Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Oxurion publiceert data Fase 2 studie
Beeld: ABM Financial News

Oxurion publiceert data Fase 2 studie

(ABM FN) Oxurion heeft positieve data gepubliceerd voor de Fase 2 studie met THR-149 voor de behandeling van Diabetisch Maculair Oedeem (DMO). Dat laat het biotechbedrijf maandagochtend weten in een persbericht.

Patiënten in de hoogste dosisgroep bereikten een algemene gemiddelde verbetering van 6,1 letters in best gecorrigeerd gezichtsvermogen (BCVA) in maand 3.  63 procent van de patiënten kon volgens de maatstaven 5-letters winst boeken terwijl 38 procent van de patiënten ten minste 10 letters winst boekte. 13 procent boekte zelfs minimaal 15 letters winst.

Alle dosisniveaus van THR-149 hadden een gunstig veiligheidsprofiel, aldus Oxurion. Alle bijwerkingen in de studie waren mild tot matig en er werden geen ernstige bijwerkingen gemeld en geen ontstekingen waargenomen.

“Deze resultaten tonen het potentieel aan van THR-149 om een verschil te maken voor deze patiëntenpopulatie, die, indien onbehandeld, naar verwachting een verdere verslechtering van hun gezichtsvermogen zouden zien”, zegt Arshad Khanani, directeur klinisch onderzoek bij Sierra Eye Associates.

Op basis van de resultaten van deel A van de Fase 2 studie, zet het bedrijf de hoge dosis THR-149 van 0,13 mg verder in in een B studie waaraan iets meer dan honderd patiënten zullen deelnemen en waar THR-149 zal worden geëvalueerd tegen aflibercept, de huidige standaard zorg, als vergelijkingsbasis.

De definitieve resultaten van de KALAHARI studie worden medio 2023 verwacht.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Oxurion stelt jaarvergadering uit
  2. Oxurion presenteert nieuwe bedrijfsstrategie en wordt een SPAC

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OXURION kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht