Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Positief tussentijds resultaat voor alfapump Sequana
Beeld: Sequana Medical

Positief tussentijds resultaat voor alfapump Sequana

(ABM FN) Sequana Medical heeft positieve tussentijdse onderzoeksresultaten behaald met zijn implantaat, de alfapump, tegen terugkerende ascites bij patiënten met levercirrose. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

De studie, die wordt uitgevoerd in Noord-Amerika, heeft bij 26 patiënten de gemiddelde frequentie van paracentese met meer dan 90 procent verminderd en bij alle patiënten met tenminste 50 procent. Dit is het afnemen van de opeengehoopte vloeistof uit de buikholte als gevolg van ascites door de vergevorderde leveraandoening.

De alfapump voorkomt dat patiënten regelmatig deze ingreep moeten doen in het ziekenhuis en dat bleek te leiden tot belangrijke verbetering van de levenskwaliteit onder een eerste groep patiënten. Deze verbetering hield ook na 12 maanden aan, aldus Sequana.

"Ik ben verheugd de resultaten te zien van dit grotere cohort van Roll-In patiënten die de eerdere positieve werkzaamheidsresultaten van de alfapump opnieuw bevestigen", verklaarde CEO Ian Crosbie.

Het veiligheidsprofiel voldeed aan de verwachtingen. Bij drie patiënten deden zich problemen voor na de implantatie, waarvan er één overleed.

In het volgende cohort zullen ongeveer 10 extra patiënten moeten worden opgenomen waardoor het aantal zal worden verhoogd naar 50. Mede door vertragingen als gevolg van COVID-19 was er meer uitval dan verwacht. Dit kwam omdat de toestand van sommige patiënten te veel verslechterde om nog in aanmerking te komen voor de studie, voordat hun implantatie kon worden ingepland. De rekrutering van dit Pivotal Cohort zal daardoor een kwartaal later worden afgerond en de rapportering ook.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Sequana Medical presenteert nieuwe data over alfapump
  2. Beursblik: zorgen over vertraging bij Sequana

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SEQUANA MEDICAL kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 juni

    1. Reserve Bank of Australia rentebesluit 4,35%
    2. ZEW-index economisch sentiment juni (Dld) 50 volitaliteit verwacht
    3. Inflatie mei def. (eur)
    4. Detailhandelsverkopen mei (VS) +0,3%
    5. Industriële productie mei (VS)
    6. Bedrijfsvoorraden april (VS)
  2. 19 juni

    1. Consumenten- en producentenprijzen mei (VK)
    2. Greenyard jaarcijfers
    3. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    4. Wall Street gesloten vanwege Juneteenth Day
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht