Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Sequana Medical boekt meer omzet maar ook groter verlies
Beeld: Sequana Medical

Sequana Medical boekt meer omzet maar ook groter verlies

(ABM FN) 2022 was een mijlpaaljaar voor Sequana Medical met uitstekende resultaten en dat zowel voor de alfapump lever- als voor de DSR-programma’s voor hartfalen, zo maakte het bedrijf vanmorgen bekend.

Aan alle primaire eindpunten werd voldaan in POSEIDON, de cruciale Noord-Amerikaanse alfapump-studie, waardoor het bedrijf zich kon voorbereiden op de PMA-aanvraag en op de commerciële lancering in de VS die gepland is voor 2024.

De Noord-Amerikaanse markt zal naar verwachting met 6 tot 7 procent per jaar groeien en in 2035 meer dan 170.000 patiënten bereiken, wat een totale adresseerbare markt voor de alfapump vertegenwoordigt van meer dan 2,5 miljard dollar.

De DSR-therapie heeft anderzijds substantiële en langdurige klinische voordelen aangetoond bij patiënten met gedecompenseerde hartfalen.

Top-line uitkomsten van de SAHARA-studie toonden de veilige, effectieve en snelle eliminatie van aanhoudende congestie, belangrijke verbeteringen in de cardiovasculaire en renale gezondheid, en het herstel van de diuretische respons van de nier.

De omzet van Sequana kwam over het boekjaar 2022 uit op 923.000 euro tegenover 371.000 euro in 2021. Onderaan de streep was er een nettoverlies van ruim 30,7 miljoen euro, een stijging met 30 procent op jaarbasis. Het verlies per aandeel steeg met 4 procent tot 1,35 euro.

2023 wordt opnieuw een scharnierjaar voor Sequana Medical, aangezien het bedrijf voortbouwt op de succesvolle klinische gegevens die voor beide programma's in 2022 zijn gepubliceerd. De PMA-indiening voor het alfapump-programma bij de Amerikaanse FDA is gepland voor de tweede helftvan 2023.

Voor het DSR-programma voor hartfalen is de belangrijkste volgende stap de gerandomiseerde, gecontroleerde fase 1/2a MOJAVE-studie die naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 van start zal gaan.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Sequana Medical presenteert nieuwe data over alfapump
  2. Beursblik: zorgen over vertraging bij Sequana

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SEQUANA MEDICAL kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 juni

    1. Reserve Bank of Australia rentebesluit 4,35%
    2. ZEW-index economisch sentiment juni (Dld) 50 volitaliteit verwacht
    3. Inflatie mei def. (eur)
    4. Detailhandelsverkopen mei (VS) +0,3%
    5. Industriële productie mei (VS)
    6. Bedrijfsvoorraden april (VS)
  2. 19 juni

    1. Consumenten- en producentenprijzen mei (VK)
    2. Greenyard jaarcijfers
    3. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    4. Wall Street gesloten vanwege Juneteenth Day
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht