Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

B&S Group SA LU1789205884

Laatste koers (eur)

4,780
 • Verschill

  0,000 0,00%
 • Volume

  80.672 Gem. (3M) 84,8K
 • Bied

  4,750  
 • Laat

  4,950  
+ Toevoegen aan watchlist

B en S Group - 2024

519 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 januari 2024 09:23
  Our markets

  Serving scalable markets in selected channels

  We are an ambitious business with a global focus but a champion of the niches from which we originated. Even with an increasing global footprint, we continue to leverage our expertise for deep local relevance in the markets we operate.
  Reach out to us

  Online channels

  Reseller platforms, closed platforms, direct-to-consumer
  Duty-free & travel retail

  Border stores, diplomatic shops, travel retail stores, crew shops, shops at military compounds
  Value & secondary retail

  International value retail chains, discount retailers
  Domestic / off trade

  Supermarkets and retail chains, mini markets, convenience stores, kiosks
  Hospitality / on trade

  Hotels, bars, restaurants
  Government & Defense

  Military operations, UN peacekeeping missions
  Maritime & Remote

  Marine vessels, cruise liners, industrial sites
 2. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 januari 2024 09:25
  Antwoord B&S op vragen VEB: “ingetrokken bod is vertrouwelijk, wij doen geen mededelingen”
  Datum 14 oktober 2022

  BS Group SA

  Begin oktober werd bekend dat oprichter en grootaandeelhouder Willem Blijdorp van handelsconcern B&S Group op ramkoers ligt met een deel van de rvc. Aanleiding was een “indicatief bod” van Blijdorp om heel B&S weer in handen te krijgen. De VEB stuurde een brief op poten aan zowel bestuur als rvc.

  Gisteren kwam daarop het antwoord binnen. Weliswaar wordt een deel van de vragen beantwoord, maar over de echt belangrijke kwesties zwijgen president-commissaris Jan Arie van Barneveld en ceo Tako de Haan in alle talen.

  Al sinds de zomer rommelt het bij het aan de Euronext Amsterdam genoteerde handelsconcern B&S Group. Begin oktober kwam naar buiten dat oprichter, commissaris en meerderheidsaandeelhouder Willem Blijdorp in de zomermaanden van 2022 heeft geprobeerd om met een “indicatief bod” B&S weer volledig in handen te krijgen. Zijn plan stuitte echter op verzet van de president-commissaris, die nu op de schopstoel zit.

  De VEB stuurde daarom namens de minderheidsaandeelhouders een brief op poten aan zowel het bestuur als aan de beide onafhankelijke commissarissen met vragen over wat zich de afgelopen maanden in de bestuurskamer van B&S heeft afgespeeld.

  Antwoord
  Hoewel er dus twee brieven uitgingen, met verschillende vragen, ontving de VEB gisterenmiddag 13 oktober één antwoord vanuit B&S. “Deze antwoordbrief moet worden beschouwd als een antwoord op beide brieven en wordt dus mede namens de onafhankelijke commissarissen gegeven”

  Bestuur en commissarissen van B&S hebben “de belangen van alle stakeholders meegenomen” toen zij een “indicatief bod” van grootaandeelhouder Sarabel afwezen, schrijven president-commissaris Jan Arie van Barneveld en ceo Tako de Haan in de brief.

  Mocht Sarabel een nieuwe poging doen B&S volledig naar zich toe te trekken, dan zullen zij opnieuw “de belangen van alle stakeholders inclusief minderheidsaandeelhouders behartigen”, zo valt uit hun antwoord op te maken.

  Biedprijs
  Maar over wat er verder rond de verrassingsaanval van Sarabel is gebeurd, laten Barneveld en De Haan de minderheidsaandeelhouders in het ongewisse. De vragen over het moment waarop Sarabel zich met een overnamevoorstel heeft gemeld en de wijze waarop de onafhankelijke commissarissen het bod hebben gewikt en gewogen, worden niet beantwoord.

  Ook gaat B&S in zijn schriftelijke reactie niet in op de biedprijs die Sarabel voor ogen had en hoe het voorgenomen bod juridisch in elkaar was gedraaid. “Vanwege het vertrouwelijke karakter van de informatie” willen beide functionarissen dat niet prijsgeven. Aan het bestuur van B&S vroeg de VEB bovendien of het de plannen van Blijdorp om het bedrijf van de beurs te halen steunde, maar ook op die vraag komt geen antwoord.

  Lees hier de reactie van B&S

  Verzet
  Zoals in het eerdere VEB-artikel over B&S beschreven, stuitte het bod van Blijdorp op verzet van de twee onafhankelijke commissarissen. Samen met Kitty Koelemeijer vormt Jan Arie van Barneveld dat smaldeel van de rvc. De beide andere toezichthouders zijn meerderheidsaandeelhouder Blijdorp zelf en zijn zoon Leendert. Blijdorp eiste in eerste instantie het ontslag van beide dwarsliggende commissarissen. Hij veranderde echter plots van koers en wilde toen nog alleen nog maar van Van Barneveld af.

  De eis een aandeelhoudersvergadering te organiseren waarin het ontslag van beide functionarissen bekrachtigd moest worden, is “op dezelfde avond ingediend en ingetrokken”. Volgens De Haan en Van Barneveld heeft Sarabel “de intrekking niet gemotiveerd”.

  Nieuwe commissaris
  Blijdorp wil?nog steeds?dat B&S uiterlijk half november een aandeelhoudersvergadering houdt waarin over het ontslag van Van Barneveld wordt gestemd. Zodra hij van het toneel is verdwenen, moet ten minste één nieuwe commissaris worden aangesteld.

  In de persverklaring van B&S van 3 oktober, die voor de VEB aanleiding vormde het bestuur en de onafhankelijke commissarissen een vragenbrief te sturen, werd vermeld dat er een meningsverschil was ontstaan tussen Sarabel en de rvc “over de manier waarop de rvc het overnamevoorstel heeft beoordeeld”. Wat de bezwaren van de onafhankelijke commissarissen precies zijn geweest, blijft ook na hun schriftelijke reactie onduidelijk.

  Machtsstrijd
  De gang van zaken bij B&S heeft geleid tot een voor Nederlandse begrippen unieke machtsstrijd bij een beursgenoteerd bedrijf. Niet eerder heeft een controlerend aandeelhouder een president-commissaris willen ontslaan om vervolgens zijn eigen overnameplan erdoorheen te kunnen drukken.

  De poging van Blijdorp de volledige controle naar zich toe te trekken, kan vermoedelijk niet helemaal los worden gezien van de ontwikkeling van de beurskoers van de groothandel in dranken, parfums en elektronica.

  De VEB heeft grote zorgen dat minderheidsaandeelhouders de dupe worden van een overnamebod van Blijdorp op een moment dat de beurskoers onder druk staat. Sinds de beursgang in maart 2018 is de marktwaarde met ruim 60 procent gedaald. Blijdorp zou zijn positie als controlerend aandeelhouder misbruiken als hij met een opportunistisch bod minderheidsaandeelhouders wil uitstoten voor een te lage prijs. Zijn eerste poging om B&S volledig in handen te krijgen is weliswaar gesneefd, maar zijn uiteindelijke intenties laten zich niet heel moeilijk meer raden.
 3. Chasse_Patate 2 januari 2024 14:46
  2023 was hopelijk een overgangsjaar voor iedereen die met B&S in porto zit te wachten en te wachten.
  EK voetbal in 2024, daarom zeg ik als variant op een beroemde voetbalterm:

  Komt dat bod!
 4. bambricks 6 januari 2024 10:57
  IK krijg de indruk dat B & S qua koers bodem heeft bereikt.
  We gaan langzaam stapjes omhoog, zeker als de rente zakt en inflatie onder controle is.
 5. JMeister 8 januari 2024 16:29
  Nu het eerste bod is neergelegd en daar geen mededelingen over komen komt er wellicht een beter bod. Mogelijk resulteert dit in stijgende koersen komende weken, er kan best eens een agressief overname bod komen dan denk ik eerder richting de €8 tot €10,- gaat per aandeel. Dat zou lekker zijn, hopelijk komende weken al wat voorpret met verder oplopende koersen. Eens voor wat betreft de bodem ik heb ook snel nog wat uitgebreid op deze koersen :).
 6. Blub 9 januari 2024 09:10
  Koersverloop ziet er wel goed uit. Dalpieken steeds hoger. Kwestie van beperkte tijd dat we over de 4 euro gaan
 7. forum rang 4 Bob777 9 januari 2024 13:30
  quote:

  bambricks schreef op 9 januari 2024 10:55:

  mee eens, het is nu bodem stampen.
  Nee die bodem is al aangestampt.
 8. forum rang 4 Bob777 10 januari 2024 12:53
  En ook weer weg. Maar de omzet is wel gerealiseerd met 2 grote blokken op 3,75.
 9. Woudloper 11 januari 2024 07:16
  Mensdorf, Luxembourg – January 11, 2024 (7:00 CET)

  B&S Group S.A. (“B&S” or the “Company”), a company in the consumer goods industry, announces that it will acquire an additional 24.24% of the shares in Topbrands Europe B.V. (the “transaction”).

  On January 10, 2024, the minority shareholder of Topbrands Europe B.V. (“Topbrands”) has indicated to exercise his put option, for 24.24% of the shares of Topbrands. In line with the option agreement, 50% of the exercise price will be paid at the closing of the transaction. The remaining amount will be paid one year after closing. The transaction will take place within the next 30 days. After the transaction B&S will hold 95.07% of the shares in Topbrands.

  Peter van Mierlo, CEO: “As Executive Board we are pleased to increase our interest in Topbrands. Our Personal Care segment has shown strong growth, building on a clearly defined strategy. We look forward to executing further on the existing strategy with the Topbrands management team.

  Exercise price
  The exercise price is based on the agreed terms with the minority shareholder as stipulated in the option agreement. As a reminder the Calculation method of the exercise price has been disclosed in our latest financial statements (page 180):

  The higher price of (a) the minimum price of € 34,056,019.40 for 525 shares including a correction for the solvability ratio or (b) the weighted average of the profit before tax for the last three years prior to exercise period times 5.9 after dividend payment.

  The final exercise price will be disclosed after finalization.
 10. forum rang 10 voda 11 januari 2024 07:28
  B&S koopt aanvullend belang van 24 procent in Topbrands
  11-jan-2024 07:26

  Vergroot blootstelling aan segment persoonlijke verzorging.

  (ABM FN-Dow Jones) B&S Group wil het belang in Topbrands Europe, gericht op persoonlijke verzorging, vergroten met nog eens 24,24 procent. Dit maakte het bedrijf donderdagochtend bekend.

  Een minderheidsaandeelhouder van Topbrands liet weten zijn putoptie voor 24,24 procent van de aandelen uit te oefenen.

  De transactie zal in de komende dertig dagen plaatsvinden. Na afronding, heeft B&S een belang van 95,07 procent in Topbrands.

  Welke prijs B&S exact voor het belang betaalt, wordt bekend na afronding van de deal. B&S betaalt 50 procent van de uitoefenprijs bij afronding van de transactie. De rest wordt een jaar na de transactie betaald.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999
519 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 14 juni

  1. Internationale handel april (NL)
  2. Bank of Japan rentebesluit (Jap) +0,1% volitaliteit verwacht
  3. Inflatie mei def. (Fra)
  4. Aegon ex €0,16 dividend
  5. Handelsbalans april (eur)
  6. Importprijzen mei (VS)
  7. Consumentenvertrouwen (UvM) juni, voorlopig (VS) 73
 2. 17 juni

  1. Detailhandelsverkopen mei (Chi)
  2. Industriële productie mei (Chi) volitaliteit verwacht
  3. ING Beleggersdag
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht