Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: Orange Belgium presenteert goed doordachte strategie
Beeld: Telenet

Beursblik: Orange Belgium presenteert goed doordachte strategie

(ABM FN) Orange Belgium heeft donderdag een goed doordachte strategie, zo niet een gedurfde strategie gepresenteerd, en dat op de eerste plaats qua prijsstelling. Dit concludeerden analisten Maxime Stranart en David Vagman van ING.

De strategische plannen kwamen na de recente overname van VOO.  

Wel ontbreken er volgens de analisten nog wat stukjes in de strategische puzzel, onder andere wat betreft investeringen, merken en prijzen.

Orange Belgium biedt inmiddels een veel breder pallet van diensten aan, en is zodoende beter in staat om premiumklanten van Proximus en Telenet af te snoepen, vindt ING, en is het niet op basis van een lagere prijs, dan toch wel op basis van kwaliteit.

De analisten van ING vermoeden dat het merk VOO, dat voorlopig nog in gebruik is, na verloop van tijd zal verdwijnen, wat besparingen op de marketing oplevert.

Stranart en Vagman merken ook op dat Orange Belgium een politieke, commerciële en financiële goede zet doet door gebruik te gaan maken van de callcenters en IT-ers van VOO. Orange Belgium deed tot dusver een beroep op offshoring.

ING heeft een koopadvies op Orange Belgium met een koersdoel van 30,00 euro. Telenet staat op Houden met een koersdoel van 21,00 euro en voor Proximus heeft ING een verkoopadvies met een koersdoel van 9,10 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Orange Belgium kopen verkopen
Proximus kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 22 april

  1. NL investeringen februari
  2. SAP Q1-cijfers
  3. NL consumentenvertrouwen april
  4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
  5. ING jaarvergadering
  6. VS Chicago Fed-index maart
  7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
 2. 23 april

  1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
  2. Novartis Q1-cijfers
  3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht