Wie bezit er de beste vooruitziende blik

28 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
NewKidInTown
0
Even beginnen met een excuus voor de tijd en moeite die ik nodig had om mijn grote schroom te overwinnen en van me af te werpen om hier nog even een paar vragen te stellen over de exacte spelregels. Maar daarin toch gesterkt door de geruststelling van de spelleider waarin hij ons verzekert "suggesties ter verbeteringen zijn uiteraard altijd welkom". Nou, weest niet bevreesd, het gaat me in deze posting niet om de regels te wijzigen maar alleen om voor in ieder geval mijzelf om nog meer duidelijkheid te krijgen.

Ik herhaal maar even de belangrijkste gestelde uitgangspunten:

Ieder kiest 2 aandelen uit de AEX,AMX en AESX als beste en slechts presterende fonds van die index.
De YTD waarde is de waarde op de laatste dag van de maand volgend op de afsluiting van het kwartaal.
Derhalve ult april voor de eerste keer.
INdien het gekozen aandeel inderdaad staat bij de 5 best/slechtst presterende fondsen ontvangt de deelnemer 10 punten , indien dat gekozen fonds de Winnaar is in die vergelijking komen daar nog 10 bonuspunten bij.
Sluiting voor deelname is 2 maanden voordien, derhalve ult feb voor de competitie over het 1st kwartaal met peildatum ult april.

Zou dus betekenen:
opgeven 1e kwartaal uiterlijk eind februari 2020
scores aandelen YTD op 30 april 2020

opgeven 2e kwartaal uiterlijk eind mei 2020
scores aandelen YTD op 31 july 2020

opgeven 3e kwartaal uiterlijk eind augustus 2020
scores aandelen YTD op 30 oktober 2020

opgeven 4e kwartaal uiterlijk eind november 2020
scores aandelen YTD op 29 januari 2021

okay fair enough, begrepen.

Dan constateer ik (nadrukkelijk geen kritiek) dat er gedurende de spelperiode nog ingezet kan worden, voor het eerst als we twee maanden onderweg zijn voor het 1e kwartaal. En voor het tweede kwartaal tot uiterlijk we vijf maanden onderweg zijn, derde kwartaal als we acht maanden, en het laatste kwartaal we elf maanden onderweg zijn.
En bij het vierde kwartaal dat eindigt op 31-12-2020 wordt ook ult van de volgende maand genomen dus 29-01-2021.

En m'n laatste constatering is dat elk kwartaal de opgave steeds gemakkelijker wordt omdat je steeds 2 daarna 5 daarna 8 en daarna 11 maanden onderweg bent.

Voor mij is het duidelijk, heb het goed begrepen. En anders hoor/lees ik het wel.

Wat me nog niet geheel duidelijk is, hoe de puntentelling precies gaat worden. Dit komt vooral door de flexibiliteit van de spelleider om de wens van iemand (optiebelegger) op te volgen en van 1 naar 2 fondsen per categorie over te gaan.
Stel even: je hebt in de AEX 1 fonds als eerste gescored en 1 fonds als 2e, 3e, 4e of 5e. Maakt het nog verschil 2e, 3e, 4e of 5e? Wat wordt dan je score totaal ? Zelfde geldt dan als je 2 fondsen goed had als slechtste.

Wie helpt me met duidelijkheid, bij voorkeur de spelleider. Maar het mag ook iemand anders zijn, want het schijnt een ieder hier wel duidelijk te zijn getuige geen vragen meer.

Thnx.
boem!
0
Ik ben het in deze volledig eens met de opmerkingen gemaakt door KIDS.

Mijn bedoeling was om de vooruitziende blik te toetsen van de deelnemers ongeacht de prestaties vanuit het verleden.
Ik dacht daarvoor de YTD cijfers te kunnen gebruiken.
Dat is in de basis verkeerd omdat de cijfers voor een groot gedeelte gedomineerd worden door dat verleden.

Gezien het gebrek aan belangstelling om deel te nemen aan dit spelletje heb ik het besluit genomen dit spelletje te annuleren.

Indien ik nu het spelletje zou introduceren zou het er als volgt uitzien:
Ieder kiest 2 (met dank aan optiebelegger) fondsen per index uit die het beste/slechtste YTD resultaat opleveren 1 maand na sluiting van de periode.Inschrijving staat open tot 1 maand voorafgaande aan de periode.
YTD cijfers zijn de YTD cijfers aan het eind van de periode onder aftrek(met dank aan Kids) van de YTD cjfers van 1 maand voor afsluiting van die periode.
NewKidInTown
0
Oeps, kijk hier wel van op, was in het geheel niet mijn bedoeling. Mijn voorkeur is om dit ook nog even met andere reeds deelnemers af te stemmen. Op zich vind ik deze competitie/spelletje best een leuk idee.

Wel begrijp ik nog steeds niet die 1 maand na sluiting periode/kwartaal, maar dat kan aan mij liggen. Wordt wellicht mede veroorzaakt doordat het draadje pas op 15-02 is gestart.

Mijn constructief bedoelde suggesties zijn als volgt:
- behoud het basis-idee.
- ga strak werken volgens het kwartaal-principe. Dus opgeven uiterlijk laatste dag van het afgelopen kwartaal, zeg maar 31-03-2020 voor het tweede kwartaal.
- uitslag kan dan zo spoedig mogelijk na afloop van het kwartaal.
- laat de competitie ingaan op 01-04-2020.
- bereken steeds de performance per kwartaal, is voor het tweede kwartaal dus gelijk aan YTD einde 2e kwartaal minus YTD einde 1e kwartaal, dus puur de performance van het betreffende kwartaal. Berekening hoeft niet moeilijk te zijn, doe je in 1 keer voor alle aandelen in de AEX, AMX en AScX in een spreadsheet die je toch al nodig hebt voor alle opgaves.
- het "probleem" met bijvoorbeeld Alfen nu al +77% (en andere sterke stijgers en dalers tot nu toe) heb je daarmee ook ondervangen.

Verder zou ik een aantal aspecten bij voorkeur met BDB afstemmen, naast z'n overige kwaliteiten, heeft hij ruime ervaring met dit soort voorspellingsdraadjes. Heb begrepen dat ie geen zin/tijd meer heeft om nog eens zo iets actief op te zetten, waarschijnlijk is hij wel bereid (en zeker in staat) even actief mee te denken.

Verder zou ik een eventuele discussie nog even op deze draad verder voeren met de reeds deelnemers zodat een en ander nog wat kan uitkristalliseren.
En dan zo rond eind februari/begin maart een nieuwe draad starten, zodat het spelletje per 01-04-2020 in kan gaan.

KISS (keep it stupid simple) zodat zelfs ik alles begrijp, pak je dit jaar de kwartalen 2 t/m 4 en volgend jaar het gehele jaar.

Nogmaals, alles constructief bedoeld.

KID
boem!
0
De weg staat open voor je KIDS.

Ik heb al besloten om dit spelletjes-voorstel te annuleren zoals je uit mijn post heb mogen opmaken.

Ik doe graag mee in het door jou gedane spelletjesvoorstel waarbij ik wil opmerken dat rapportages en CC's meer info kunnen verschaffen over de daadwerkelijk geleverde prestatie in het kwartaal vandaar mijn voorstel om ook deze info daarin te betrekken en dan kom je al snel uit op 1 maand na afsuiting van het kwartaal.

Het maakt mij niet uit of je gevoelig bent voor mijn argumenten ik prijs het alleen maar dat je dit initiatief wilt nemen, je kunt verzekerd zijn van mijn deelname aan jouw nieuwe spelletje.

NewKidInTown
0
Nee, heb geen enkele intentie of ambitie om zelf iets op te starten. Wel constructief en actief mee denken en mee doen.

KID
NewKidInTown
0
Inderdaad jammer. Soms slaan ideeen en intiatieven aan, soms zo goed als niet, gezien het aantal deelnemers tot nu toe, afgezien ons beiden, nog welgeteld drie anderen.

Gebeurt ook o.a. in the business en is in zoverre niet erg of beschamend, als je nooit eens iets probeert, bereik je ook niets. Of meer op management-niveau: "Je moet schieten, anders kun je niet scoren".

Wat wel heel belangrijk is, vooral bij mislukkingen, en speciaal daar wordt het nog te vaak achterwege gelaten: een evaluatie achteraf, "wat ging er goed en wat ging er fout", vaak eufemistisch vertaald naar "wat ging er goed en wat ging er minder goed". Meestal wordt het achterwege gelaten om de hoofdverantwoordelijke niet openlijk af te vallen of voor schut te zetten. Dan heb ik het over bedrijven of organisaties. Toch is het voor een verantwoordelijke zelf, uiterst belangrijk. Hij/zij zou verstandig zijn zo'n evaluatie toch uit te voeren, al is het maar door hem/haar zelf en alleen. Wel eerlijk zijn tegenover jezelf, dat verhoogt de waarde en zal bijdragen aan het voorkomen of in ieder geval het verlagen van het percentage missers in de toekomst. Nog een laatste gouden regel uit de management-wereld: "elk nadeel hep z'n voordeel". Ik zou het in eerste instantie zoeken in de richting van: "Ideeen lanceren is simpel. Wat moeilijk is, is een simpel en gemakkelijk uit te voeren idee dat aanslaat", ik heb het al vaker genoemd, het KISS-principe.
Hier wil ik het verder maar bij laten, doe er je voordeel mee, dan kun je misschien in de toekomst ook eens zeggen: "Je gaat het pas zien als je het doorhebt".
MvM!
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
28 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 apr 2020 17:38
Koers 7,190
Verschil +0,070 (+0,98%)
Hoog 7,320
Laag 6,960
Volume 820.212
Volume gemiddeld 823.665
Volume gisteren 623.512

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group