Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Delta Air Lines beperkt verlies
Beeld: ABM Financial News

Delta Air Lines beperkt verlies

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Delta Air Lines stond donderdag hoger in de handel voorbeurs, nadat de luchtvaartmaatschappij weer onderliggende winst boekte in het eerste kwartaal, dankzij hogere dan verwachte inkomsten.  

Ook meldde het luchtvaartbedrijf vertrouwen te hebben in zijn doelen voor het lopende boekjaar, dankzij de sterke vooruitzichten voor het lopende kwartaal.

"Met een solide winstgevendheid afgelopen kwartaal en sterke vooruitzichten voor dit kwartaal, hebben we vertrouwen in onze outlook voor het hele jaar, met een omzetgroei van 15 tot 20 procent op jaarbasis, een winst van 5 tot 6 dollar per aandeel en een vrije kasstroom van meer dan 2 miljard dollar", zei CEO Ed Bastian donderdag in een toelichting. 

Het nettoresultaat was in de eerste drie maanden nog wel negatief met een verlies van 363 miljoen dollar, maar fors beter dan het nettoverlies van 940 miljoen dollar een jaar eerder in dezelfde periode.

Zonder bijzondere posten, zoals kosten voor een nieuw salarisakkoord met de piloten, die het bedrijf graag als eenmalig presenteert, bedroeg de aangepaste winst per aandeel 0,25 dollar, tegen 1,23 dollar verlies een jaar eerder. Overigens rekenden analisten op een nog iets hogere aangepaste winst van 0,29 dollar per aandeel.

De omzet steeg met 36,5 procent tot 12,8 miljard dollar. Dit was meer dan de consensusverwachting bij FactSet van 12,0 miljard dollar. De inkomsten uit passagiersvervoer stegen met 51 procent tot 10,4 miljard dollar. De vrachtinkomsten daalden daarentegen met 28 procent.

Het aandeel Delta Airlines steeg ruim 2 procent voorbeurs en was daarmee een van de sterkste stijgers in de elektronische handel.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Delta Air Lines overtreft winstverwachtingen
  2. IATA: luchtvrachtvervoer blijft goed groeien

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Delta Air Lines kopen verkopen

50% zegt kopen

4 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht