Ahold « Terug naar discussie overzicht

AholdDelhaize directie blijft aandeelhouders schofferen

7 Posts
[verwijderd]
0
Er is zoveel mis dat ik amper weet waar te beginnen.

Maar een koers van Euro 22,40 is natuurlijk beschamend te noemen en is een regelrechte afspiegeling hoe de firma zich al lang meent te moeten manifesteren, lees hoe de directie stelselmatig weigert adequate maatregelen te nemen teneinde dit bedrijf naar hogere waarderingen te laten koersen.

Symbolisch voor de slapte is de situatie in Belgie waar het maar geen vuist wenst te maken. Deze vlees noch vis strategie sijpelt door heel de geledingen van de onderneming.

Ahold is onderdeel van mijn portefeuille, zij het tegenwoordig een hele kleine. Dat was wel eens anders, totdat ik inzag dat het onbegonnen werk was. Het is alsof ik tegen dovemans oren aan zat te praten, dit terwijl ik nog wel is op de thee kwam. Ook nu, de huidige bewindslieden, zijn niet anders dan followers en tonen geen enkel leiderschap, durf, creativiteit of erger enthousiasme. Nergens kom ik is een leuk artikel over dit bedrijf tegen. Er is niets noemenswaardig te melden. Het zijn de anderen die de ah's en oh's krijgen. Ahold is geworden tot een zwakke schakel die doelloos ronddwaalt. Het is een pijnlijke constatering. En dit moet dus veranderen.

Onze CEO, de heer Frans Muller, is als boegbeeld verleden tijd, dat is duidelijk. Het was een vriendelijk gebaar destijds om hem bij de fusie met Delhaize de positie van CEO in het vooruitzicht te stellen. Maar hij heeft zijn tijd gehad en heeft naar mijn smaak zijn taak maar matig vervuld, zover zal duidelijk zijn. Sympathiek zeker hoor maar geen leider die het bedrijf nu zo nodig heeft.

Ahold heeft de potentie om uit te groeien naar een briljantje, maar het is een grijze muis geworden. Om weer uit te groeien tot de marktleider in hart en nieren, en zich daar ook naar te gedragen, stel ik mij graag beschikbaar als gesprekspartner. Een uitwisseling van gedachten met aandeelhouders is sowieso gepast, anders dan de reguliere AVA's.

Ik stel me dus hierbij wederom beschikbaar om om de tafel te gaan zitten teneinde een andere weg in te slaan. Dit mag van mij betreft direct na de publicatie van de cijfers gebeuren. Ik neem aan dat een uitnodiging via dit platform tot de mogelijkheden behoort anders weten ze intern nog wel hoe ik bereikbaar ben.

Ik verneem het graag.

Basta
T.overdose
0
Basta, allereerst welkom terug op het forum en bedankt voor je bijdrage.

Ik vind persoonlijk dat er lef en creativiteit ontbreekt in de kernwaarden die AD naar buiten uitstraalt. Ze brengen ten eerste veel te veel kernwaarden naar buiten waardoor het onduidelijk is voor de consument waar AD voor staat. Voorbeeld; AD staat voor duurzaam ondernemen, reduceren verpakkingsafval, gezond voedsel, lokaal voedsel, gezond werkklimaat, gemak, hoge service etc. Die onduidelijkheid straalt ook door naar het MT, ze willen op alle vlakken in de kopgroep zitten wat praktisch gezien onmogelijk is.

Vwb leiderschap vind ik het moeilijk in te schatten, waar Dick Boer op beslissende momenten leiderschap heeft getoond hebben we van dhr. Muller nog niet veel gezien.(overigens hoor je ook niet veel van Kolk en Holt..)

Ik ben zelf erg benieuwd naar de cijfers en laat me graag positief verassen!
[verwijderd]
0
Deze angsthazen politiek nu ondermeer met BOL werkt niet Frans!

Sneu allemaal hoe jullie menen te moeten acteren.

Basta
Digit
0
quote:

Basta schreef op 11 februari 2020 11:42:

Deze angsthazen politiek nu ondermeer met BOL werkt niet Frans!

Sneu allemaal hoe jullie menen te moeten acteren.

Basta
Het is natuurlijk wat de media er van maken. Je hoeft je concurrent natuurlijk niet wijzer te maken dan dat hij al is. Het is maar net hoe je het bekijkt... angst of slim
[verwijderd]
0
Hallo Basta,gaat het goed?

Hieronder zie je via een link een van de mogelijkheden uit de stoffige oude doos.Ook zou je online apart kunnen laten noteren.
Dan kom je uit op Vastgoed;Online en winkels.

Verder zie je steeds Jumbo AD de pas afsnijden met o.a. La Place,Hema en andere overnames.

www.vastgoedmarkt.nl/financieel/nieuw...

[verwijderd]
0
Ik zit ff te kijken maar het is wederom zeer lauwtjes en wederom niets opzienbarends te melden dan behalve doorkwakkelen.

Hou mekaar allemaal maar goed vast hoor.

Dit aandeel gaat pas omhoog als het STOPT met die aandelen inkoop. Ahold is helemaal niet gebaat bij een hoge koers. Dat is toch logisch. De directie vult z'n zakken en de aandeelhouder wordt met een kluitje in het riet gestuurd met zo'n 3,5% aan dividend. Nog ongeveer 5 jaar zo doorgaan en dan hebben ze Delhaize terugbetaald.

Adieu maar weer.

Basta
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 feb 2023 17:39
Koers 27,355
Verschil +0,080 (+0,29%)
Hoog 27,675
Laag 27,310
Volume 1.615.525
Volume gemiddeld 2.298.257
Volume gisteren 2.005.211

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront