Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: Degroof Petercam haalt Montea van kooplijst
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Degroof Petercam haalt Montea van kooplijst

(ABM FN) Degroof Petercam heeft donderdag het advies voor Montea verlaagd van Kopen naar Houden, maar het koersdoel ging wel van 107,00 naar 133,00 euro.

De logistieke vastgoedsector profiteert volgens de analisten van een hoge vraag als gevolg van de sterke groei van e-commerce door de coronacrisis. Bovendien voeren bedrijven veranderingen door in hun aanvoerketens, om verstoringen te voorkomen.

De analisten van Degroof maken zich geen zorgen over de toekomstige vraag, maar vragen zich wel af of de huidige marges behouden kunnen blijven. Zo stijgen de grondprijzen in hoog tempo, evenals de bouwkosten.

Op korte termijn verwachten de analisten dat logistieke vastgoedspelers hun marges nog wel kunnen behouden, maar op langere termijn zullen de marges sterker dalen dan de huurprijzen stijgen, denkt Degroof.

Degroof ziet signalen dat de huren beginnen te stijgen in enkele logistieke markten, maar het is volgens de analisten te vroeg om dit mee te nemen in de ramingen. De logistieke vastgoedspelers hebben vooral een sterke focus op groei en geven de voorkeur aan huurcontracten met een lange looptijd, waardoor zij alleen profiteren van huurindexatie, aldus Degroof.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Barclays zet WDP op kooplijst
  2. Montea investeert verder in Antwerpen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
MONTEA kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht