Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: Kepler Cheuvreux bestempelt Solvay en Syensqo als favorieten
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Kepler Cheuvreux bestempelt Solvay en Syensqo als favorieten

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft Solvay en Syensqo benoemd tot zijn favoriete aandelen in de Europese chemiesector, in plaats van K+S en OCI, met behoud van de koopadviezen voor alle vier de aandelen. Daarbij is het koersdoel voor Solvay maandag verhoogd van 38,00 naar 40,00 euro, en dat voor Syensqo iets verlaagd van 122,00 naar 121,00 euro.  

Bij Solvay zien de analisten ruimte voor winstherstel en zij rekenen op een samengestelde jaarlijkse winstgroei van 4 procent in de komende jaren. Als het bedrijf de doelstellingen voor de middellange termijn haalt, dan zou dit echter veel hoger kunnen zijn, namelijk 11 procent.

Ook het rendement op het geïnvesteerde kapitaal en de vrije kasstroom, die nu al boven 10 procent liggen, zouden veel hoger kunnen zijn als Solvay doet wat het heeft beloofd, concluderen de analisten. Het koersdoel gaat omhoog vanwege het hogere verwachte rendement, terwijl de verwachte winst per aandeel in 2024 met 10 procent wordt verlaagd.

Ook voor Syensqo gaat de verwachting voor de winst per aandeel omlaag, met 7 tot 8 procent voor de jaren 2024 tot en met 2026. De analisten verwachten echter dat de vraag, en dus  winst, in de loop van dit jaar zal aantrekken en dat de EBITDA in de komende jaren circa 5 procent per jaar zal groeien. Hoewel het koersdoel is verlaagd, blijft het koopadvies staan vanwege de opwaartse ruimte van 35 procent die het koersdoel nog altijd biedt.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Solvay kopen verkopen

60% zegt kopen

5 stemmen

SYENSQO kopen verkopen

60% zegt kopen

5 stemmen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 28 mei

  1. Exor jaarvergadering
  2. NN Group ex €2,08 dividend
  3. B&S Group ex €0,16 dividend
  4. ForFarmers buitengewone AVA (benoeming nieuwe CFO)
  5. Case Shiller huizenprijzen maart (VS)
  6. Consumentenvertrouwen (Conference Board) mei (VS)
 2. 29 mei

  1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
  2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
  3. ASR jaarvergadering
  4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht