Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Credit Suisse verhoogt koersdoel KBC
Beeld: ABM Financial News

Credit Suisse verhoogt koersdoel KBC

(ABM FN) Credit Suisse heeft naar aanleiding van de resultaten over het derde kwartaal van KBC het koersdoel voor de bank verhoogd van 74,00 euro naar 76,00 euro per aandeel. Dat staat te lezen in een analyse van Credit Suisse waarin het Houden advies wordt gehandhaafd.

KBC rapporteerde een nettowinst van 601 miljoen euro over het derde kwartaal van 2021 tegenover een consensusverwachting van 501 miljoen euro, waarbij de hoger dan verwachte winst vooral kwam door de lager dan verwachte kosten die werden ingeboekt voor risico’s, aldus Credit Suisse.

Analisten van de Zwitserse zakenbank waarschuwen echter dat KBC een inflatiegedreven kostenstijging verwacht in 2022. Er zouden ietwat hogere inkomsten moeten zijn om dit deels te compenseren, al is de concurrentie volgens de analisten wel gestegen in Tsjechië wat de groeipotentie van de Tsjechische rente-inkomsten zal beperken in de toekomst. Door de concurrentie stijgen de inkomsten voor KBC maar met 25 miljoen euro met iedere Tsjechische rentestijging van 0,25 procent wat eerder 30 miljoen euro was.

In reactie verhoogde de bank haar winsttaxaties voor 2022 met circa 1 procent tot 3 procent, vooral door de lagere risicokosten waardoor het koersdoel stijgt van 74,00 euro naar 76,00 euro. “Maar tegen bijna 1,8 keer de boekwaarde zien wij slechts een beperkte ruimte voor een herwaardering van het aandeel”, aldus Credit Suisse.

Credit Suisse gaf deze ochtend nog geen commentaar op de overname van de Bulgaarse activiteiten van Raiffeisen Bank door KBC voor 1,02 miljard euro. De transactie zal vanaf het eerste jaar voor een groei van de winst per aandeel zorgen verwacht KBC die rekent op flinke synergievoordelen, die oplopen van 12 miljoen euro in 2022 naar 29 miljoen euro in 2024.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Video: bankaandelen bieden kansen
  2. KBC: bankieren en verzekeren onder een dak

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KBC Groep kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht