Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Nextensa boekt fors lager resultaat
Beeld: ABM Financial News

Nextensa boekt fors lager resultaat

(ABM FN) Nextensa, het fusiebedrijf van Leasinvest Real Estate en Extensa, heeft in de eerste zes maanden van 2023 een fors lager netto-resultaat geboekt. Dit bleek donderdag uit kwartaalcijfers van de vastgoedgroep.

Het netto-resultaat kwam in de eerste jaarhelft uit op 17,1 miljoen euro, in vergelijking met 30,8 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De daling is met name het resultaat van een fors lager herwaarderingsresultaat op financiële activa en passiva en door de éénmalige winst op de verkoop van een pand in de eerste helft van 2022, verklaarde Nextensa.

De huurinkomsten stegen in de eerste zes maanden van 2023 ten opzichte van de eerste jaarhelft van 2022 met 1,9 miljoen euro tot 35,2 miljoen euro, ondanks de verkoop van verschillende panden. Deze stijging is voornamelijk te danken aan de ondertekening van nieuwe huurovereenkomsten voor leegstaande ruimtes in België en Luxemburg, aan de indexatie, de bezettingsgraad van 100 procent in Oostenrijk en aan de vele events die op de Tour & Taxis-site plaatsvinden, aldus Nextensa.

Op vergelijkbare basis stegen de huren met 13 procent.

Het operationeel resultaat van de ontwikkelingsprojecten bedroeg in de eerste helft van 2023 9,6 miljoen euro, wat 2,2 miljoen euro lager is dan in de eerste jaarhelft van 2022.

De kosten stegen het afgelopen halfjaar met 1,9 miljoen euro, terwijl de schuldgraad werd teruggebracht tot 44,09 procent. De overheadkosten daalden met 0,5 miljoen euro, ofwel 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Nextensa
  2. Nextensa ziet resultaten onder druk komen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NEXTENSA kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht