Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Solvay verhoogt met 30% de productiecapaciteit van Tecnoflon® fluorelastomeer FKM in Italië om te vo

Brussel, 17 oktober 2019 ---  Solvay zal de productiecapaciteit van haar Tecnoflon® FKM-peroxidehardende fluorelastomeer met bijna een derde verhogen in haar fabriek in Spinetta Marengo, Italië, om te voldoen aan de sterk groeiende vraag naar hoogwaardige afdichtingstoepassingen in de auto-, olie- & gas- en halfgeleiderindustrie.

Deze extra capaciteit komt naar verwachting tegen mei 2021 op gang en volgt op de recente capaciteitsverhogingen in dezelfde site en in Solvays ultramoderne Tecnoflon® FKM-fabriek in Changshu, China. Solvay, met haar ongeëvenaarde portefeuille van Specialty Polymers, produceert Tecnoflon® FKM eveneens in de Verenigde Staten.

"Solvay heeft de laatste jaren haar leiderspositie in Tecnoflon® FKM-fluorelastomeren geglobaliseerd door onze voetafdruk in Europa, de Verenigde Staten en China uit te breiden. Dankzij onze wereldwijde aanwezigheid en onze technologische expertise zijn we in staat om de groeiende vraag van onze klanten naar deze geavanceerde materialen consequent te dienen en te anticiperen. Deze investering verstevigt ons leiderschap in peroxidehardend FKM met innovatieve toepassingen, zoals hypermoderne turbocompressorontwerpen die het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verminderen en kleinere, lichtere motoren mogelijk maken," zei Augusto Di Donfrancesco, lid van het Uitvoerend Comité van Solvay. 

Tecnoflon® FKM wordt gebruikt in verbrandingsmotoren met lage uitstoot, in hybride en elektrische voertuigen, in toepassingen zoals uitlaatgasrecirculatie, turboladerslangen, afdichtingen en pakkingen waar ze bestand zijn tegen hoge temperaturen en chemische vloeistoffen. Het wordt eveneens gebruikt in de halfgeleiderindustrie en in draagbare elektronica waar ze bijdragen aan een zeer zuivere omgeving.

Bijlage

Lees over dit aandeel ook

  1. Degroof Petercam verhoogt koersdoel Solvay
  2. Onderwaardering Solvay niet zonder reden

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Solvay kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht