Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Britse kroondomeinen starten aanbesteding windparken

(ABM FN-Dow Jones) De Britse kroondomeinen zijn gestart met een veiling van vergunningen voor een nieuwe generatie windparken op zee die uiteindelijk 20 miljard pond aan investeringen moet opleveren. 

Er zullen nieuwe rechten op de zeebodem in de wateren rond Engeland en Wales worden geveild aan ontwikkelaars van windenergie. Er mag voor 7 gigawatt aan stroomopwekkingscapaciteit worden gebouwd, wat genoeg is om te voldoen in de behoeften van meer dan 6 miljoen huishoudens.

De bouw van een generatie nieuwe windparken kan goed nieuws zijn voor de Nederlandse fabrikant van funderingspalen voor windmolens Sif. Analisten van ABN AMRO stelden eerder al tegenover ABM Financial News dat Sif goede kans heeft om het orderboek verder te vullen, met name met de projecten in de Britse Crown Estate.

Positief voor Sif is dat de belangrijkste concurrent, EEW, al tegen zijn maximale capaciteit aan zit, zo stelden de analisten.

De veiling zal naar verwachting honderden miljoenen ponden opbrengen voor de Britse kroon. Dat is de instantie die de publieke bezittingen van de Britse monarchie beheert. Dit zijn niet de privébezittingen van de koningin, maar ook geen overheidsbezit.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Sif houdt vertrouwen in de toekomst
  2. Nederland zet meer in op windenergie

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sif Holding kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht