Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Zeer hoge werkzaamheid coronavaccin Novavax

Zeer hoge werkzaamheid coronavaccin Novavax

(ABM FN-Dow Jones) Het coronavaccin van Novavax heeft een werkzaamheid van ruim 96 procent. Dit meldde het Amerikaanse farmabedrijf donderdag nabeurs.

Uit een klinische studie blijkt dat het vaccin van Novavax een werkzaamheid van 96,4 procent heeft bij milde, matige en ernstige besmettingen met het oorspronkelijke coronavirus. In januari kwam Novavax al met interimresultaten die een werkzaamheid van 89,3 procent toonden.

Diezelfde werkzaamheid was lager, 55,4 procent, bij een afzonderlijke studie die zich richtte op de Zuid-Afrikaanse variant, maar NVX-CoV2373 biedt ook hier 100 procent bescherming tegen ernstige ziekte, inclusief ziekenhuisopname en overlijden, aldus het bedrijf.

Novavax zal de data gebruiken om wereldwijd aanvragen te doen voor goedkeuring van zijn vaccin. De eerste goedkeuring, waarschijnlijk in de VS, wordt op zijn vroegst in april verwacht, werd eerder al bekend.

Het aandeel Novavax noteerde donderdag in de nabeurshandel op Wall Street 17 procent hoger, na een stijging van bijna 9 procent in de reguliere handel.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NOVAVAX INC. DL-,01 kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 mei

    1. Japan inflatie
    2. BBP eerste kwartaal (Dld)
    3. Detailhandelsverkopen april (VK)
    4. Ondernemersvertrouwen mei (Fra)
    5. B&S Group - jaarvergadering
    6. NN Group - jaarvergadering
    7. Orders duurzame goederen april (VS)
    8. Consumentenvertrouwen (UvM) mei, def. (VS)
  2. 27 mei

    1. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    2. Aalberts ex €1,13 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht