Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Deutsche Bank overweegt overname Wirecard Bank - media

Deutsche Bank overweegt overname Wirecard Bank - media

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank overweegt om WireCard Bank, onderdeel van het bijna failliete Wirecard, deels of volledig over te nemen. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van een e-mail van een woordvoerder en ingewijden.

Deutsche Bank heeft contact met de Duitse toezichthouder BaFin, het management van Wirecard Bank en de betrokken curatoren, bevestigde een woordvoerder van Deutsche Bank aan Bloomberg zonder verdere details te verstrekken. 

Volgens bronnen is een volledige overname mogelijk maar kan het ook zijn dat Deutsche Bank delen van de financiële tak koopt of op een andere manier Wirecard te hulp schiet. Een definitief besluit is nog niet genomen.

Voor het fraudeschandaal bij de financieel dienstverlener spraken Deutsche Bank en Wirecard al informeel over een fusie. Wirecard Bank, een van de belangrijkste onderdelen van het bedrijf, is mogelijk een waardevolle overnameprooi gezien de samenwerkingen met creditcardbedrijven als Visa en Mastercard. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deutsche Bank kopen verkopen
Wirecard AG kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht