Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: KBC profiteert van makkelijke vergelijkingsbasis
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: KBC profiteert van makkelijke vergelijkingsbasis

(ABM FN) KBC zal bij de publicatie van de resultaten in het tweede kwartaal op donderdag een herstel laten zien na het moeilijke coronakwartaal vorig jaar. Dat blijkt uit een analistenconsensus die KBC zelf samenstelde.

Vorig jaar maakte KBC over het tweede  kwartaal nog een sterk gedaalde winst bekend. Dit onder meer door afwaarderingen van kredieten door de coronapandemie. Echter zou afgelopen kwartaal beterschap moeten brengen. Zakenbank Jefferies denkt zelfs dat er weer een vrijval van voorzieningen te melden zal zijn. De analisten schatten dit op 70 miljoen euro, na een vrijval van 77 miljoen euro in de eerste drie maanden van dit jaar.

Verder rekent de analistenconsensus voor het tweede kwartaal op 1,08 miljard euro aan rentebaten, wat gelijkaardig zou zijn met vorig jaar. De totale inkomsten worden dan weer geschat op 1,85 miljard en het nettoresultaat op een forse 739 miljoen euro. In het tweede kwartaal van 2020 verdiende KBC 210 miljoen euro op 2,0 miljard euro aan inkomsten.

De CET1 ratio zal volgens de consensus zijn uitgekomen op17,4 procent.

Het valt ook op dat België de sterkhouder zal zijn in de cijfers. Zo rekenen analisten op een nettowinst van 502 miljoen euro in België, terwijl Tsjechië 138 miljoen euro zal bijdragen aan het nettoresultaat. Nadien komt de divisie internationale markten die 121 miljoen euro verdiende. Onder deze divisie vallen landen zoals Slowakije, Hongarije, Bulgarije en Ierland.

De winst per aandeel zal volgens analisten zijn uitgekomen op 1,75 euro. Gemiddeld verwachten analisten over heel 2021 een dividend van 5,29 euro per aandeel op een winst van 5,46 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ING: KBC Ancora te goedkoop
  2. KBC: bankieren en verzekeren onder een dak

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KBC Groep kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 september

    1. Hennes & Mauritz Q3-cijfers
    2. Consumentenvertrouwen okt (Dld)
    3. Randstad ex €1,27 dividend
    4. SNB rentebesluit (Zwi)
    5. Geldhoeveelheid aug (eur)
    6. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
    7. Orders duurzame goederen aug (VS) -2,8% MoM volitaliteit verwacht
    8. Economische groei Q2 def. (VS) 3% YoY volitaliteit verwacht
    9. Aanstaande woningverkopen aug (VS)
    10. BlackBerry Q2-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht