Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Ford trekt outlook in
Beeld: Ford

Ford trekt outlook in

(ABM FN-Dow Jones) Ford heeft in het derde kwartaal weer zwarte cijfers geschreven maar trok wel de outlook voor heel 2023 in als gevolg van de impact van de staking in de Amerikaanse auto-industrie. Dit werd donderdagavond bekend.

Na maanden van besprekingen en stakingen in drie van zijn fabrieken bereikte Ford woensdag een voorlopig akkoord voor zijn 57.000 werknemers op uurbasis, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor werknemers die zijn aangesloten bij de vakbond United Auto Workers om weer aan het werk te gaan.

In juli verhoogde Ford zijn winstverwachting voor belastingen voor 2023 nog naar 11 miljard tot 12 miljard dollar, in plaats van de vorige prognose van 9 miljard tot 11 miljard dollar.

Maar net als concurrent General Motors eerder deze week schortte Ford die verwachting donderdag op vanwege de staking die medio september begon. Ford noemde het hangende akkoord ook als een reden om de verwachtingen in te trekken.

Ford behaalde afgelopen kwartaal een winst van 1,2 miljard dollar, tegenover een verlies van 827 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst van 0,39 dollar was minder dan de 0,46 dollar waar analisten geraadpleegd door FactSet op rekenden.

De omzet steeg op jaarbasis met 11 procent naar 43,8 miljard dollar, onder meer omdat er meer pick-ups werden verkocht, aldus Ford. De markt rekende op een omzet van 43,94 miljard dollar.

In de nabeurshandel op Wall Street verloor Ford donderdag ruim 4 procent.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Ford overtreft verwachtingen
  2. Aandelen autofabrikanten lager na prijsverlagingen Tesla

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ford Motor Company kopen verkopen

75% zegt verkopen

4 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht