Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Hogere huurinkomsten voor Banimmo
Beeld: ABM Financial News

Hogere huurinkomsten voor Banimmo

(ABM FN) Banimmo heeft de huurinkomsten in het afgelopen halfjaar fors zien stijgen. Dit bleek donderdagavond uit de halfjaarcijfers van de vastgoedontwikkelaar.

"Verhoogde huurinkomsten en een netto positieve herwaardering van de portefeuille zorgen voor een break-even nettoresultaat op het einde van het semester", zei CEO Laurent Calonne in een toelichting.

De huurinkomsten stegen in de eerste zes maanden van 2023 met 22 procent tot 2,6 miljoen euro, in vergelijking met 2,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Indexeringen en nieuwe verhuringen zorgden voor de stijging.

Banimmo boekte een nettowinst van 160.000 euro, tegenover een winst van 4,3 miljoen euro vorig jaar. Vorig jaar werd de nettowinst met name gestuwd door het resultaat van de meerwaarde op de verkoop van het project in Louvain-la-Neuve.

De bezettingsgraad steeg ten opzichte van eind 2022 met 4,6 procent tot 90,2 procent eind juni. Dit was te danken aan de nieuwe verhuringen in Networks Forrest en Networks Gent One.

De reële waarde van de vastgoedportefeuille steeg het afgelopen halfjaar met 0,8 miljoen euro, dankzij de waardering van het gebouw Da Vinci H3 en het project Networks Gent Atmos.

De loan to value bedroeg eind juni 27,8 procent, tegen 27,2 procent eind december 2022, terwijl het boekhoudkundig netto-actief per aandeel uitkwam op 6,52 euro, tegen 6,45 eind vorig jaar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Meer huurinkomsten voor Banimmo
  2. Banimmo gaat aan de slag in Charleroi

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Banimmo A kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht