Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Minder volumes gedraaid op Euronext

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft in april met de nodige tegenwind gekampt en zag de in de meeste markten het aantal transacties teruglopen. Dit maakte de Europese beursorganisatie vrijdag nabeurs bekend.

Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van aandelen, obligaties en warrants daalde op jaarbasis met 8,8 procent tot 7.876 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand lag het volume zelfs 11,2 procent lager.

De gemiddelde dagwaarde van verhandelde ETF's daalde ten opzichte van een jaar eerder met 24 procent tot 243 miljoen euro. Vergeleken met maart was er een krimp van 20,9 procent.

Het dagvolume van derivaten daalde op jaarbasis met 3,9 procent en met 2,3 procent ten opzichte van maart. Derivaten op aandelenindices zagen de volumes met 23,0 procent op jaarbasis dalen, terwijl de handel in derivaten in individuele aandelen wel met 15,4 procent op jaarbasis steeg. Derivaten op grondstoffen daalden dan weer met 2,4 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Op de valutamarkt van FastMatch, waar Euronext sinds augustus vorig jaar een belang in heeft van 90 procent, was het dagvolume 19,4 miljard dollar, wat 1,7 procent meer was dan een jaar eerder en zelfs 3,2 procent meer dan in maart.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BINCKBANK N.V. EO -,10 kopen verkopen
Euronext kopen verkopen
Flow Traders kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 mei

    1. Eurocommercial Q1-cijfers
    2. VK economische groei eerste kwartaal
    3. VK handelsbalans maart
    4. VK industriële productie maart
    5. Wolters Kluwer €1,36 ex-dividend
    6. Aperam €0,50 ex-dividend
    7. AMG €0,20 ex-dividend
    8. Arcadis €0,85 ex-dividend
    9. VS consumentenvertrouwen (Universiteit Michigan) mei (vlp) 77
  2. 13 mei

    1. NL faillissementen april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht