Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Bedrijfswinst Jensen-Group herstelt
Beeld: Jensen-Group

Bedrijfswinst Jensen-Group herstelt

(ABM FN) Jensen-Group heeft in het eerste halfjaar van 2021 zijn bedrijfswinst zien herstellen terwijl de omzet onder druk stond. Dit maakte de leverancier aan de wasserij-industrie dinsdag nabeurs bekend.

Jensen boekte in het eerste halfjaar een omzet van 124,3 miljoen euro, in vergelijking met 130,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet staat onder druk omdat de horecasector en toerisme sector de impact voelen van COVID-19 waar ook de bezoekersaantallen die voor extra was moeten zorgen onder lijden.

De operationele winst (EBIT) steeg sterk van 2,4 miljoen euro naar 10,2 miljoen euro. Dit door een eenmalige overheidssteun in verschillende landen ter waarde van 1,8 miljoen euro en het snijden in de kosten in 2020 wat nu ook een positieve impact heeft op de cijfers.

De operationele kasstromen stegen van 9 miljoen euro naar 14,1 miljoen euro.

De nettowinst kwam uit op 6,9 miljoen euro. Dit correspondeert met een winst per aandeel van 0,90 euro. Een jaar eerder was dit 0,20 euro per aandeel.

De cash nam wel af van 28,3 miljoen euro eind 2020 naar een netto kaspositie van 25,9 miljoen euro.

Vooruitzichten

Tijdens het eerste semester van 2020 ontving Jensen 140,2 miljoen euro aan orders, een stijging tegenover de 111,9 miljoen euro tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Echter kan Jensen de impact van de Covid-19-crisis op lange termijn niet volledig inschatten. “Wij blijven er echter op vertrouwen dat wij de storm kunnen doorstaan dankzij de herstructureringsmaatregelen die wij vorig jaar hebben doorgevoerd en die een aanzienlijke financiële ruimte creëren. Wij zijn voorzichtig in onze vooruitzichten voor 2021, maar optimistisch in de verwachting van een terugkeer naar de vroegere orderniveaus in de loop van 2022 als de horecamarkt zich begint te herstellen” aldus de groep.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Recordomzet voor Jensen in 2023
  2. Correctie: recordomzet voor Jensen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Jensen-Group kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht