Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Lagarde waarschuwt markt niet tegen ECB in te gaan
Beeld: ECB

Lagarde waarschuwt markt niet tegen ECB in te gaan

(ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Christine Lagarde waarschuwde de markt woensdag om niet tegen de Europese Centrale Bank te wedden, ondanks de "uitzonderlijke omstandigheden".

"Ze kunnen ons zoveel testen als ze willen […] Wij hebben momenteel uitzonderlijke instrumenten tot onze beschikking […] en zullen die gebruiken als het nodig is", waarschuwde zij in een interview met Bloomberg TV.

De belangrijkste beleidsrente van de ECB staat op 0,00 procent en de strafrente op 0,25 procent. De depositorente noteert op 0,50 procent negatief.

Het zogeheten Pandemic Emergency Purchase Programme werd bij het laatste rentebesluit halverwege maart gehandhaafd op 1.850 miljard euro met een looptijd tot ten minste eind juni 2022 en in ieder geval totdat de centrale bank van mening is dat de coronacrisis voorbij is. Wel liet de ECB weten in een hoger tempo te gaan inkopen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht