Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
TA: 4 degelijke Duitse aandelen

TA: 4 degelijke Duitse aandelen

Duitsland wordt vaak gezien als de motor achter de economische groei van het Europese vasteland. Na een zeer zwak 2018 lijkt de economische activiteit weer terug op het niveau van daarvoor. De Duitse beurs heeft in ieder geval de weg omhoog weer ingezet en heeft nog voldoende opwaarts potentieel.

DAX

Vergeleken met de andere Europese beurzen liep de DAX index lange tijd achter in het herstel dat begin dit jaar werd ingezet. De Duitse beurs bewoog tot april onder haar 200-daags gemiddelde, waardoor lange termijn verbeteringen in het technische beeld uitbleven.

De afgelopen weken is de DAX index verder opgeklommen en is het technische beeld verder verbeterd. De terugkeer boven het 200-daags gemiddelde heeft de verbeteringen bevestigd. Vanaf het huidige niveau ligt er daarnaast nog flink wat opwaarts potentieel richting de volgende weerstand.

Ik bespreek de technische plaatjes van een aantal Duitse aandelen dat heeft bijgedragen aan het herstel en nog voldoende ruimte heeft om verder op te lopen.

Adidas

Sportkledingmerk Adidas bewoog gedurende het grootste deel van 2018 per saldo zijwaarts. Nu het aandeel recent boven de laatste toppen is gebroken, is de neutrale fase afgebroken en de oude stijgende trend weer opgepakt.

Toppen en bodems lopen nog altijd wel ver in elkaar over waardoor er sprake is van een gematigde trend. Desaltniettemin heeft de opwaartse uitbraak ruimte vrijgemaakt voor een stijging richting het berekende koersdoel op 240 euro.

Allianz

Verzekeringsmaatschappij Allianz heeft een sterk herstel achter de rug. Vanaf begin dit jaar is het aandeel hard opgeveerd en weet het inmiddels een nieuwe all time high te noteren.

De correctieve fase van 2018 is afgebroken en een nieuwe hogere koerstop is gevormd. Er is nu ruimte om verder op te lopen richting het berekende koersdoel rond 225 euro. Ook hogere niveaus lijken echter binnen de mogelijkheden te liggen.

SAP

Softwarebedrijf SAP is de zwaarste weger binnen de DAX-index. De koersbewegingen van dit aandeel hebben dus grote invloed op het koersverloop van de Duitse beurs.

SAP was de eerste maanden van dit jaar al goed hersteld, maar afgelopen week is het aandeel echt overtuigend opgeveerd. De weerstand van de top van 2018 is gebroken, waardoor er nieuw opwaarts potentieel is vrijgekomen.

Volgende koersdoel ligt nu rond 120 euro. Ook de indicatoren zijn opwaarts gedraaid, wat de positieve technische conditie bevestigt.

Volkswagen

Autobouwer Volkswagen wist lange tijd niet te overtuigen. Ondanks dat de dalende fase van 2018 eerder al werd verlaten, wist het aandeel per saldo niet ver van haar plaats te komen.

De afgelopen weken hebben beleggers het aandeel echter weer gevonden. Met de doorbraak boven de toppen van de afgelopen maanden lijkt een herstel te zijn ingezet richting de toppen van begin 2018 in de zone 180-190 euro.

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 september

    1. Werkloosheid augustus (NL)
    2. Turkse centrale bank rentebesluit
    3. Bank of England rentebesluit (VK) 5% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    4. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Philadelphia Fed index september (VS)
    6. Bestaande woningverkopen augustus (VS)
    7. Consumentenvertrouwen (UvM) aug (VS)
    8. FedEx cijfers eerste kwartaal
  2. 20 september

    1. Inflatie augustus (Japan) volitaliteit verwacht
    2. Rentebesluit Bank of Japan volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht