Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: focus op prognoses Bekaert bij beleggersdag
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: focus op prognoses Bekaert bij beleggersdag

(ABM FN) Bekaert organiseert donderdag een beleggersdag en de markt zal vooral letten op wat de fabrikant over de vooruitzichten te melden heeft.

Bekaert liet al weten te verwachten dat de moeilijke marktomstandigheden in de meeste regio's waarin het actief is, zullen aanhouden tot in het eerste kwartaal van volgend jaar.

Bij de kwartaalresultaten die Bekaert halverwege november presenteerde, gaf de fabrikant uit Kortrijk dan ook een teleurstellende omzetverwachting voor 2023 af.

Voor dit jaar rekent Bekaert op een omzet van 4,3 miljard euro, een pak minder dan de 5,7 miljard euro in 2022. In de eerste negen maanden van dit jaar daalden de inkomsten met 13 procent tot 3,36 miljard euro. Dat was duidelijk lager dan de analistenconsensus. 

De prognoses van Bekaert voor de operationele winstmarge voor dit jaar bedroeg 8,5 tot 8,7 procent. Dat is wel beter dan de 8,2 procent in 2022.

Volgens Kepler Cheuvreux betekent deze outlook een onderliggende EBIT van 365 tot 375 miljoen euro in 2023.

ING waarschuwde dat de tegenwind die Bekaert ervaart waarschijnlijk ook zal aanhouden in het eerste kwartaal van 2024, met het risico dat ING haar prognoses voor volgend jaar zal moeten verlagen. Op dit moment rekent de bank op een omzet van 4,6 miljard euro met een EBIT van 405 miljoen euro en een marge van 8,7 procent.

KBC Securities, dat een koopadvies op Bekaert heeft, sprak ondanks de uitdagingen die de fabrikant kent, van een aantrekkelijke waardering en wees ook op de achtste tranche van het aandeleninkoopprogramma dat Bekaert in november aankondigde. Opnieuw zal de fabrikant voor 30 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Bekaert kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 04 maart

  1. Henkel Q4-cijfers
 2. 05 maart

  1. Japan inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  2. Chi inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  3. Bayer Q4-cijfers
  4. TKH Q4-cijfers
  5. D'Ieteren Q4-cijfers
  6. EU inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  7. EU producentenprijzen jan
  8. Target Q4-cijfers
  9. VS Inkoopmanagersindex industrie S&P feb (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht