Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Ontex BE0974276082

Laatste koers (eur)

8,340
 • Verschill

  -0,060 -0,71%
 • Volume

  61.943 Gem. (3M) 155,9K
 • Bied

  8,340  
 • Laat

  8,350  
+ Toevoegen aan watchlist

overnamegeruchten

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Wall Street Trader 24 maart 2022 10:32
  quote:

  bruguy schreef op 10 maart 2022 21:26:

  Goed boerend GBL zwijgt in alle talen over Ontex
  20:05 (10-03) - Bron: De Tijd

  De Frère-holding GBL heeft een goed 2021 achter de rug, waarin haar intrinsieke waarde met een tiende klom. Ze krikt haar dividend met 10 procent op. Over een eventueel bod op Ontex is CEO Ian Gallienne kort en duidelijk: 'No comment'.

  Vorige week schreef het persagentschap Bloomberg dat GBL gesprekken zou aangeknoopt hebben met industriële spelers en investeringsfondsen om Ontex van de beurs te halen. De Frère-holding bezit iets minder dan 20 procent van de luierfabrikant en is er de grootste aandeelhouder.

  Tot nu hield men aan de Marnixlaan de lippen stijf op elkaar over het onderwerp. Ook in de marge van de voorstelling van de jaarresultaten was dat zo. 'We reageren niet op geruchten. Geen commentaar', zei CEO Ian Gallienne, die nogmaals onderstreepte dat Ontex slechts 0,5 procent van de GBL-portefeuille vertegenwoordigt. 'Wij steunen het management van het bedrijf voluit.'

  Korting

  De holding kan terugblikken op een goed jaar. Ze krikte haar netto-actiefwaarde met tien procent op naar 22,5 miljard euro. Na de vernietiging van 5 miljoen eigen aandelen leidt dat tot een nieuwe netto-actiefwaarde van 143,9 euro per aandeel. Daarmee dringt GBL zijn hardnekkige beurskorting een klein beetje terug. Die bedroeg eind vorig jaar nog 31,8 procent, ten opzichte van ruim 35 procent een jaar eerder.

  De cash earnings - zeg maar wat GBL van zijn participaties binnenkrijgt (dividenden en rente) - klommen met 8 procent tot 474 miljoen. Een herneming van het dividend bij Adidas en hogere dividenden bij Umicore en zalmproducent Mowi compenseerden lagere uitkeringen bij Holcim en Imerys. Inspectiespecialist SGS draagt met 103,5 miljoen aan de cashinkomsten.

  Private equity

  GBL blijft steeds meer inzetten op private equity en vermogensbeheer en bouwt zijn participaties in beursgenoteerde bedrijven af. De holding verlaagde het afgelopen jaar haar participatie in Holcim van 7,6 tot 2,1 procent en die in de machinefabrikant GEA van 8,5 procent tot 6,3 procent. Het GBL-belang in Umicore daalde van 18 procent tot iets minder dan 16 procent.

  De private activa vertegenwoordigden eind vorig jaar een kwart van de portefeuille. Op middellange termijn mikt de holding van de families Frère en Desmarais op 40 procent. In 2021 investeerde GBL onder andere in de wereldleider in mobiele games Voodoo, rondde het zijn investering in de fietsenproducent Canyon af en zette het een voet tussen de deur bij het Zweedse Klarna, Europa's grootse fintechbedrijf.
  GBL had eind vorig jaar een oorlogskas van 4,4 miljard euro, bestaande uit cash en ongebruikte kredietlijnen.

  De holding krikt haar dividend met 10 procent op naar 2,75 euro per aandeel. Daarnaast zal GBL een nieuwe aandelenvernietiging - van 407 miljoen euro aan ingekochte aandelen in 2021 - voorstellen op de volgende aandeelhoudersvergadering.

  Michael Sephiha
  Ellen Vermorgen
  In other words; Negotiations are still ongoing but the end of the transition is near. GBL and Ontex are legally obliged to inform the Market.

  If GBL or Ontex said yes, the stock would sky rocket immediately and do the deal negotiations not any good.

  We still just have to be patient about the outcome of the (possible) deal.
 2. Izette 11 mei 2022 08:12
  Ontex bevestigt verkennende besprekingen met AIP over mogelijke bedrijfscombinatie met Attindas
  Aalst-Erembodegem, België, 11 mei 2022 – Ontex Group NV ("Ontex" of de "Onderneming"), een toonaangevende internationale leverancier van oplossingen voor persoonlijke hygiëne, heeft kennisgenomen van de recente speculaties in de pers en bevestigt dat het verkennende besprekingen voert met American Industrial Partners ("AIP") over een mogelijke transactie die tot een bedrijfscombinatie met Attindas, een portefeuillebedrijf van AIP, zou kunnen leiden. Deze besprekingen bevinden zich in een vroeg stadium en er werd nog geen overeenstemming bereikt over de structuur of de voorwaarden van een mogelijke transactie. Er bestaat geen zekerheid dat een dergelijke overeenkomst zal worden bereikt of, indien dat het geval is, op welke voorwaarden.
  Ontex zal, in overeenstemming met haar wettelijke verplichtingen, de markt informeren indien en wanneer het daartoe verplicht is.
 3. Beso 11 mei 2022 15:14
  Morgen resultaten 1ste kwartaal Ontex.

  Artikel uit Beursduivel :
  (ABM FN) Ontex heeft in het eerste kwartaal de marges onder druk zien staan. Dit verwachten de analisten van KBC Securities in aanloop naar de kwartaalcijfers van de luierfabrikant donderdagochtend.

  De aangepaste EBITDA-marge voor de kernmarkten is in vergelijking met het vierde kwartaal vorig jaar licht gedaald, zo voorziet KBC.

  De stijging van grondstofprijzen blijft Ontex pijn doen, aldus de analisten.

  Wel verwacht het beurshuis een verbetering van de marge vanaf het tweede kwartaal.

  KBC Securities hanteert een koopadvies voor het aandeel Ontex, met een koersdoel van 12,00 euro.
 4. forum rang 4 Wall Street Trader 13 mei 2022 12:09
  Oddo Securities provides securities brokerage and research services.

  Ontex : Chance of a deal happening fairly high: upgrade to Neutral

  Chance of a deal happening fairly high, in our view - With Ontex having confirmed to be in talks with American Industrial Partners (AIP), we deem the chance of a deal happening as fairly high. This view is supported by 1) key Ontex shareholder GBL (20%) seemingly being a (partial) architect of an Ontex takeover, 2) relatively sizeable synergies following a merger with Attindas (previously named Domtar; AAOBe: € 50m), 3) both companies being complementary in terms of...

  New York-based AIP is working with an adviser as it studies an acquisition of Brussels-listed Ontex, the people said, asking not to be identified discussing confidential information. Ontex has a market value of 513 million euros ($541 million).

  Those discussions are at an early stage, and no agreement has been reached as to the structure or terms of any possible transaction.
  There is no certainty that any such agreement will be reached or, if so, on what terms.
  Ontex will, consistent with its legal obligations, inform the market as and when it is required to do so.

  In 2018, when it had a market value of 1.6 billion euros, Ontex rejected a takeover offer from private equity firm PAI Partners as too low. Esther Berrozpe Galindo took over as the company’s chief executive officer at the start of 2021.

  De marges van de luierproducent Ontex bereikten in het eerste kwartaal een dieptepunt.

  Topvrouw Esther Berrozpe is ontevreden, maar rekent erop dat ze herstellen. 'Daarop vertrouw ik.'
  Over de fusiegesprekken met sectorgenoot Attindas houdt ze zich op de vlakte.

  'Het enige dat ik kan zeggen, is dat de twee groepen geografisch en qua producten en klanten complementair zijn. Wat de timing betreft: dit is een prioriteit. De speculatie kan niet te lang duren.'

  Ze is het er niet mee eens dat Ontex door zijn povere resultaten en marges in een slechte onderhandelingspositie zit. 'We zitten in dezelfde branche en staan voor dezelfde uitdagingen. We discussiëren daarom als gelijken, ongeacht onze resultaten. Een deal kan ons een grotere schaal geven en ons toelaten sneller te groeien.'

  Onder meer de verkoop van de Braziliaanse poot sleept al maanden aan. Berrozpe: 'We hebben niet-bindende biedingen gekregen voor de onderdelen die te koop staan en de kandidaat-overnemers zijn bezig met een boekenonderzoek. Het zal zijn vruchten afwerpen.'

  De Ontex-topvrouw wil zich evenwel niet laten opjagen. 'Onze sector zit in een moeilijke fase en het is in de huidige marktomstandigheden niet vanzelfsprekend om goede activa - die soms zelfs beter zijn dan die van de concurrentie - te verkopen.
  Ik wil waarde uit die activa halen. Dat maakt deel uit van onze strategie. En we hebben het geld nodig om onze schulden af te bouwen.'
 5. gied 24 mei 2022 16:01
  Nog niets meer gekend over een eventuele overname? Is hier "geen nieuws is goed nieuws" van toepassing?
 6. Ars longa, vita brevis 24 mei 2022 23:02
  quote:

  gied schreef op 24 mei 2022 16:01:

  Nog niets meer gekend over een eventuele overname? Is hier "geen nieuws is goed nieuws" van toepassing?
  Dit is mijns inziens overduidelijk. De handel in het aandeel is droger dan droog, er wordt rustig gewerkt aan een transactie en het moet gek lopen wil hier niet een delisting komen. Je kan het redelijk eenvoudig uittekenen. Uiteraard zijn er risico's ten aanzien van boekenonderzoek/financiering/onvoorziene markt(valuta)bewegingen, maar het management staat duidelijk open voor een strategische koop of ander soort delisting.

  Ik vermoed dat partijen in de boeken zitten en een SPA aan het uitonderhandelen zijn. Grootste struikelblok is waarschijnlijk het belang van ENA. Zij zullen wellicht niet willen doorrollen, maar verkoop van hun belang zal niet tegen te lage koers kunnen. Hoe ze daar een list op gaan verzinnen gaan we zien, maar ENA zal vast met een betere deal wegkomen dan wij..
 7. forum rang 4 stockholder 25 mei 2022 12:49
  quote:

  gied schreef op 24 mei 2022 16:01:

  Nog niets meer gekend over een eventuele overname? Is hier "geen nieuws is goed nieuws" van toepassing?
  Haha, dit kan 2 kanten op.
  Je hebt "geen bericht, goed bericht"
  en je hebt: iets wat lang duur kan niet goed zijn.

  Dus kies maar wat U belieft.
 8. Ars longa, vita brevis 25 mei 2022 15:42
  - Ontex is de eerste keer in 1998 aan de beurs genoteerd
  - 5 jaar later, in 2003 werd het er vanaf gehaald (private equity - Candover)
  - In 2010 werd het bijna weer genoteerd, maar een ander PE consortium nam het bedrijf uiteindelijk over
  - In 2014 werd het bedrijf alsnog naar de beurs gebracht
  - In 2018 poging door weer een ander PE consortium om van de beurs te halen. Dit lukte met name niet door onwillig management (zoals helaas bij een ieder bekend hier)
  - Nu is management wel gewillig (anders zou er namelijk heel anders zijn gereageerd op de geruchten) en lijkt het evident dat grootaandeelhouders sneller verlies kunnen goedmaken als ze de free float tegen een discount kunnen opkopen.

  Er is geen zekerheid, maar voor een hele hoge mate van waarschijnlijkheid doe ik het ook..
 9. forum rang 6 keffertje 26 mei 2022 10:45
  quote:

  stockholder schreef op 25 mei 2022 18:54:

  Ars,
  ik deel uw mening
  Ik ook en zie dat de dagelijkse dumper zijn werk weer heeft gedaan, dus kunnen we weer omhoog :)
 10. forum rang 6 keffertje 26 mei 2022 10:45
  quote:

  stockholder schreef op 25 mei 2022 12:49:

  [...]

  Haha, dit kan 2 kanten op.
  Je hebt "geen bericht, goed bericht"
  en je hebt: iets wat lang duur kan niet goed zijn.

  Dus kies maar wat U belieft.
  Klopt, maar ik kies voor: een broedende kip niet storen...
 11. forum rang 4 stockholder 26 mei 2022 18:35
  quote:

  keffertje schreef op 26 mei 2022 10:45:

  [...]

  Klopt, maar ik kies voor: een broedende kip niet storen...
  ik ben er helemaal klaar voor om de eitjes op te vangen.
  Overnameprijs 11 en mijn beursjaar wordt goed.
 12. forum rang 4 Wall Street Trader 9 juni 2022 13:07
  quote:

  keffertje schreef op 8 juni 2022 23:41:

  [...]

  Ik zie iets anders gebeuren. Het zijn de gokkers die speculeren over een veel hoger bod, die de stukken soms met donderend geweld uit de markt halen, tegenover de angsthazen/ongelovigen, die bij tijd en wijle met dezelfde agressie dumpen.

  Heb het zelf al een paar keer meegemaakt de afgelopen tijd dat je een pluk laag opvangt, die je binnen enkele minuten weer tegen een paar centen meer gemakkelijk kunt slijten.

  Ik heb zelf een longpositie dus hoop ik op een goede afloop, maar het verleden (mislukte bieding) en de marktsituatie temperen mijn verwachting over het doorgaan en de eventuele hoogte van het bod.

  Wel boezemt het krachtdadig optreden van de CEO vertrouwen in. Ben benieuwd naar de voortgang van de desinvesteringen, maar de vraag die ik daarover aan het bedrijf heb gesteld zal ongetwijfeld niet beantwoord worden (anders deel ik hem hier).
  CEO Esther Berrozpe

  "Regarding divestments, Ontex is making good progress. We have received several nonbinding offers and due diligence is progressing.

  For the full year 2022, Ontex expects the following: thanks to the momentum of our growth drivers and the effect of the acceleration of price increase utilization, we expect our revenue to grow high single-digit like-for-like.

  To your question on does this impact our strategy, the answer is no. We continue to focus and execute our strategy.
  As I said before, priority is continue with the very strong growth that we've seen and the momentum that we've seen in Q1, continue with the savings program, accelerate our pricing in the market to fully offset inflation and continue with our program.

  So at this point, there is no impact and I don't expect any impact in the near term".
 13. forum rang 6 keffertje 9 juni 2022 14:58
  quote:

  Wall Street Trader schreef op 9 juni 2022 13:07:

  [...]

  CEO Esther Berrozpe

  "Regarding divestments, Ontex is making good progress. We have received several nonbinding offers and due diligence is progressing.

  For the full year 2022, Ontex expects the following: thanks to the momentum of our growth drivers and the effect of the acceleration of price increase utilization, we expect our revenue to grow high single-digit like-for-like.

  To your question on does this impact our strategy, the answer is no. We continue to focus and execute our strategy.
  As I said before, priority is continue with the very strong growth that we've seen and the momentum that we've seen in Q1, continue with the savings program, accelerate our pricing in the market to fully offset inflation and continue with our program.

  So at this point, there is no impact and I don't expect any impact in the near term".
  Top, thanks... we wachten het vrolijk af!
 14. forum rang 6 keffertje 14 juni 2022 07:48
  quote:

  keffertje schreef op 9 juni 2022 14:58:

  [...]

  Top, thanks... we wachten het vrolijk af!
  Overigens kreeg ik keurig een gelijkluidend antwoord van het bedrijf inzake mijn vraag over het eventueel opschorten van de desinvesteringen in verband met een mogelijke overna/fusie.

  Men gaat gewoon door en ligt op schema, dat is dus mooi. Bovendien sprak men net als in het pb van 'preliminary talks', dus voorzichtigheid blijft geboden, omdat wel duidelijk is dat de gesprekken veel te vroeg zijn uitgelekt.
 15. forum rang 4 Wall Street Trader 14 juni 2022 22:40
  Stel nu al uw vragen aan Ontex-CEO Esther Berrozpe

  Vrijdag om 12 uur gaat De Tijd in gesprek met Esther Berrozpe, de CEO van de luiermaker Ontex.
  Dat gesprek kunt u via een livestream volgen.
  U kunt nu al uw vragen insturen, waarvan we er vrijdag zoveel mogelijk voorleggen aan de CEO.

  Esther Berrozpe, die van Spaanse afkomst is, leidt Ontex sinds begin 2021. Ze zit al sinds 2019 in het bestuur. Berrozpe heeft 25 jaar ervaring in consumentengoederen, onder meer bij Sara Lee, Wella en Whirlpool.

  Bij Ontex moet Berrozpe niet alleen besparen, maar ook de schulden terugdringen. Die zijn gestegen tot 883 miljoen euro, waardoor de schuldgraad is opgelopen tot een ongezonde 5,7 keer de brutobedrijfswinst (ebitda). Ze werkt onder meer aan een desinvestering van de activiteiten in de groeilanden, wat de schuldenberg moet aftoppen.

  www.tijd.be/dossiers/ceo-talks/stel-n...
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Geslaagde turnaround Ontex wordt onvoldoende weerspiegeld in waardering

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 25 juni

  1. Alumexx jaarvergadering
  2. Chicago Fed-index mei (VS)
  3. Case Shiller huizenprijzen april (VS)
  4. Consumentenvertrouwen (Conference Board) juni (VS)
  5. FedEx Q4-cijfers
 2. 26 juni

  1. Consumentenvertrouwen juli (Dld)
  2. Consumentenvertrouwen juni (Fra)
  3. Value8 jaarvergadering
  4. PB Holding jaarvergadering
  5. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht