Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Minder omzet Danone
Beeld: ABM Financial News

Minder omzet Danone

(ABM FN-Dow Jones) Danone heeft over het eerste kwartaal de omzet op gerapporteerde basis zien afnemen, terwijl de outlook voor dit jaar werd bevestigd. Dat maakte de Franse producent van zuivel en voedingsmiddelen donderdagochtend bekend.

De omzet daalde het afgelopen kwartaal met 2,5 procent naar bijna 6,8 miljard euro. Op vergelijkbare basis steeg de omzet juist met 4,1 procent. De volumes stegen met 1,2 procent, de prijzen met 2,9 procent.

In Europa, waar Danone de meeste omzet boekt, steeg de gerapporteerde omzet met 3,9 procent, in Noord-Amerika met 1,3 procent en in China met 1,9 procent. Latijns-Amerika was goed voor een plus van 5,4 procent. De pijn lag buiten deze regio's. Daar daalde de omzet met 22,7 procent.

Outlook

Voor het lopende boekjaar verwacht Danone nog altijd een vergelijkbare omzetgroei van 3 tot 5 procent, met een gematigde verbetering voor de terugkerende operationele marge.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Danone kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 20 mei

  1. Dui, producentenprijzen april
  2. Ryanair jaarcijfers
  3. Brunel ex €0,55 dividend
  4. HAL ex €2,85 dividend
  5. UMG ex €0,27 dividend
  6. Alfen Q1-cijfers
  7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
 2. 21 mei

  1. Envipco Q1-cijfers
  2. Fagron ex €0,30 dividend
  3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht