Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Value8 bereikt akkoord over Sucraf

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van het lege Belgische beursfonds Sucraf zijn het eens geworden over de overname door Value8, waarbij grootaandeelhouder Drupafina zijn verzet staakt. Dat maakte Sucraf donderdag bekend.

De partijen zijn nu overeengekomen dat Value8 de aandelen overneemt van Drupafina en andere aandeelhouders, waardoor het aandelenbelang van Value8 stijgt van 46,2 tot 75,0 procent. Drupafina laat zijn bezwaren tegen Value8 vallen en stopt met zijn acties.

Grootaandeelhouders Drupafina was jarenlang ontevreden over de koersdaling van het aantal Sucraf, dat kelderde van meer dan 30 euro tot 1 à 2 euro. Daarbij werd echter "breed onderkend" dat die koersval het gevolg was van de onteigening van de suikerplantage in Congo door de Congolese overheid in 2011. Sindsdien restte er alleen een schadeclaim.

Dit hield dus weinig verband met de deelneming van Value8, dat in 2014 aandeelhouder werd van de nagenoeg lege beurshuls. Toch ontstond daarna spanning tussen Drupafina en Value8, wat het onderzoek naar nieuwe initiatieven voor het fonds bemoeilijkte.

"De belegging in Sucraf is geen fortuinlijke belegging geweest, maar dat is vooral te wijten aan de onteigening van de bezittingen van Kiliba", stelde Guido Wallbroek, die terugtreedt als bestuurder.

"Ik denk dat we een correcte oplossing gevonden hebben", zei topman Peter Paul de Vries van Value8. "We sluiten dit hoofdstuk af en gaan met goede moed verder."

Sucraf gaat nu samen met Value8 alsnog op zoek naar nieuwe activiteiten die waarde kunnen opleveren voor aandeelhouders.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CUMULEX kopen verkopen
Value8 kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 september

    1. Inflatie augustus (Japan) volitaliteit verwacht
    2. Rentebesluit Bank of Japan volitaliteit verwacht
    3. Consumentenvertrouwen september (NL)
    4. Investeringen juli (NL)
    5. Celyad halfjaarcijfers
    6. Crescent halfjaarcijfers
    7. Producentenprijzen augustus (Dld)
    8. Detailhandelsverkopen augustus (VK)
    9. Sligro ex €0,30 -dividend
    10. Consumentenvertrouwen september vlpg (eur)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht