberig laten worden.

Punt 2 is voor nu het belangrijkste. Punt 1 kan heel snel out of the blue opgelost worden door een kleine lening van 100 tot 150 mln.

Toevallig (toeval bestaat niet!) af te sluiten na goedkeuring politiek en verlenging vd uitermate belangrijke cao voor postbezorgers die nu eind september 2019 afloopt.

Dan worden begin 2020 bij de jaarcijfers 2019 de eerste ervaringen met Sandd medegedeeld en blijken de besparingen toch veel hoger te liggen. Met een blablabla verhaal erbij.

En wordt het dividend alsnog hervat.

Zie ook een eerder posting hierover.

Ik begin steeds meer vertrouwen te krijgen in de overname (hoewel de koers nog steeds belabberd is om van de directie maar niet te spreken). PostNL is mi een van de weinige bedrijven waar op basis van een overname/ reorganisatie de komende jaren nog iets te verwachten is. Wat er moet gebeuren is eigenlijk vrij simpel : stoppen met allerlij wilde (buitenlandse) plannen en de Sandd-omzet via de PostNL organisatie verwerken. Ondertussen Parcels in de Benelux gestaag (maar ook niet meer dan dat) uitbouwen en zorgen dat over 3 jaar hier voldoende verdiend wordt om de postkrimp op te vangen. Ondertussen het dividend jaarlijks met € 0,01 verhogen. Het ziet er eigenlijk wel naar uit dat dit gaat gebeuren. Het duurt alleen zo verrekte lang (zeker als je tegen een koers beneden de € 3,00 zit aan te kijken)
MD2018
0
zou dit dan weer ten gedoe komen voor grootste gedeelte PostNL:

(uit rapport ACM)

Marktanalysebesluit 24-uurs zakelijke post
In 2018 is er uitspraak van het CBb geweest, waardoor de ACM de effecten van eerdere jaren moest aanpassen. Het betreft de uitspraak in de beroepen van PostNL, Sandd, Van Straaten Post en Intrapost tegen het marktanalysebesluit 24-uurs zakelijke post. Het CBb heeft het marktanalysebesluit van de ACM
vernietigd en daarmee de in het besluit aan PostNL opgelegde verplichtingen geschrapt. Dit leidt tot een verlaging van de opbrengst in 2017 met 28 miljoen euro.
Besluit tariefruimte universele postdienst
Sinds 2015 wordt er opbrengst gerekend voor het Besluit over de tariefruimte van de universele postdienst van PostNL. De opbrengst is afhankelijk van het volume voor de universele postdienst. Uit realisatiecijfers blijkt dat het volume voor 2017 te hoog is geschat. Dit leidt tot een verlaging van de opbrengst in 2017 met ongeveer 1,6 miljoen euro

En 2018?
Go Go Go !
0
quote:

MD2018 schreef op 3 april 2019 10:23:


[...]

Klopt voor een deel natuurlijk. Ik snap niet dat de waardering rond de 1 miljard blijft hangen terwijl de assets van PostNL dit al minstens waard zijn. Dus geen enkele waardering op dit moment in de koers. We wachten het af. Risico is redelijk klein, pakketten zullen met minsten 6/10 % stijgen ieder jaar. Post met consolidatie Sandd wel een min maar niet zo groot. Post volume kan er gemakkelijk bij! We gaan het zien. Blijft de koers weer te lang hangen dan gaat het aandeel eruit voor iets anders.Het gaat niet om omzet, maar wat er onder aan de streep verdiend wordt ... de verdiencapaciteit.


rene l
1
quote:

Toekomstbeeld schreef op 2 april 2019 17:09:
Ook postnl kent niet winst/verlies cijfers van Sandd. Tenminste nog niet op 25 februari.

Alleen de omzet in euro's en het totale volume kenden ze op die datum.

Verder zal Sandd ongetwijfeld een ontheffing hebben om de cijfers te deponeren.

En de belastingaangifte zijn vertrouwelijk. Dus vergeet het maar dat er details naar buiten komen.Als dit waar is, en ik kijk daar ook helemaal niet vanop, dan is dit werkelijk van den zotte.

Als je een huis wilt kopen dan laat je toch ook een ervaren aannemer kritisch meekijken om te zien of hij geen verontrustende bouwkundige gebreken ziet.

Je controleert of de kadastrale grenzen kloppen, of er bijvoorbeeld geen erfpacht op zit, en je kijkt wat er in het bestemmingsplan staat.
Ook vraag je of er verborgen gebreken zijn.

En daarnaast laat je een taxatie doen door iemand die de realistische waarde kan bepalen.

En dan pas ga je onderhandelen over de uiteindelijke prijs.

Ik vraag mij daarom af of PostNL dit soort zaken dichtgespijkerd heeft.
Persoonlijk zou ik willen weten hoe de huurcontracten voor de panden opgesteld zijn, wordt PostNL opgezadeld met schulden waarvan ze niets afweten, hoe zit het met het salaris van top, zijn er bijvoorbeeld afkoopconstructies opgesteld die niet bekend zijn, en zo kan ik er nog wel een stuk of 10 bedenken.

Het bekende kat in de zak verhaal, achteraf...
Go Go Go !
0
Na ruim anderhalf uur handel

Royal Mail + 4,11 %
Deutsche Post + 2,14 %
Bpost + 1,64 %
Österreichische Post + 1,50 %
CTT + 1,44 %
Poste Italiane + 0,12 %

LostNL bijna onderaan met + 1,09 %


xof
0
quote:

rene l schreef op 3 april 2019 10:32:


[...]

Als dit waar is, en ik kijk daar ook helemaal niet vanop, dan is dit werkelijk van den zotte.

Als je een huis wilt kopen dan laat je toch ook een ervaren aannemer kritisch meekijken om te zien of hij geen verontrustende bouwkundige gebreken ziet.

Je controleert of de kadastrale grenzen kloppen, of er bijvoorbeeld geen erfpacht op zit, en je kijkt wat er in het bestemmingsplan staat.
Ook vraag je of er verborgen gebreken zijn.

En daarnaast laat je een taxatie doen door iemand die de realistische waarde kan bepalen.

En dan pas ga je onderhandelen over de uiteindelijke prijs.

Ik vraag mij daarom af of PostNL dit soort zaken dichtgespijkerd heeft.
Persoonlijk zou ik willen weten hoe de huurcontracten voor de panden opgesteld zijn, wordt PostNL opgezadeld met schulden waarvan ze niets afweten, hoe zit het met het salaris van top, zijn er bijvoorbeeld afkoopconstructies opgesteld die niet bekend zijn, en zo kan ik er nog wel een stuk of 10 bedenken.

Het bekende kat in de zak verhaal, achteraf...


Dit is precies waarom ik zo sceptisch ben over de Sandd overname. Het geeft geen vertrouwen als er geen inzicht is in de performance en waarde van Sandd. Het is politiek beladen, PNL heeft lang voor consolidatie gestreden. Daarom de neiging om teveel te betalen.

De beloften en zakelijk inzicht van HV zijn tot nu toe zwak gebleken. Oa beloften; “op eigen kracht”, continuiteit dividend, inschatting strategie International, beloften van winststabilisatie International.....

Waarom zou de Sandd overname nu wel een economisch goede beslissing zijn als de transparrantie ontbreekt?

Het is schandalig als er geen Sandd cijfers gedeponeerd worden. Oa schuldpositie. Stemrecht op BAVA is een farce.

Ik geloof niet in de voorgestelde synergieen en juiste overname-som zolang de onderbouwing achterwege blijft. Sandd komt op mij over als een tent in trouble, alles uitgewoond en lowcost labour. Schulden en gemiddelde opbrengst per post is onder 20cnt p stuk.

De waarheid wordt verhuld, Sandd in de ogen vd aandeelhouder.

Toekomstbeeld
0
quote:

rene l schreef op 3 april 2019 10:32:


[...]

Als dit waar is, en ik kijk daar ook helemaal niet vanop, dan is dit werkelijk van den zotte.

Als je een huis wilt kopen dan laat je toch ook een ervaren aannemer kritisch meekijken om te zien of hij geen verontrustende bouwkundige gebreken ziet.

Je controleert of de kadastrale grenzen kloppen, of er bijvoorbeeld geen erfpacht op zit, en je kijkt wat er in het bestemmingsplan staat.
Ook vraag je of er verborgen gebreken zijn.

En daarnaast laat je een taxatie doen door iemand die de realistische waarde kan bepalen.

En dan pas ga je onderhandelen over de uiteindelijke prijs.

Ik vraag mij daarom af of PostNL dit soort zaken dichtgespijkerd heeft.
Persoonlijk zou ik willen weten hoe de huurcontracten voor de panden opgesteld zijn, wordt PostNL opgezadeld met schulden waarvan ze niets afweten, hoe zit het met het salaris van top, zijn er bijvoorbeeld afkoopconstructies opgesteld die niet bekend zijn, en zo kan ik er nog wel een stuk of 10 bedenken.

Het bekende kat in de zak verhaal, achteraf...


Je kan het ook vd een andere kant aanpakken. En dat is wat PostNL heeft gedaan.

Je zegt je krijgt 130 mln en je zoekt het onderling maar uit tussen schuldeisers en aandeelhouders hoe je dat bedrag verdeeld. Kortom, het maakt PostNL niet uit hoeveel schuld er nu in Sandd zit. Letterlijke tekst Pim B. tijdens de analisten call.

Het maakt jou toch ook niet uit wat voor hypotheek een verkoper op zijn huis heeft zitten en/of hoeveel overwaarde die verkoper er aan overhoud?


En bij het opstellen vh voorlopige koopcontract dient de verkoper al dat soort zaken aan te geven. Dat is hier niet anders.

Nu is er alleen nog maar een principe akkoord "wij kopen Sandd voor 130 mln en zullen vanaf 25 februari gezamenlijk kijken indien er zaken zijn die impact gaan hebben op die 130 mln".

Men is nu in het proces om het voorlopige koopcontract op te stellen.


De taxatie om tot de 130 mln te komen is dan ook puur gedaan op basis van wat PostNL denkt er voor over te hebben obv wat PostNl er aan denkt te kunnen gaan verdienen. En dan is omzet plus volume eigenlijk al genoeg om te weten.

De salarissen vd top zijn mogelijk al wel afgesproken aangezien Brakenhoff mee over zou gaan maar in principe is de afspraak dat alle Sandders simpelweg een aanbieding krijgen conform de PostNl arbeidsvoorwaarden.
Zij kunnen die accepteren of niet. Indien niet dan kost dat PostNL niets want ze komen dan immers niet over. Accepteren ze die wel dan krijgen ze een nieuw contract en eventuele afkoopsommen zijn dan niet relevant c.q. worden afgerekend uit de 130 mln.

Voor lijken uit de kast zijn condities opgenomen.

Je kan ook veronderstellen dat een gedeelte vd 130 mln (of whatever het uiteindelijke bedrag gaat worden) op een escrow rekening gestort wordt gedurende een X periode. Zodat eventuele lijken daaruit gefinancierd worden. Denk aan de FNV rechtszaak. Met ref naar de analisten call.

Bovenstaande is wel redelijk zeker obv wat er bekend is gemaakt.

Allerlei zaken zoals verplichtingen omtrent gebouwen etc worden nu in het onderzoeksproces verder gedetailleerd.
Zullen al dan niet impact hebben op de totale 130 mln euro.

Niets staat nog in beton gegoten.
Toekomstbeeld
0
quote:

xof schreef op 3 april 2019 10:56:


[...]

Schulden en gemiddelde opbrengst per post is onder 20cnt p stuk.Gemiddelde opbrengst Sandd 2018 is 28 cent per poststuk.
201 mln euro omzet
720 mln poststukken

Overgrote deel is 48 en 72 uurs poststukken dus sowieso goedkoop.

Maar eens, veel is het niet.
Sukkeltjes
0
We zien 3 belangrijke steunzones.
Steun @2.41 van een horizontale lijn op de week grafiek.
Een steun zone van 2.27 tot 2.30. Deze zone wordt gevormd door een combinatie van trendlijnen en gemiddelden in grafieken van meerdere tijdszones.
Een steun zone van 2.20 tot 2.23. Deze zone wordt gevormd door een combinatie van trendlijnen in grafieken van meerdere tijdszones.
Als we de weerstandniveau's analyseren zien we 4 belangrijke niveau's.
Weerstand @2.45 van een trendlijn op de dag grafiek.
Een weerstand zone van 2.52 tot 2.54. Deze zone wordt gevormd door een combinatie van trendlijnen in grafieken van meerdere tijdszones.
Weerstand @2.63 van een trendlijn op de dag grafiek.
Weerstand @3.05 van een trendlijn op de week grafiek.
gpjf
0
Het stikt van de weerstanden hahaha, moet er altijd weer om lachen maar goed ieder zijn ding.
Toekomstbeeld
0
quote:

gpjf schreef op 3 april 2019 12:03:


Het stikt van de weerstanden hahaha, moet er altijd weer om lachen maar goed ieder zijn ding.


Bij PostNL is elke tiende al een weerstand.
Lector
0
quote:

gpjf schreef op 3 april 2019 12:03:


Het stikt van de weerstanden hahaha, moet er altijd weer om lachen maar goed ieder zijn ding.


Lach ik met je mee want weerstanden en steunen zijn kletskoek van een dronken koe. Of liever gezegd van een zelfbenoemd "technisch analist".
Beetje spelen met grafiekjes, lijntjes en candles en daar dan een verhaaltje omheen verzinnen. Als je over hele lange termijn gaat kijken dan zal er best wel iets van een trend te zien zijn, maar dat is volgens mij iets anders dan per bedrijf te kijken en weerstanden en steunen te duiden.
Ik heb de uitleg van meerdere analisten beluisterd maar wat mij met name irriteert is het gemak waarmee weerstanden en steunen aangepast worden als er een nieuwe situatie ontstaat bij een fonds. Onder dat motto voeren ze een, naar mijn mening, willekeurige aanpassing door. En als de koers dan door die nieuwe weerstand of steun breekt dan melden ze doodleuk dat de weerstand gebroken is en dat er op koers X een nieuwe weerstand ligt. Haha, ja zo kan ik ook analyseren. Volgens mij is de bedoeling van een analyse dat de uitkomst daaraan gelijk is of er heel dicht bij in de buurt zit en niet dat je 'm naar willekeur aan kunt passen als de analyse niet uitkomt.

2.058 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 99 100 101 102 103 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 apr 2020 10:13
Koers 1,203
Verschil -0,001 (-0,08%)
Hoog 1,207
Laag 1,179
Volume 1.198.424
Volume gemiddeld 6.175.466
Volume gisteren 8.665.888

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group