Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
UCB verlaagt outlook 2022
Beeld: UCB

UCB verlaagt outlook 2022

(ABM FN) UCB heeft vrijdag de outlook voor 2022 verlaagd, maar de doelstellingen voor 2025 wel onveranderd gelaten. Dit bleek voorbeurs uit een waarschuwing van de Brusselse farmaceut.

Voor dit jaar rekent UCB nu op een omzet van 5,3 tot 5,4 miljard euro. Daarbij wordt rekening gehouden met het verlies van exclusiviteit voor Vimpat in maart in de VS en in september in Europa, maar ook met de sterke concurrentie waarmee E Keppra sinds begin dit jaar in Japan kampt.

De aangepaste EBITDA zal 21 tot 22 procent van de omzet uitmaken en de kernwinst per aandeel wordt ingeschat op 3,70 tot 4,00 euro.

Voor 2022 rekende UCB eerder op een omzet van 5,15 tot 5,40 miljard euro. De aangepaste EBITDA zou tussen 26 en 27 procent van de omzet uitmaken en de nettowinst zou tussen 4,80 en 5,30 euro per aandeel bedragen.

Als een complete verrassing komt de aanpassing van de outlook niet. Halverwege mei zei UCB, nadat de zogeheten BLA-aanvraag voor bimekizumab niet door de Amerikaanse FDA werd geaccepteerd, dat de outlook opnieuw zou worden bekeken.

UCB maakt op 28 juli de halfjaarcijfers bekend.

Voor 2025 herhaalde UCB de outlook wel. Die komt neer op een omzet van ten minste 6 miljard euro in dat jaar en een aangepaste EBITDA zou iets meer dan 30 procent van de omzet moeten uitmaken.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. UCB presenteert nieuwe studieresultaten met Fintepla
  2. KBC verhoogt koersdoel UCB

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UCB kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht