Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
De beste vermogensbeheerder van 2015

De beste vermogensbeheerder van 2015

Wie door de Gouden Stier-vakjury wordt bekroond tot beste vermogensbeheerder van 2015, weten we volgende week. Hoe de top vijf van kanshebbers voor deze felbegeerde prijs tot stand is gekomen willen we u echter niet onthouden. De belangrijkste criteria? Transparantie in kosten, risico’s en rendement, vertelt Bart Spronk van beleggingsmatch.nl. 

De Gouden Stier wordt op 12 november alweer voor de negende keer uitgereikt. Dit gebeurt aan bedrijven die zich in 2015 onderscheiden met hun beleid, communicatie, dienstverlening of productaanbod voor de particuliere belegger. Om de onafhankelijkheid van de Gouden Stier te benadrukken wordt dit jaar meer dan ooit openheid gegeven over het selectieproces. 

Kennispartners

Om de prijzen ook kwalitatief nog sterker te maken hebben we de hulp ingeschakeld van kennispartners AF Advisors en beleggingsmatch.nl. Die laatste heeft het selectieproces voor beste vermogensbeheerder van 2015 begeleid. 

"Wij vergelijken op beleggingsmatch.nl alle 140 partijen die hun diensten voor vermogensbeheer en beleggingsadvies aanbieden aan Nederlandse consumenten. De vijf genomineerde vermogensbeheerders zijn bepaald na een uitvoerige analyse van de inzendingen op basis van een fictieve casus van familie De Waal. Transparantie in kosten, risico en rendement waren hiervoor de belangrijkste criteria", aldus Bart Spronk, mede-oprichter van beleggingsmatch. 

Op basis van die selectie zijn de volgende genomineerden geselecteerd: 

  • Care IS vermogensbeheer
  • Theodoor Gilissen Bankiers
  • IVM Caring Capital
  • Indexus 
  • Helliot vermogensbeheer

Eind volgende week leest u wie door de vakjury van de Gouden Stier tot de beste vermogensbeheerder van 2015 is gekroond. Wilt u in de tussentijd meer lezen over de Gouden Stier? Kijk dan op Goudenstier.nl

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht