Word abonnee en neem Beursduivel Premium
GBL start 2023 positief

GBL start 2023 positief

(ABM FN) Group Bruxelles Lambert heeft in het eerste kwartaal van 2023 een positief resultaat behaald. Dit bleek woensdag nabeurs uit de cijfers van de holding.

"GBL kende een positief eerste kwartaal met een aanhoudend snelle groei van onze activiteiten in de gezondheidszorg en een opleving van de NAW van beursgenoteerde en alternatieve activa”, zei CEO Ian Gallienne in een toelichting. 

GBL wees erop dat deze ontwikkelingen een veelbelovend begin van het jaar vormen.

"Alle geconsolideerde private activa hebben een sterke omzetgroei geboekt, met een totale stijging van 16 procent", aldus het bedrijf.

GBL is haar portefeuille actief blijven roteren. De groep voltooide de verkoop van haar resterende belang van 1,9 procent in Mowi voor een opbrengst van 158 miljoen euro. 

Daarnaast heeft de groep meerwaarden gerealiseerd op haar deelneming in Pernod Ricard door 0,6 miljoen aandelen te verkopen voor 110 miljoen euro. Dit genereerde een netto meerwaarde van 76 miljoen euro op basis van de historische aanschaffingsprijs.

Het geconsolideerd nettoresultaat bedroeg in het eerste kwartaal 77 miljoen euro, tegenover een verlies van 126 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De resultaten van het eerste kwartaal zijn traditioneel wel niet erg representatief voor het volledige jaar, aangezien een aanzienlijk deel van de dividenden van de deelnemingen pas vanaf het tweede kwartaal wordt geboekt bij GBL.

De netto-actiefwaarde van de holding verbeterde licht ten opzichte van eind 2022, tot 18,6 miljard euro. De NAW per aandeel kwam uit op 121,54 euro, wat een stijging van 5 procent op kwartaalbasis betekent.

Outlook en dividend

GBL gaf woensdag geen concrete outlook af.

In de loop van het kwartaal werd voor 147 miljoen euro aan eigen aandelen ingekocht. Het dividend zal pas bekendgemaakt worden bij de halfjaarcijfers.

Kredietbeoordelaar S&P heeft tot slot op 28 april zijn outlook voor GLB van negatief naar stabiel verhoogd en de kredietrating op A+ bevestigd.

Het aandeel GBL sloot woensdag licht hoger op 80,28 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
GBL kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 21 februari

  1. Japan handelsbalans jan
  2. JDE Peet's Q4-cijfers
  3. Wolters Kluwer Q4-cijfers
  4. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
  5. EU consumentenvertrouwen feb (voorlopig)
  6. Aedifica Q4-cijfers
  7. AMG Q4-cijfers
  8. Fed-notulen volitaliteit verwacht
  9. Nvidia Q4-cijfers
  10. Rivian Q4-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht