Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Italie

43 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 april 2010 19:31
    Italy Next?

    €9.5 Billion Bill Auction 2 bps Away From Failure, 6 Month Bill Yielding Higher Than Spain's
    Tyler Durden's picture
    Submitted by Tyler Durden on 04/27/2010 08:11 -050

    All of Europe is scrambling to issue new debt and refinance in advance of what more and more are seeing as a credit crisis soon to envelop not only the European periphery but its core as well. We all know what is happening in Greece and Portugal. It appears Italy may be next: the country sold €9.5 billion in 6 Month Bills at 0.814%, up dramatically from 0.568% just a month ago, on March 26. What is scariest is that the Bid To Cover on the auction tumbled from 1.56 at the previous auction to a just barely above passing 1.02. At this rate Italy will be unable to find bidders for its next Bill auction. And if it can't sell Bills, it can't roll the easiest part of its curve. Also, unlike Germany, Italy does not have the "flight to safety" appeal. Keep in mind that Italy, just like Greece, dipped freely in the Goldman debt/GDP swap "adjustment" mechanism. We are confident that as contagion fears grip Portugal, Italy is sure to be next. And confirming that the market is seeing Italy as an even greater risk than Spain, the country sold 1.7 billion euros of six-month securities to yield 0.736%, up from 0.482 percent on March 23. On the other hand, Spain has to sell €150 billion in euros in 2010: it has so far only sold 26% of this amount. We wish them best as they scramble to fill the quota.

    Elsewhere, the Netherlands sold 1.1 billion euros of bonds due in 2023 and 300 million euros of 2012 notes today as Business Week reports.
  2. [verwijderd] 27 april 2010 19:49
    De economische situatie in Italië is niet gunstig. De werkeloosheid is hoog, in enkele delen van Zuid-Italië loopt deze op tot ruim 40%. Ruim 70% van de jongeren tot 30 jaar woont in het huis van zijn ouders, omdat er geen geld is om zelfstandig te wonen.

    Salarissen zijn laag, voor afgestudeerden is een maandloon van circa 1.000 euro gangbaar, of zelfs nog lager.

    Recent viel te lezen in het dagblad 'La Stampa', dat circa 60% van de Italianen geen kinderen wil, omdat daar geen geld voor is.

    Veel gezinnen hebben na twee weken al geen geld meer om eten te kopen. De rijen bij de Caritas worden steeds langer.

    Het verschil tussen arm en rijk wordt steeds groter. De middenklasse wordt steeds kleiner.

    Steeds meer winkels sluiten hun deuren. Alleen wanneer de uitverkoop begint, is het druk in de winkels.

    De huren zijn de afgelopen jaren sterk gestegen. Steeds meer gezinnen zijn niet meer in staat om de huur te betalen. Het aantal gedwongen huisuitzettingen neemt steeds verder toe.

    Geen wonder ook dat velen de huur niet meer op kunnen brengen, want bij verlies van werk is er na 6 maanden geen uitkering meer. Het is daarnaast moeilijk om een nieuwe baan te vinden.

    De huizenprijzen zijn nog steeds hoog. In veel gebieden zelfs nog hoger dan in Nederland.

    Veel universitair afgestudeerden emigreren naar het buitenland, op zoek naar betere perspectieven.

    De staatsschuld van Italië is hoog, de economische vooruitzichten zijn slecht.

    De partij van Berlusconi heeft tijdens de verkiezingen de meeste stemmen behaald, wat moeilijk te begrijpen is. Berlusconi is eigenaar van meerdere televisiezenders en kranten. Er is sprake van censuur.
  3. [verwijderd] 28 april 2010 00:11
    BP5 nog steeds van plan granita's te verkopen?
    Kan je verhaal onderschrijven, maar aan de andere kant industrie van italie is toch redelijk robuust. Mode, design, heavy industrie, automotive, landbouw, wijn, toerisme, voedsel allemaal industrieen met een duidelijk stevige basis.
    Wat slecht gaat is de oude economische motor van italie de (lowtech) maakindustrie wat direct met china moet concurreren. Voorbeelden zijn schoenen, goedkope kleding etc.
    Nu de dollar / yan stijgt en euro daalt wordt dit misschien beter. Dat B. al die jaren nog steeds in het zadel zit verbaast mij ook hogelijk.
    Verder 0 banken in de problemen gekomen, bevolking die gewend is aan tegenslag, maar grootste probleem is mijns inziens de weigering tot reorganiseren. Pensioenen, onaantastbare positie van ambtenaren en mensen in vaste dienst (daarom heel veel "tijdelijke" contracten) en gigantische bureaucratie en in het zuiden de mafia die het arme deel van de bevolking arm en onwetend houdt. Corruptie is denk ik niet veel erger dan hier.
    Maar waar is het beter dan in italie?

    de bos
  4. kck 28 april 2010 00:20
    De vermogenspositie van de gemiddelde Italiaan is een stuk beter dan die vd nederlander.Dat geldt ook voor fransen en spanjolen.

    Aldus v Duijn

    "In 2007 was het vermogen van Italiaanse gezinnen gemiddeld 8,6 maal zo groot als hun inkomen. Nederlanders bezaten maar 4,6 maal hun gezinsinkomen. "

    Nog interessanter: Italianen hebben drie keer zo weinig schulden als Nederlanders. Waar een beetje eigen verantwoordelijkheid al niet goed voor is.

    Jaap van Duijn is onafhankelijk belegggingsdeskundige.

    www.telegraaf.nl/dft/goeroes/jaapvand...

  5. [verwijderd] 28 april 2010 04:37


    Howdy,

    Ik sprak vanmiddag Mijnheer Euro, die me vertelde:......."ik heb de Griepk, ook pijn aan m'n (Portu)gal, m'nIer hapert, m'n UKkie zakt af, m'n I-taille-iaan is veel te mager, en zelf ben ik ook geen flxkker waard"...........

    Sterkte

    >--:-)-->
  6. [verwijderd] 28 april 2010 09:17
    quote:

    kck schreef:

    De vermogenspositie van de gemiddelde Italiaan is een stuk beter dan die vd nederlander.Dat geldt ook voor fransen en spanjolen.

    Aldus v Duijn

    "In 2007 was het vermogen van Italiaanse gezinnen gemiddeld 8,6 maal zo groot als hun inkomen. Nederlanders bezaten maar 4,6 maal hun gezinsinkomen. "

    Nog interessanter: Italianen hebben drie keer zo weinig schulden als Nederlanders. Waar een beetje eigen verantwoordelijkheid al niet goed voor is.

    Jaap van Duijn is onafhankelijk belegggingsdeskundige.

    www.telegraaf.nl/dft/goeroes/jaapvand...

    er zijn heel veel aardbewoners zonder inkomen, maar wel in het bezit van een statiegeldfles....die zijn pas vermogend! (ongekend aantal keer meer vermogen dan inkomen)

    Jaap van Duijn onafhankelijk? Niemand is onafhankelijk!
  7. forum rang 5 theo1 28 april 2010 10:30
    quote:

    Beursplein 5 schreef:

    De partij van Berlusconi heeft tijdens de verkiezingen de meeste stemmen behaald, wat moeilijk te begrijpen is. Berlusconi is eigenaar van meerdere televisiezenders en kranten. Er is sprake van censuur.
    Ik vind het heel gemakkelijk te begrijpen dat Berlusconi de verkiezingen wint. Op Berlusconi is best wel wat aan te merken, maar de oppositie heeft helemáál niks te bieden. Het laatste linkse kabinet was dat van Prodi en dat viel na een paar jaar van totale verlamming en onderling geruzie roemloos uit elkaar. Berlusconi weet tenminste nog de schijn van daadkracht te wekken. De oppositie is brandhout.

    Je moet er ook wel rekening mee houden dat er in Zuid Europa ontzettend veel zwart gewerkt wordt en dat zal onder de huidige omstandigheden naar verhouding alleen maar toenemen. De normale statistieken vertellen maar een deel van het verhaal.
  8. Kaiser 6 mei 2010 21:53
    Italië verwacht minder groei en meer schuld

    DONDERDAG 6 MEI 2010, 18:25
    MILAAN (AFN) - Italië heeft donderdag de verwachting voor de economische groei van dit jaar naar beneden bijgesteld. De staatsschuld zal daarentegen groter zijn dan verwacht. Maar het Italiaanse ministerie van Financiën haastte zich te verklaren dat er geen sprake van is dat de tekorten uit de hand lopen.

    Het ministerie verwacht voor dit jaar een groei van 1 procent en dat is 0,1 procent minder dan waar eerder op werd gerekend. De schuld zal volgens de jongste verwachting in 2010 oplopen tot 118,4 procent van het bruto nationaal product. Eerder was uitgegaan van 116,9 procent.

    Het Italiaanse begrotingstekort dit jaar bedraagt 5 procent en het land verwacht volgend jaar een tekort van 3,9 procent. In 2012 moet het zijn teruggedrongen tot 2,7 procent.
  9. Kaiser 26 mei 2010 09:24

    Italië gaat op geldjacht: 24 miljard besparingen en confiscatie van luxejachten

    Woensdag 26 mei 2010

    In het voetspoor van andere Zuid-Europese landen als Griekenland, Spanje en Portugal heeft nu ook Italië een besparingsprogramma aangekondigd. De regering Berlsuconi maakte gisteren bekend 24 miljard euro te willen besparen door een paar forse ingrepen. ‘De regering moet deze acties ondernemen om een Griekse-stijl crisis voor ons land te voorkomen,' aldus Gianni Letta, de rechterhand van premier Berlusconi, die de laatste jaren herhaaldelijk had tegengesproken dat Italië in crisis verkeerde. Belangrijk onderdeel van het bezuinigingsplan is de bevriezing van de salarissen voor werknemers bij de overheid voor een periode van drie jaar. Ook komt er een vacaturestop.

    De Italiaanse Guardia de Finanza heeft ondertussen de jacht geopend op de eigenaars van luxejachten die hun schepen in de Italiaanse havens hebben liggen. Vorige week confisceerde de belastingpolitie het schip Force Blue voor de kust van La Spezie. Dit 63-meter lange luxejacht is eigendom van Flavio Briatore, de ex-manager van de F1-renstal, die aanvankelijk levenslang werd geschorst door de FIA, voor zijn betrokkenheid bij het crashschandaal in Singapore in 2008. Later werd die straf teruggebracht tot 2 jaar.

    Vele eigenaars van luxejachten charteren hun boten aan zichzelf via bedrijven die geregistreerd staan op de Maagdeneilanden. Op die manier hopen ze belastingen te omzeilen. Volgend de Italiaanse belastingpolitie zou Briatore, die ook mede-eigenaar is van de Londense voetbalclub Queens Park Rangers, 4 miljoen euro btw hebben ontdoken en 800.000 euro hebben ‘bespaard' op brandstof. Volgens de Londense advocaat Quentin Bargate heeft zich ondertussen ‘een lichte paniek meester gemaakt van de superjachtgemeenschap'.
  10. [verwijderd] 27 mei 2010 23:01
    Fiscus grijpt mis in Italië
    Uitgegeven: 27 mei 2010 21:00

    PARIJS - Bijna een kwart van de Italiaanse economie onttrekt zich aan belastingheffing, waardoor de staat minstens 120 miljard euro per jaar aan inkomsten misloopt.

    Dat zei de Italiaanse premier Silvio Berlusconi donderdag tijdens een bijeenkomst van de OESO in Parijs.

    De Italiaanse regering kondigde eerder deze week bezuinigingen aan van 24 miljard euro. Tot de maatregelen behoort ook het aanpakken van belastingontduiking.
    © ANP
    www.nu.nl/economie/2256727/fiscus-gri...
  11. [verwijderd] 26 november 2010 19:03
    Staatsschuld Italië is in "eigen handen". Groot verschil met andere landen (incl NL). Dit land is voorlopig helemaal geen probleem; dwz niet meer dan andere meer solide geachte EU-landen.
  12. [verwijderd] 26 november 2010 19:11
    quote:

    yasny schreef:

    Staatsschuld Italië is in "eigen handen". Groot verschil met andere landen (incl NL). Dit land is voorlopig helemaal geen probleem; dwz niet meer dan andere meer solide geachte EU-landen.
    De Ieren vertelden twee weken geleden ook dat er absoluut geen probleem was en dat het land geld genoeg had t/m juni 2011.
  13. [verwijderd] 27 november 2010 00:32
    quote:

    D.N. schreef:

    PARIJS - Bijna een kwart van de Italiaanse economie onttrekt zich aan belastingheffing, waardoor de staat minstens 120 miljard euro per jaar aan inkomsten misloopt.

    Dat zei de Italiaanse premier Silvio Berlusconi donderdag tijdens een bijeenkomst van de OESO in Parijs.

    De Italiaanse regering kondigde eerder deze week bezuinigingen aan van 24 miljard euro. Tot de maatregelen behoort ook het aanpakken van belastingontduiking.
    © ANP
    www.nu.nl/economie/2256727/fiscus-gri...
    Gaat ie dan zelf ook betalen?

    de bos
  14. [verwijderd] 27 november 2010 15:13
    quote:

    yasny schreef:

    Staatsschuld Italië is in "eigen handen". Groot verschil met andere landen (incl NL). Dit land is voorlopig helemaal geen probleem; dwz niet meer dan andere meer solide geachte EU-landen.
    hoe kom je erbij 40% van de italiaanse staatsschuld is in handen van frankrijk
  15. [verwijderd] 27 november 2010 17:34
    Deze bullshit is geschreven door idioten die er bij gebaat zijn dat de dollar nog verder in waarde stijgt.

    Economie,.....je wordt er moedeloos van.

    Deze wereld is er ook 1 om moedeloos van te worden.

    Klein balletje in the middle of nowhere en zoveel roddel en achterklap, om moedeloos van te worden.

    De mens is nog simpeler dan.......................... om trots op te zijn
43 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.297
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.891
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.024
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.581
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.282
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.775
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.887
Ahold 3.536 74.014
Air France - KLM 1.024 34.377
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.800
Allfunds Group 3 1.227
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.451
AMG 965 126.427
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.525
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.181
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.744
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.303
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.751
ASML 1.762 77.417
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.762
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 mei

    1. NL werkloosheid april
    2. Aegon Q1-cijfers
    3. Vastned Q1-cijfers
    4. Deutsche Telekom Q1-cijfers
    5. KBC Q1-cijfers
    6. Siemens Q2-cijfers
    7. ArcelorMittal $0,25 ex-dividend
    8. IMCD €2,24 ex-dividend
    9. Shell $0,344 ex-dividend
    10. Unilever €0,4268 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht