Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Vertrouwen Amerikaanse huizenbouwers verder gestegen
Beeld: ABM Financial News

Vertrouwen Amerikaanse huizenbouwers verder gestegen

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in maart verder gestegen. Dit bleek maandag uit data van de National Association of Home Builders.

De NAHB-huizenindex steeg van 48 in februari naar 51 deze maand, het hoogste niveau sinds juli 2023 en de vierde maand op rij dat de index steeg. 

Als de index hoger dan 50 is, dan beoordelen huizenbouwers de verkoopomstandigheden als positief. Het is de eerste keer sinds juli vorig jaar dat de index boven het break-even punt van 50 noteert.

"Een gebrek aan een bestaande [woning]voorraad blijft kopers aanzetten tot de bouw van nieuwe huizen, en in combinatie met een sterke vraag en hypotheekrentes die onder de piek van vorig jaar lagen, zorgde dit voor een verbetering van het sentiment onder bouwers in maart", zei de NAHB.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht