ING: het is mooi geweest nu en start weer met het dividend!!!

12 Posts
Mr.J.bonds
0
En stop eens met het langer naaien van de aandeelhouder. De feitelijke eigenaar.

Het is toch onvoorstelbaar dat een KLM-piloot slechts 20% hoeft in te leveren van zijn of haar salaris. Terwijl de aandeelhouder in de NL-banken, in ING voor de volle 100% tegen een geschrapt inkomen kan aankijken.. Ik zie investeren als een baan en mijn aandelen zijn mijn gereedschappen en mijn salaris is dividend.

En dus zijn de tools, het verdienverhikel. De aandelen dus in deze, ook nog eens gecastreerd door dit geschrapte dividend. Want grotere short partijen hebben uiteraard dit dankbaar aangepakt(de volle 100% dividend schrapen) om het aandeel eens keihard onderuit te shorten en daar miljarden aan te verdienen..
In feite gefaciliteerd door het magere besluit van de RvB en de RvC om maar gauw en braaf het dringende advies van de ECB op te volgen om het dividend te schrapen.. Het was niet eens verplicht!!
Dankbaar maakte het Bestuur hier gebruik van om de balans eens op te poetsen en het gepruts van de soon to be geschrapte zaken tak van ING te verdoezelen..

Maar ik heb er genoeg van!
Banken en met name ING in deze, het einde van Corona raakt in zicht. De eerste zeer goede werkzame vaccins bieden zich aan om uitgerold te worden.. Dus houdt eens op om ons aandeelhouders langer te frustreren en in feite tegen te werken en buitenspel te zetten.. Dit hebben wij niet verdient en het is on-nederlands om een schade veroorzaakt zoals Corona voor de volle 100% bij 1 partij neer te leggen door het schrappen van de volle 100% dividend. Onze beloning voor onze investering in deze in feite toch prachtige bank die zeer veerkrachtig is gebleven door de loop der jaren.. Een paar honderd miljoen Euro aan boetes wegens vermeende fraude kreeg ING ook niet klein, met 2 miljard of meer jaarwinsten.. Dusss$$

Wij nederlanders polderen altijd. De overheid houdt ondernemers in het zadel door de TOG en de NOW regelingen, de overheid helpt KLM, vastgoedbedrijven helpen huurder met verlaagde tarieven en uitgestelde huren. De banken helpen hypotheeknemers met uitstel van betaling en minder hoge aflossing sommen...

Banken doe dit ook eens met Uw aandeelhouders.. Ik ben dit kinderachtig gedrag nu wel beu!
Geef een uitzicht en een termijn wanneer het dividend hervat gaat worden en met hoeveel. Geef ook aan of de nu ingehouden dividenden worden uitgekeerd met terugwerkende kracht. Dit is zeer belangrijk voor ons aandeelhouders. Geef weer kracht aan de bank en herstel het vertrouwen weer in ING.


En ik weet als geen ander dat juist een grote systeembank zoals ING als geen ander door nog hooguit 2 of 3 "slechte" maanden gaan kijken. Het lijkt mij evident dat jullie het dividend gaan hervatten, ik weet dat ING en de andere banken zoals ABN AMRO en de RABObank er helemaal niet slecht voorstaan. Door alle staatssteun zijn er veel minder slechte leningen en faillsementen geweest als iedereen verwacht en gedacht had.. De stroppenpotten zijn hiervoor bedoeld en zijn genoeg gevuld hiervoor om deze schades(als ze er al in significante cijfers zijn überhaupt..) te dekken..

De RABO-bank hervat ook weer het dividend(in feite rente want zij geven obligaties uit) in de vorm van extra certificaten. Dus ING: Het is mooi zo geweest en start met hervatten van het dividend terstond!!
Bijlage:
drooglegging
0
Mooi geschreven Mr. J. Bonds, de hint is duidelijk.
Misschien komt Abn vandaag door met wat nieuwe ideeen of suggesties bij de presentatie van de Q3 cijfers.

Sterkte met alles waar je nu doorheen moet.
Rupert
0
De ING is al slim bezig het ECB beleid te omzeilen....... dividend uitkeren en aandelen inkopen mag niet, dus kopen ze 'eigen' obligaties in......

Benieuwd wanneer de ECB met een nieuw advies komt waarin staat dat banken vanaf nu ook wordt geadviseerd geen obligaties meer vervroegd af te lossen.

Het ECB beleid kraakt aan alle kanten en raakt idd aandeelhouders en pensioenfondsen snoeihard......terwijl de volgevreten KLM piloot die at 7 maanden thuiszit idd nu ipv 300K, slechts 240K krijgt......het valt allemaal niet te rijmen.

En die 240K wordt dan ook nog opgebracht door mensen met modale inkomens.....
drooglegging
0
Die 4,5 miljard euro die ze uitrekken voor vervroegde aflossing komt natuurlijk niet uit de lucht vallen.
ING heeft vorige week gecommuniceerd dat ze de CET1 ratio met 2% willen verlagen, daar kunnen ze ruim die obligaties mee terug kopen en dan blijft er nog >3 miljard euro over.

Maar! als ik mijn reserve-potje van 800 euro gebruik voor een 8 daags reisje naar Turkije ipv een koelkast of wasmachine die er plotseling mee kan stoppen, is wel een risico natuurlijk!

De omschrijving "buffer" veranderen in "vakantie potje"?
Rupert
0
@drooglegging...... yep de aandeelhouders die denken dat er 8MLD hun kant op komt komen bedrogen uit......de eerste 4,5MLD is al uitgegeven.

ING bulkt van het geld zoveel is wel duidelijk.....alleen als aandeelhouder heb je er geen fuck aan als het niet jouw kant op mag komen.

objectief
0
quote:

Rupert schreef op 11 november 2020 14:07:ING bulkt van het geld zoveel is wel duidelijk.....alleen als aandeelhouder heb je er geen fuck aan als het niet jouw kant op mag komen.Dat is te hopen (bulkt van het geld); een bank die geen geld kan uitbetalen zit in de problemen.
drooglegging
0
quote:

Rupert schreef op 11 november 2020 13:45:


De ING is al slim bezig het ECB beleid te omzeilen....... dividend uitkeren en aandelen inkopen mag niet, dus kopen ze 'eigen' obligaties in......

Benieuwd wanneer de ECB met een nieuw advies komt waarin staat dat banken vanaf nu ook wordt geadviseerd geen obligaties meer vervroegd af te lossen.

Het ECB beleid kraakt aan alle kanten en raakt idd aandeelhouders en pensioenfondsen snoeihard......terwijl de volgevreten KLM piloot die at 7 maanden thuiszit idd nu ipv 300K, slechts 240K krijgt......het valt allemaal niet te rijmen.

En die 240K wordt dan ook nog opgebracht door mensen met modale inkomens.....


De Cyprus-template van Dijsselbloem gaat dichterbij komen, of we nou willen of niet!

De formule loslaten op alle EU banken om een hoger doel te dienen, ik ben in, solidair zijn dus!

Een overnight ingreep(lang weekend) van de fictieve instelling ECB op aangeven van de BIS.
Mr.J.bonds
0
quote:

drooglegging schreef op 11 november 2020 04:57:


Mooi geschreven Mr. J. Bonds, de hint is duidelijk.
Misschien komt Abn vandaag door met wat nieuwe ideeen of suggesties bij de presentatie van de Q3 cijfers.

Sterkte met alles waar je nu doorheen moet.


Dank, Ach weet je wat het is. Ik ben bang dat ING deze dividendstop(nogmaals is niet eens verplicht en onnodig.,) de TIER-one ratio's zijn steengoed na de kredietcrisis in 2008. Dat is het enige positieve wat daar is van overgebleven, dankbaar aangrijpt om eens even lekker de balans op te poetsen en de missers van de zakelijke tak mee op te poetsen..

Ik begrijp ook niet waarom de winstuitkering nu gecapt is op maximaal 50%. Omdat er een kortdurende (max 1 jaar) Corona crisis is cappen we het dividend..

De Corona crisis en het cappen van het dividend zijn 2 verschillende zaken die niet met elkaar in verband staan. Een dividendcap is voor altijd. Corona is dat zeker niet..

Zorgt er wel voor dat ik begin te twijfelen aan het huidige management van ING. Misschien wat verzet alla Unibail Rodamco Westfield zou prudent zijn..


www.iex.nl/Nieuws/ANP-051120-139/Ingr...

'Ingreep zakenbank ING minder rigoureus dan bij ABN'
Gepubliceerd op 5 november 2020 10:30 | Views: 7.541

Artikel
Reacties (7)
Gerelateerde instrumenten
05 nov - 'Ingreep zakenbank ING minder rigoureus dan bij ABN'
ING 15:22
7,30 -0,16 (-2,20%)

AMSTERDAM (AFN) - De reorganisatie die ING heeft aangekondigd voor de zakenbank is een stuk minder rigoureus dan de ingreep die rivaal ABN AMRO eerder al in gang zette. Dat constateren analisten van KBC Securities. Ook heeft ING anders dan ABN AMRO niet besloten om zich met zijn zakenbank terug te trekken uit specifieke sectoren en regio's.

Het financiële concern gaat zo'n 1000 banen schrappen bij de zakenbank en bij retailonderdelen in het buitenland vanwege het tegenvallende economische klimaat. ING sluit niet uit dat er ook banen in Nederland verloren gaan. De coronacrisis drukt nog steeds op de resultaten van de bank en de winst in het derde kwartaal viel opnieuw lager uit dan een jaar geleden.

Volgens de marktvorsers zijn er in de nieuwe kwartaalcijfers van ING twee nog onvoorziene afwaarderingen meegenomen. Zo schrijft ING 140 miljoen euro af op eigen softwareproject Maggie. Ook heeft het concern 230 miljoen euro afschreven op zijn belang in de Thaise TMB Bank. (Corona gebruiken om de balans op te poetsen voor zaken die ongerelateerd zijn aan Corona, nu gauw af boeken ten koste van de winstgevendheid en het dividend..)

Door die eenmalige posten is de kwartaalwinst van ING lager uitgekomen dan alom door analisten werd verwacht. Daar staat volgens de deskundigen bij KBC tegenover dat de bank beduidend minder geld in de stroppenpot hoefde te stoppen dan voorzien. Dat laatste zou een aanwijzing kunnen zijn dat het ergste van de crisis inmiddels achter de rug.

De analisten wijzen verder op de nieuwe ambities voor de kapitaalbuffer en het gewijzigde dividendbeleid van de bank. Waar ING er vroeger naar streefde om telkens een iets groter deel van de winst naar de aandeelhouders te laten terugvloeien, is dat deel nu vastgezet op 50 procent. (Voor Hoelang?? Stop met het zaaien van twijfel en communiceer duidelijker naar de aandeelhouder!)Voorlopig keert de bank vanwege de oproep hierover van de Europese Centrale Bank (ECB) evenwel nog geen dividend uit. In plaats daarvan wordt de winst apart gezet, zodat er later, als de ECB dit goed vindt, alsnog geld naar de aandeelhouders kan gaan.

KBC handhaaft zijn advies voor ING op buy, met een koersdoel van 8 euro. Het aandeel ING noteerde donderdag rond 10.20 uur 6 procent lager op 6,02 euro. Daarmee was de bank met afstand de grootste daler in de Amsterdamse AEX.
Rupert
0
Het is in ieder geval bemoedigend om te zien dat een rotte appel als ABN zelf al aangeeft dat er over dit jaar geen dividend wordt uitbetaald! Als de ECB alle rotte appels die boodschap nu even meegeeft kan 10 December nog meevallen......ik vrees echter het ergste.

Onze nieuwe CEO had namelijk ook het volgende kunnen zeggen: we hebben 8MLD aan overtollige middelen...... zodra de ECB groen licht geeft gaan we eigen aandelen inkopen. Wat zou de koers van het aandeel ING dan hebben gedaan? Wat zou de winst per aandeel worden?
Nee, ING besluit voor 4,5MLD obligaties terug te kopen........hiermee besparen we misschien 20-30mio per jaar......niet echt interessant voor mij als aandeelhouder.
ING heeft hiermee ook aangegeven dat het niet tot de banken gaat behoren die gaan overnemen......ik denk dat dat het grootste verschil is tussen Rijswijk en Hamers...... laatstgenoemde zou op overnamepad gaan er een een grote Europese bank van maken.....onder Rijswijk gaan we de grootste van de Benelux blijven en verder vooral focussen op efficientie.......
De fantasie is er helemaal uit in ieder geval.
Mr.J.bonds
0
quote:

Rupert schreef op 11 november 2020 20:42:


Het is in ieder geval bemoedigend om te zien dat een rotte appel als ABN zelf al aangeeft dat er over dit jaar geen dividend wordt uitbetaald! Als de ECB alle rotte appels die boodschap nu even meegeeft kan 10 December nog meevallen......ik vrees echter het ergste.Onze nieuwe CEO had namelijk ook het volgende kunnen zeggen: we hebben 8MLD aan overtollige middelen...... zodra de ECB groen licht geeft gaan we eigen aandelen inkopen. Wat zou de koers van het aandeel ING dan hebben gedaan? Wat zou de winst per aandeel worden?
Nee, ING besluit voor 4,5MLD obligaties terug te kopen........hiermee besparen we misschien 20-30mio per jaar......niet echt interessant voor mij als aandeelhouder.
ING heeft hiermee ook aangegeven dat het niet tot de banken gaat behoren die gaan overnemen......ik denk dat dat het grootste verschil is tussen Rijswijk en Hamers...... laatstgenoemde zou op overnamepad gaan er een een grote Europese bank van maken.....onder Rijswijk gaan we de grootste van de Benelux blijven en verder vooral focussen op efficientie.......
De fantasie is er helemaal uit in ieder geval.


*Rupert, ben jij toevallig ook fan van Family Guy? ;-)

Zeer zonde, idd die obligatie inkoop. Maar goed. Zo lang ze maar weer met dividend over de brug komen.. Maar ik heb nu echt het idee dat wij de aandeelhouders echt compleet als onhoorbare, onzichtbare partij met geen echte vinger in de pap op de laatste plaats komen.. Stelletje laffe dakhazen dat het zijn.. Wie behartigd echt onze belangen nu eens? De VEB in deze? de AFM? tandenloze waakhonden zijn het in deze.. En ING Bestuur maar lachen om de kluiven die ze krijgen toegeworpen de de ECB aangaande de niet-dwingende dividend adviezen.. Oh Oh wat zijn ze nu het braafste jongentje van de klas. Het valt ook helemaal niet hoor dat dit Godsgeschenk van de ECB nu overduidelijk wordt gebruikt om de eigen slechte management beslissingen weg te poetsen aangaande de zakelijke tak.. Waren ze normaal gesproken nooit zonder kleerscheuren mee weggekomen op de AVA. Maar nu.. En **** de aandeelhouder in het proces, zeggen ze daar lachend op het ING hoofdkantoor al dikke bonussen opstrijkend en zeer dikke salarissen incasserend en scheten latend onder het genot van de beste wijnen en spijzen bij Le Garage..


Maar goed. Ik beleg voor mijn pensioen, ben een eenmanszaak dus ik moet het zelf opbouwen..
Vind het zo f***** oneerlijk hoe het nu gaat tov de banken en het dividendbeleid. Het lijkt wel of ze onder één hoedje spelen met grote short partijen zoals Goldman Sachs. Want die hebben als een kogel geprofiteerd van het 100% schrappen van het dividend. Een aantal institutionele beleggers moesten toen het aandeel en massaal verkopen omdat ze van hun statuten alleen maar dividenduitkerende aandelen mogen aanhouden.. en natuurlijk zijn op die beweging de shorters ingesprongen, honderden miljoenen verdiend over de rug van onze nederlandse pensioenfondsen en alle particuliere beleggers.. En bedankt hé, ***-ING Bestuur!

Koers wordt met 80% in elkaar geramd en geen dividend mag de particuliere aandeelhouder vreten van de compassieloze CEO en CFO. Gaat nergens meer over.
Ze hadden ook het dividend met 50% of misschien 70% kunnen verlagen, dan was de koersbeweging naar beneden niet zo sterk geweest, want minder interessant voor shorters..
En weet he wat het is.. Dit weet uiteraard het bestuur en de RvC allemaal ook wel. Een enorme koersval wisten zij zij ook dat dit ging plaatsvinden na 100% schrappen dividend. Maar het interesseert ze gewoon geen ene hol.. En misschien hebben ze er zelfs wel via stromannen en shortposities van geprofiteerd.. Zou me ook totaal niets verbazen..

Maar toe maar, waardeloos ING Bestuur, ram de koers maar aan gort en laat het dividedn maar lekker geschrapt.. Je vernietigt er alleen maar de BV Nederland mee. Al die niet uitgekeerde dividenden en koersschade aan het aandeel ING werkt alleen maar koopkracht vernietigend. Want ik en de rest van de aandeelhouders kunnen ze nu niet meer aanwenden voor consumptie goederen of om maar wat te noemen, reizen.. Terwijl dit nou juist zo belangrijk zou zijn geweest voor het herstel van onze nederlandse economie.. Bedankt voor het vriendelijke meedenken , ING. Goed bezig zo! Blijf vooral doorgaan met ons dividend verspillen aan waardeloze insignificante obligaties..
Rupert
0
"en op de derde obligatie met 0 procent rente is een bedrag uitstaand van 1,25 miljard euro"

Het aflossen van obligaties waarop rente zit.....daar kan ik ondanks dat ik het in deze situatie niet slim vind...in ieder geval nog iets bij voorstellen......maar waarom zou je in hemelsnaam een 0 procent obligatie willen aflossen??
Is dit omdat ze deze middelen inmiddels ook al tegen -1% kunnen lenen?

Voor 1,25MLD kun je vandaag de dag bijna 4% aandelen uit de markt halen...... of 15% van ABN Amro

En dan die kansloze ECB die wil dat banken geen dividend uitkeren zodat ze genoeg geld hebben om te kunnen uitlenen en de reele economie te ondersteunen.

Voor mij zijn mn aandelen ook mn pensioen......maar ergens begin ook zo'n schijthekel te krijgen aan de ECB / DNB / ING Top....dat ik hoop dat alles compleet de vernieling in gaat.

drooglegging
0
Sinds het dividend verbod branden ze de CET1 ratio op, langzaam maar solide.
ING heeft het al aangegeven, Abn heeft het al uitgevoerd, Rabo doet min of meer hetzelfde.

De CET1 ratio opbranden is kortstondig, alle opgebouwde buffer na de bankencrisis zal er binnen 3 kwartalen opgebrand zijn met alle risicos die daarbij horen.

Het gewoon doorgang laten vinden van dividend uitbetalingen was factor 6 goedkoper geweest.

De NL grootbanken gaan dus verzwakken terwijl er nu al behoorlijke afstand is met soortgenoten weten we sinds de Q3 cijfers.

Stel dat de opgebouwde buffers echt nodig worden vanaf 2021(want daar zijn buffers voor natuurlijk) en bij de NL banken zijn die grotendeels verdwenen.

Heel veel huili huili, centjes uit de haag, geen blije aandeelhouders, krimpend vertrouwen, de hele optocht weer opnieuw!
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 sep 2021 11:37
Koers 11,884
Verschil +0,014 (+0,12%)
Hoog 11,924
Laag 11,774
Volume 5.198.797
Volume gemiddeld 13.071.716
Volume gisteren 14.016.833

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront