Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Sequana presenteert positieve resultaten Red Desert-studie
Beeld: Sequana Medical

Sequana presenteert positieve resultaten Red Desert-studie

(ABM FN) Sequana Medical heeft dinsdag positieve topline resultaten aangekondigd voor de Red Desert-studie met herhaalde toediening van de alfapump DSR-therapie bij patiënten met diuretica-resistent hartfalen. Dit meldde het biotechbedrijf dinsdag voorbeurs.

De alfapump DSR is onder meer "zeer effectief" gebleken in het beheersen van de vocht- en natriumbalans bij diuretica-resistente patiënten met hartfalen zonder noodzaak van lisdiuretica, aldus Sequana.

Verder liet Sequana weten dat de Sahara Desert-studie, van de alfapump bij diuretica-resistente hartfalenpatiënten met resterende congestie, op schema ligt om voor het einde van dit kwartaal van start te gaan, met tussentijdse resultaten verwacht voor het einde van het jaar en topline resultaten in de tweede helft van 2022.

Sequana Medical kondigde verder ook aan dat het zijn DSR-ontwikkelingsprogramma zal uitbreiden met de toevoeging van korte termijn DSR-therapie.

Deze korte termijn DSR-therapie zal naar verwachting een snellere adoptie van DSR-therapie door de klinische gemeenschap bereiken, de markttoegang van alfapump DSR ondersteunen, de potentiële marktopportuniteit vergroten en zich richten op eerdere toetreding tot de Amerikaanse markt.

Mojave Desert, de eerste Amerikaanse haalbaarheidsstudie van korte termijn DSR-therapie, staat gepland om te starten in de tweede helft van 2022. Op basis van feedback van de Amerikaanse toezichthouder FDA is Sonoran Desert, de Amerikaanse werkzaamheidsstudie van alfapump DSR therapie, nu gepland voor medio 2023 om voltooiing van langdurige preklinische studies mogelijk te maken.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Sequana Medical presenteert nieuwe data over alfapump
  2. Beursblik: zorgen over vertraging bij Sequana

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SEQUANA MEDICAL kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 juni

    1. Reserve Bank of Australia rentebesluit 4,35%
    2. ZEW-index economisch sentiment juni (Dld) 50 volitaliteit verwacht
    3. Inflatie mei def. (eur)
    4. Detailhandelsverkopen mei (VS) +0,3%
    5. Industriële productie mei (VS)
    6. Bedrijfsvoorraden april (VS)
  2. 19 juni

    1. Consumenten- en producentenprijzen mei (VK)
    2. Greenyard jaarcijfers
    3. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    4. Wall Street gesloten vanwege Juneteenth Day
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht