Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
De 3 favoriete energieaandelen van JPMorgan

De 3 favoriete energieaandelen van JPMorgan

Volgens de Amerikaanse bank JPMorgan zijn er enkele juweeltjes te vinden onder de olie- en gaswinningsbedrijven. De bank heeft zijn jaarlijkse energieconferentie gehouden in New York, waaraan 140 bedrijven deelnamen.

Het was de afgelopen tijd niet gemakkelijk voor bedrijven in fossiele brandstoffen, maar volgens JPMorgan heeft de conferentie het vertrouwen versterkt dat toonaangevende bedrijven de noodzaak tot bezuinigen serieus nemen.

Dit zijn de 3 favoriete aandelen in de sector die beleggers volgens JPMorgan nu kunnen kopen.

1. TechnipFMC

TechnipFMC is met activiteiten in 48 landen een wereldwijd olie- en gasbedrijf. Het concern, dat zowel offshore, als op land en onderzees actief is, kende een teleurstellend 2018. Dit jaar echter, is het aandeel met 27% gestegen.

Volgens JPMorgan blijft vloeibaar aardgas (LNG) de enige echte cyclus waaraan beleggers moeten deelnemen. Op 18 juni tekende TechnipFMC een aantal subsea-contracten voor de Golfinho/Atum-ontwikkeling van Anadarko Petroleum in Mozambique. Dit zal de eerste onshore LNG-ontwikkeling zijn in Mozambique, waar TechnipFMC ook een nieuw kantoor zal openen.

Technip-aandelen lijken een gunstige toekomst te hebben. Dat is te danken aan het unieke model van het bedrijf. Het model verlaagt de kosten voor klanten door de onderwaterarchitectuur te optimaliseren en engineering, inkoop, constructie en installatie te integreren. "De nieuwe commerciële modellen voor offshore worden steeds populairder en vooral TechnipFMC profiteert daarvan," aldus JPMorgan.

Ook andere analisten zijn positief over TechnipFMC. In de afgelopen drie maanden kreeg het aandeel 9 koopadviezen en slechts één neutraal advies. Het gemiddelde koersdoel van 29 dollar biedt een opwaarts potentieel van 19% ten opzichte van het huidige niveau.

2. Halliburton

Halliburton, een van 's werelds grootste dienstverleners op het gebied van olievelden, helpt klanten bij het maximaliseren van de waarde gedurende de hele levenscyclus van de bron. Die strategie heeft de afgelopen jaren echter niet veel waarde opgeleverd voor beleggers. Het aandeel is dit jaar tot nu toe met 14% gedaald en ook in 2017 en 2018 zakte de koers.

De koersdaling schrikt JPMorgan niet af. "Aandelen van Halliburton zijn net als de rest van de sector onder vuur komen te liggen, door de toenemende twijfel of het bedrijf aan de analistenverwachtingen kan voldoen in de tweede jaarhelft. Na de terugval van 27% sinds 17 april lijkt ons dat veel van deze vrees al is ingeprijsd in de aandelenkoers."

JPMorgan blijft Halliburton beschouwen als een relatief uniek bedrijf onder de grote aandelen, vanwege het potentieel om de vrije kasstroom in 2020 aanzienlijk te verbeteren.

Halliburton blijft dan ook een topkeuze van JPMorgan. Het koersdoel van de bank van 34 dollar biedt een opwaarts potentieel van 49%. Andere analisten zijn het eens met JPMorgan, gezien de marktconsensus van een sterk koopadvies. In de afgelopen drie maanden heeft Halliburton 6 koopadviezen ontvangen en slechts één neutraal-advies. Het gemiddelde koersdoel van 40,67 dollar biedt ruimte voor een stijging van meer dan 75%.

3. MRC Global

MRC Global JP Morgan's derde pick. Het is een bedrijf dat buizen, ventielen en fittings distribueert naar de energie- en industriële markten. Het aandeel heeft dit jaar tot nu toe sterk gepresteerd, met een indrukwekkende stijging van 30%. Beter dan verwachte eerstekwartaalcijfers droegen bij aan deze opmars. MRC Global verwacht dat de omzet in het tweede kwartaal 6% tot 9% hoger zal liggen dan in het eerste kwartaal en dat de groei in de tweede jaarhelft in lijn zal liggen met de eerste helft van het jaar.

Andere analisten zijn niet heel enthousiast over MRC Global. Slechts 2 van hen hebben onlangs een rapport over het bedrijf gepubliceerd en beiden beoordelen het aandeel met neutraal. Analist Nathan Jones van Stifel Nicolaus verlaagde een paar maanden geleden zijn advies op waarderingsgronden. Niettemin biedt zijn koersdoel van 20 dollar nog steeds een opwaarts potentieel van 25%.

Lees ook: 3 biotechaandelen met enorm winstpotentieel

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 mei

    1. Eurocommercial Q1-cijfers
    2. VK economische groei eerste kwartaal
    3. VK handelsbalans maart
    4. VK industriële productie maart
    5. Wolters Kluwer €1,36 ex-dividend
    6. Aperam €0,50 ex-dividend
    7. AMG €0,20 ex-dividend
    8. Arcadis €0,85 ex-dividend
    9. VS consumentenvertrouwen (Universiteit Michigan) mei (vlp) 77
  2. 13 mei

    1. NL faillissementen april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht