Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Berenberg zet KBC op de kooplijst
Beeld: ABM Financial News

Berenberg zet KBC op de kooplijst

(ABM FN) Berenberg heeft het koersdoel voor KBC verhoogd van 66,00 naar 80,00 euro en het advies opgetrokken van Houden naar Kopen. Dit bleek dinsdag uit een rapport van analist Philip Moorhead.

Volgens Moorhead zullen de resultaten van de bank hoger uitkomen dan de bank zelf verwacht of dan de consensusverwachtingen.

Uit zijn analyse blijkt dat, zelfs uitgaande van conservatieve verwachtingen, de inkomsten in 2024 met 2 tot 3 procent boven de consensus zullen uitkomen.

Gecombineerd met een doeltreffend beleid wat betreft kosten- en risicobeheer resulteert dit volgens de analist in een RoTE van 16 procent in 2024 tot en met 2026. Dat is de hoogste in de sector, benadrukte Moorhead, terwijl KBC slechts tegen een premie van 18 procent ten opzichte van de sector handelt. Dat is 10 procentpunt minder dan over de afgelopen jaren, aldus Berenberg. Moorhead wees in zijn rapport op de solide winst per aandeel en de superieure winstgevendheid van de bank en vindt dat KBC een hogere premie verdient.

Op de beurs van Brussel sloot het aandeel KBC maandag op 66,46 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Update: BelMid presteert beter dan CAC en AEX
  2. KBC: bankieren en verzekeren onder een dak

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KBC Groep kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen